czesc mola0507 no wlasnie kto to mozr przewidziec ale nie martw sie przyjdzie i czas na ciebie i mysle ze to my same wmawiamy sobie te objawy ja co prawda cykl zaczelam wczoraj ale moze spotkamy sie na testowaniu jakie dlugie masz cykle
reklama
Lilu19
Fanka BB :)
Dziewczynki czy to, że późno było owu u mnie moze to być przyczyna tego, że spóźnia mi sie @,
Jest jakaś konkreta ilość dni od owu do miesiączki?![]()
Ja jak mialam wywolana owu i nie doszlo do zaplodnienia to dostawalam @ 14 dni po owulce....
Wczoraj sie wybeczalam wieczorkiem bo wsumie dopiero do mnie doszlo w 100 % ze juz nigdy nie zobacze kuzyna:-( trzyba sie niestety pogodzic z ta tragednia bo nikt mu zycia nie przywroci a trzeba dac jego duszy spokojnie odejsc do aniolow i zawsze bedzie w moim sercu

U mnie nic nowego pozostalo mi czekac i jeszcze raz czekac do kolejnego testu

imagination
Mama Tomka - maj 2009 :)
Jestem, jestem. Nie miałam neta 4 dni i myślałam, że zwariuję, bo nudzę się w domku sama:-(
Lilu, strasznie mi przykro... Aż łezka zakręciła się w oku...
[*]
Padło pytanie jak się czuję...
Otóż... hmmm... ciężko powiedzieć... W nocy w sumie nie sypiam, nie wiem czemu. Maluszek chyba musi ostro buszować w brzuchu, lub właśnie w nocy najbardziej rośnie, hormony szaleją i przez to cierpię na bezsenność:-( Odsypiam w ciągu dnia, ale to jest max. godzina, a w nocy przesypiam max.2-3... Ale widocznie tylko tyle mi trzeba...
Poza tym bóle podbrzusza bywają bardzo silne, kręgosłupa też...
Nudności już w sumie ustąpiły, dokuczają najbardziej wieczorami. Apetytu w sumie brak, zwłaszcza na sycące dania (obiady)...
Najgorsze jednak jest to, ze jestem straaaaasznie osłabiona... Dłuższe zakupy równają się omdleniem, lub zasłabnięciem... Nie wiem czemu tak mam...
1.12 mam wizytę kolejną to powiem o wszystkim co się dzieje.
A ciążę to w sumie od początku ciężko znoszę... Ale na szczęście maluszek zdrowo i prawidłowo rośnie. Jak na swój 'wiek' jest duży i ruchliwy, tak ostatnio powiedział mi lekarz
A kto zafasolkował, bo nie udało mi się nadrobić zaległości
Gratulacje dla nowych mamusiek
Lilu, strasznie mi przykro... Aż łezka zakręciła się w oku...
[*]
Padło pytanie jak się czuję...
Otóż... hmmm... ciężko powiedzieć... W nocy w sumie nie sypiam, nie wiem czemu. Maluszek chyba musi ostro buszować w brzuchu, lub właśnie w nocy najbardziej rośnie, hormony szaleją i przez to cierpię na bezsenność:-( Odsypiam w ciągu dnia, ale to jest max. godzina, a w nocy przesypiam max.2-3... Ale widocznie tylko tyle mi trzeba...
Poza tym bóle podbrzusza bywają bardzo silne, kręgosłupa też...

Nudności już w sumie ustąpiły, dokuczają najbardziej wieczorami. Apetytu w sumie brak, zwłaszcza na sycące dania (obiady)...

Najgorsze jednak jest to, ze jestem straaaaasznie osłabiona... Dłuższe zakupy równają się omdleniem, lub zasłabnięciem... Nie wiem czemu tak mam...
1.12 mam wizytę kolejną to powiem o wszystkim co się dzieje.
A ciążę to w sumie od początku ciężko znoszę... Ale na szczęście maluszek zdrowo i prawidłowo rośnie. Jak na swój 'wiek' jest duży i ruchliwy, tak ostatnio powiedział mi lekarz

A kto zafasolkował, bo nie udało mi się nadrobić zaległości

Gratulacje dla nowych mamusiek

26 dniowe całe szczęście że regularne coś ostatnio a owulka już 2 razy wyszła mi 12dc ja zaczynam testować 11 i 12 wychodzi mi że mamczesc mola0507 no wlasnie kto to mozr przewidziec ale nie martw sie przyjdzie i czas na ciebie i mysle ze to my same wmawiamy sobie te objawy ja co prawda cykl zaczelam wczoraj ale moze spotkamy sie na testowaniu jakie dlugie masz cykle

Ostatnia edycja:
cos tu nie rozumiem 11 i 12 dc czy kiedy i masz na mysli testy owu czy te ciazowe26 dniowe całe szczęście że regularne coś ostatnio a owulka już 2 razy wyszła mi 12dc ja zaczynam testować 11 i 12 wychodzi mi że mampewnie będziemy testować razem jak sie uda utrawić razem raźniej:-)
czyli kolo 24, 25.11 no to teraz rozumiem:-) ja bede podobnie ale ze ten moj @ w tym miesiacu jest troche malo intensywny wiec nie wiem czy wceluje i czy sie to wszystko nie wydluzy zobaczymy a napisz jeszcze jak dlugo sie starasz i takie tam:-)testy owulacyjne ....mi przy cyklu 26 dniowym owulka wychodzi 12dc
faza lutealna czyli ten czas od owu do @ trwa zazwyczaj ok 9-14 dni
ale u kobiety wszystko może się zdarzyć i te granice są bardzo płynne..
musiałabyś dłużej się obserwować raczej żeby stwierdzić czy to u Ciebie "normalne" czy jakaś zmiana...
witam was z mroźnego ranka![]()
Ja jak mialam wywolana owu i nie doszlo do zaplodnienia to dostawalam @ 14 dni po owulce....
Wczoraj sie wybeczalam wieczorkiem bo wsumie dopiero do mnie doszlo w 100 % ze juz nigdy nie zobacze kuzyna:-( trzyba sie niestety pogodzic z ta tragednia bo nikt mu zycia nie przywroci a trzeba dac jego duszy spokojnie odejsc do aniolow i zawsze bedzie w moim sercu![]()
U mnie nic nowego pozostalo mi czekac i jeszcze raz czekac do kolejnego testu![]()
Dziekuje Lilu, ivi za odpowiedź.
Chciałam jeszcze dziewczynki zapytać czy pierwszy dzień fazy luteralnej to dzień owu, czy może pierszym dniem fazy luteralnej jest pierwszy dzień po owu np. owu była 2 listopada to faza luteralna zaczyna sie od 3 listopada i od tego dnia czyli od 3 listopada włącznie liczymy 14 dni?

pierwszy dzien fazy luteralnej jest pierwszy dzien po owu i przyklad sie zgadza tylko ze ta faza najczesciej trwa 14 dni ale norma jest od 10 do 16 wiec dlatego stosujemy testy owuDziekuje Lilu, ivi za odpowiedź.
Chciałam jeszcze dziewczynki zapytać czy pierwszy dzień fazy luteralnej to dzień owu, czy może pierszym dniem fazy luteralnej jest pierwszy dzień po owu np. owu była 2 listopada to faza luteralna zaczyna sie od 3 listopada i od tego dnia czyli od 3 listopada włącznie liczymy 14 dni?![]()
reklama
kinguś
Nie poddam się
Cześć dziewczynki udało mi się włączyć komputer ;-)
ruch postępowy szybki, ruch postępowy wolny, ruch drgający, nieruchome.
Mój M robił badania i poszedł z wynikami do androloga a ona powiedział, że badanie nie spełnia jakiś tam wymogów i powinno być tak opisane jak podałam wyżej.
Ruchliwość powinna być rozpisana na :No i mam te badanka nasionka, tylko niewiele mi one mówią, sa chyba zbyt ogolne:
- odsetek ruchomych: 60%
ruch postępowy szybki, ruch postępowy wolny, ruch drgający, nieruchome.
Mój M robił badania i poszedł z wynikami do androloga a ona powiedział, że badanie nie spełnia jakiś tam wymogów i powinno być tak opisane jak podałam wyżej.
Moja kochana Lilu a nie możesz iść na betkę??Czyzbym miala zgage i klucie w podbrzuszu pod pepkiemnie nie
nie wkrecaj sobie Lilu urojonych obiawow
glupia ty
![]()
Takiego to udusić. Przykro, że przez głupotę młody człowiek stracił życie:-(wlasnie mama mi mowila ze facet ktory wyjechala mojemu sw. pamieci kuzynowi i moj kuzyn gwaltownie skrecil zeby w niego nie wjechac i walnol w drzewo ponoszac smierc na miejscu mial 2 promile alkoholu we krwiprzez alkoholika ktory prowadzil popijaku zginol mlody czlowiek
![]()
Ja miałam stwierdzone pco tylko przez usg.Dziewczynki napiszcie mi coś bardzo prosze...:-(
Czekam razem z Tobą;-);-);-)U mnie nic nowego pozostalo mi czekac i jeszcze raz czekac do kolejnego testu![]()