reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

no proszę one tu mają przystojniaków a ja babeczkę:-)gdzie sprawiedliwość hehe:-D:-) zmykam spać kobietki, odezwę się jutro po pracy:-)kolorowych i spokojnej:-) buziole:-)

reklama
dziewczyny co do monitoringu to trzeba duzo czasu zeby go pojąc...
ale mniejwiecej jest tak jak anuffi pisala pecherzyk peka przy 23-25mm
a staranko na dziewczynke to tak od 18mmdo gdzies 19, a jak niewychodzi to w nastepnym cyklu do 20mm;-)

dobranoc dziewczynki

W tym miesiącu znowu mi się nie udało, przylazła @ niestety. I choć tym razem byłam niemal pewna, że tak będzie i przygotowana na to to jakoś się podłamałam. Tym razem spróbuję w 12 dniu skoro inaczej nie wychodzi ale przy moich dosyć krótkich cyklach - 26 dni to dosyć późno, w zasadzie tak jak próbowałam w 11,5 dniu to powinno się udać a jednak nic z tego. Czy to możliwe żeby przy 26 dniowych cyklach mieć owu dopiero w 15 dniu? Ponoć jest w połowie cyklu czyli u mnie powinna być w 13 dniu a chyba tak nie jest.

na początku zapraszam na kawkę :blink:

Indygo, przykro mi ale masz b.podobnie jak ja
przy moich cyklach 28dniowych owulka wypada raczej w 17dc
w tym m-cu niestety to się potwierdziło i w zeszłym również

Te bóle jajników to jednak ni ebyła owu tylko przygotowanie do niej :crazy:

w przyszłym m-cu monitoring :-p i do dzieła

Witam was kochane...

Ja dzisiaj po koszmarnej nocy , Tomusia coś bolało ale za chiny nie moglismy dojść co i tak strasznie płakał ze myslałam ze zwariuje jak patrzyłam jak się męczy ...zasnął po nurofenie ale ja juz z nerwów oka nie zmruzyłam więc piję właśnie podwójna kawę

Indygo wiem jak to jest ja nawet jak wiem ze nie wyszło a przychodzi @ to czuję żal...
Ale myśle ze twoje wątpliwości rozwieje monitoring ...
Ja ide juz jutro ...mam nadzieje ze będzie wszystko ok ...

Jak dobrze , że jest to forum , sama z tym wszystkim chyba nie dałabym rady :):):):tak:;-):-)

Anufifi to co w końcu było Twojemu syneczkowi ? Biedaczek
mój po nurofenie kilka tygodni temu dostał takiej wysypki, ze drapał się całą noc a ja na drugi dzień do pracy, nie spałam w ogóle

tak sobie poczytałam te Wasze staranka od 1 strony do 100 dalej już nie miałam siły :szok: :no: ale z tego co czytałam to te planowanie płci to tak pół na pół
Dużo dziewczyn się nie sprawdziło jednak
:baffled:

Nie wiem ale chyba ząbki idą kolejne :baffled:

Nie sprawdziło się tym dziewczynom któe przekroczyły magiczne 2 dni przed owulką ...choć to tez nie wszystkim ...
Wiesz to tylko metoda na zwiekszenie szans nie 100% pewności

ale trzeba próbowac:tak::tak::tak:

reklama
Medio następna wizyta 29 grudnia ? To Ty masz zamiar jeszcze tyle czasu nosić Karolka w brzuszku ? A mówiłaś coś o rozpakowaniu przed świętami ! A badają Cię tam ginekologicznie ? Jak tam szyjka ? Nie ma rozwarcia ? A KTG ? Skurcze się nie piszą ? Nie masz jeszcze żadnych symptomów porodu ? A co tam u Karolka ? Jaką wagę urodzeniową mu przepowiadają ?

Asus tu w Anglii ani razu nie byłam przebadana ginekologicznie:no:. W piątek ma byc mój pierwszy raz, tak mówiła lekarka w listopadzie,że sprawdzi stan szyjki.
Pierwsze dziecko przenosiłam ok tydz. teraz nie wiem jak bedzie mam skurcze przepowiadające ale już od dawna. Czop nie wyleciał, więc chyba nie prędko.
Lekarka mówiła,że może 21 bedą mi wywoływać, ale to zalezy od szyjki, wielkości dziecka itd. Jak się spytałam o przewidywaną wagę dzidzi to powiedzlieli,że nie wiedzą, mam usg za 2 dni to się dowiem.
A symtomy wiesz jakoś nic nie czuję, jak mi nie wywołaja to chyba znowu przenoszę.:baffled:
A co u Ciebie, jak samopoczucie?:happy:

Do góry