reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Sierpień 2009

aga, trzymam kciuki. daj znac jak tam usg.
Powiem ci, że na pierwszym usg też właściwie wyglądało na jedno a tu się okazuje że dwa szkraby sobie siedzą. nawet fajnie wygladaja, każdy ma swoją przestrzeń do fikania. jeden leży nad drugim. to chyba nawet lepiej, że są dwujajowe
Powiem wam szczerze, że nie spodziewałam się, że w 9 tyg. można zobaczyć taakie słodziaki. od razu się można zakochać.
A mąż już liczy podwójne koszty:baffled:

muffy, na pewno zobaczysz pęcherzyk. ważne, żeby lekarz zobaczył czy wszystko jest na miejscu. życzę powodzenia.

hej olcia, z tego co słyszałam to np. w skandynawii robi się 2 albo 3 usg podczas całej ciąży. Tam podobno twierdzą, że to szkodzi.
Ja miałam pierwsze usg w 5 tyg. drugie właśnie dzisiaj czyli w 9 tyg, i na następną wizytę mam przyjść w 12 tyg.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
olcia kazdy lekarz indywidualnie zaleca ilosc usg.....ja w tej ciazy bede miala robione co 2 tygodnie i juz mnie przeraza troche ilosc ale.....coz.....ja wymagam takiej kontroli i suma sumarum chyba dobrze bo bede troche spokojniejsza chyba....
emy no ty sie moglas spodziewac ze beda blizniaki......duzo pracy bedziesz miec ale dasz rade:)

Witam sie z ranka:-DWizyta w kibelku juz zaliczona:no:
ooolccciaaa dla pocieszenia moge ci powiedziec ze w poprzedniej ciazy usg mialam okolo 12 razy maly zdrowy jak rydz:-D Jesli byly poronienia to dzidzia musi byc po kontrola a nic tak dokladnie nie pokaze jak usg.:tak:
Aga_irlandia jak moge zapytac co z ta aspiryna myslalam ze w ciazy nie nalezy jej brac:baffled:
muffy daj znac co na usg?!:-D
Emy jeszcze raz gratuluje. Fajnie:szok::-D
Pozdrawiam i musze konczyc bo moja mala marudka marudzi:-):-):-)

Hej!
Co u Was nowego?
Ja dziś byłam u lekarza. mialam usg. Pamiętacie opowiadałam Wam o tym jak mój M wyśnił bliźniaki?
I znów sen proroczy:tak:
Mamy bliźniaki dwujajowe. jedno dzieciątko na górze drugie na dole. Oby dwa serducha biją mocno, ale ewidentnie jeden jest bardziej aktywny od drugiego, machal nawet do nas rączką.

Mój suwaczek już zmieniony na dwa groszki;-)
tak naprawdę nie wiem czy bardziej się cieszę czy boję. narazie ciężko mi określić wszystkie moje uczucia.
Mam tylko nadzieję, że oboje będą zdrowe
Pozdrawiam

Wrzucam jeszcze link do strony national geographic gdzie można zobaczyć filmy o tym jak rosną nasze dzieciątka w macicy. w ytm przypadku to filmy o bliźniakach jednojajowych. Miłego oglądania
In The Womb | Identical Twins | Video | Becoming Babies | National Geographic Channel

Moje najszczersze gratulacje. Nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze. Sama chciałam bliźniaki, ale w rodzinie brak genów. Czeka Cię napewo więcej pracy, ale skoro mamusie z 6-raczkami dają rady, to i Ty będziesz wzorową mamusią :-)

Muffy ja byłam na usg w 5 tyg 1 dz i było już widać "pęcherzyk" :-) więc na pewno zobaczysz swoją Fasolkę

Będąc w piątym tygodniu widziałam malutki pęcherzyk, ale, że miałam pusty pęcherz nie za dobrze było go widać. 5 stycznia ide na kolejne usg wtedy licze zobaczyć już serduszko :-D

Dziewczyny a jak wy często robicie usg....? Bo mam się pokazać u lekarza ok 5 stycznia i nie wiem czy robić to badanie.. bo przecież w zeszłym tygodniu miałam robione... nie zaszkodzi ono Bąbelkowi? Może to głupie pytanie ale się boję.. poza tym to moja pierwsza ciąża więc pewnie będę pytania zadawać :-)

9 lat temu, kiedy moja mama była w ciąży z bratem, mimo że była po 35'tym roku życia, usg miała robione raptem 3 razy. Teraz usg nie traktuje się jako badanie szkodliwe i niektóre kobiety usg mają wykonywane przy każdej wizycie. Bez obaw. Żaden lekarz nie będzie chciał zrobić ani Tobie, ani fasolci krzywdy :tak:

Witajcie dziewczyny. Ja nie mogłam spać z przejęcia przez moje bliźniaki.
To będą pierwsze bliźniaki w mojej rodzinie. Teściowa miała bliźniaki dwujajowe.
ale nasze szkraby to wszystko moja wina, to ja wypuściłam dwa jajeczka do zapłodnienia. Niestety wszystko to jest wynikiem terapii hormonalnej. Cały czas zastanawiam się czy czasami za tymi dwoma nie chowa się trzeci :szok:
Wszyscy w rodzinie mówią,że super i że zawsze też chcieli mieć bliźniaki. Tez mi się zawsze wydawało że chciałabym mieć bliźniaki, ale jak je wczoraj zobaczyłam to ogarnął mną ogromny strach czy podołamy. czy dam radę spokojnie donosić ciążę i żeby się ułożyły dobrze do porodu bo nie chciałabym mieć cesarki (wcześniej umówiliśmy się z lekarzem na poród w wodzie, teraz to wogóle jakikolwiek naturalny poród by mnie ucieszył).
Mam nadzieję, że będzie ok.

Jak wam mija dzień?

Emy- gratulacje!!! podwojne szczescie Cie spotkalo :) Nie stresuj sie, tylko ciesz :) bo za jednym razem 2-ka. Tez bym tak chciala :tak:

Ja dzis ide na 1 usg, co w moim przypadku objawia sie ogromnym stresem i bezsennoscia... :( Juz mam zoladek pod gardlem, a co dopiero bedzie u gina?! Trzymajcie kciuki!!!

kaska ja z racji trzech poronien mialam podejrzewany zespol antyfosfolipidowy ale po dwukrotnych badaniach zostal wykluczony ....ale specjalista stwierdzil zeby brac te aspiryne bo byc moze ona mi pomoze z racji tego ze dzieciatka obumieraly okolo 10 tygodnia.....tak wiec grzecznie lykam i czekam na cud....
proste to wszystko nie jest niestety bo my juz mamy 3 dzieci i nikt nie wie dlaczego teraz to wszystko sie stalo niestety....
a tak wogole to dzien dobry heheh

witam po Świętach!

Emy, ja również dołączam swoje gratulacje i trzymam mocno kciuki :tak:. Dacie radę, musisz być tylko dobrej myśli....
Dziewczyny, mam do Was wszystkich pytanko: czy wybrałyście już lekarza prowadzącego? bo ja jeszcze nie:-(

reklama
Do góry