Również chciałabym sie do Was wpisać jako starająca
-można??
witaj mężatka
Również skopiowałam z"STARACZKI 2009" moją odpowiedź na twoje pytanie odnośnie duphaston
jesli chodzi o progesteron to nie miałam robionego gdyż jak to lekarz twierdzi nie ma sensu robic hormonów jak go zażywam (a już dłuższy czas lece na hormonach prawie 2 lata,mam nieregularne miesiączki) i lekarze przepisywali mi najpierw luteine a teraz duphaston żeby okres był regularny a przy okazji wspomaga zafasolkowanie i podtrzymuje ciąże..zazwyczaj lekarz przepisuje na uregulowanie cykli,a także jako wspomagacz w zajściu w ciąże no i oczywiście przy niskim progesteronie,chociaż nie rozumiem czemu na progesteron bo duphaston to dydrosteron a luteina to progesteron....mi luteina nic nie pomagała przy zazywaniu nadal niepojawiała mi się miesiączka...a duphaston działa na mnie bosko.czuję się wspaniale,okres miałam dopiero pierwszy od zażywania zobaczymy jak dalej...ale zniosłam możliwie...jakoś ten lek na mnie lepiej działa..niestety ten lek jest tylko na recepte!!! ajak interesuje cię więcej temat duphastonu i innych wspomagaczy to wejdź tu CLO/duphaston/luteina i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...
najlepiej przeczytaj wszystkie posty,na ostatniej stronie opisałam jak ja zażywam i co zażywam