reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

trzeba oddac do laboratorium do 20 minut od spuszczenia sie, moj mezulek poszedl do wc na miesjcu i oddal pojemniczek od razu, ale nastepnym razem mu pomoge, gdzies sie przyczaimy, bedzie mu latwiej ;)

reklama
romka nie trać nadziei! nie w takich chwilach jak @ sie spoznia... ;-)
bedzie dobrze!

dzieki za mile slowa,ja tez jestem tego zdania jak Olcia,ze kobieicie ktora ma juz dzieciatko chyba latwiej jest zajsc w ciaze...podczytalam Cie na staraczach2009bo jestem ciekawa jak to z Toba jest i miejmy nadzieje,ze ta szyjka i ciasnawe uczucie to na bejbika!!!dawaj znac koniecznie co jakis czas jak to z Toba jest!!!!
Sorki, ze nie odnoszę się za bardzo do wypowiedzi ale mam bardzo ciekawe zadanie - jak cel obiorę to muszę go mieć
icon14.gif

wychodze z tego samego zalozenia!!!!!!!!!!!!!!!
ja bym radziła jednak sie przebadac i męża także , nie staram sie długo ale gdybym nie poszła do ginekologa mogłabym sie starac 2 lata a i tak nic by z tego nie wyszło
okaząło sie ze ja mam lekkie pco i cykle bezowulacyjne - dostalam clo i ze mna juz oki, w miedzy czasie przebadał sie mąż i okazało sie ze ma słabe nasienie, teraz łyka duzo witamin

a jak u innych staraczek czy męzowie robili badania?

u mnie bylo to tak ze poszlam do lekarza,zbadal mnie dal skierowanie na badania,dla Meza takze,ale zapisal mi kuracje clo i duphastonem,pozniej zmienilam lakarza,zobaczyl wyniki mojego Meza i stwierdzil ze poprzedni lekarz nie potrzebnie faszerowal mnie lakami skoro z zolnierzykami mojego Meza sa problemy,moje wyniki sa b.dobre i rowniez dodal,ze to mezczyzna powinien sie pierwszy przebadac...

OLICA badanie nasienia (podstawowe) w luxmedzi kosztuje 70 zL.pislam kilka postow wczesniej.A rozszezone ok.150.
Elfa 75 a gdzie ty takie tanie wynalazlas to badanie?

romka no nie wiem czy tak szybko sie zachodzi w ciąże mając juz jedno dziecko... my z mężem staramy się od sierpnia 2008 wiec nie mowie ze to długo ale tez nie szybko:blink: no nic nie powiedziane ze mi sie juz udało... czas pokarze. mam jednak watpliwosci nie wiem czemu.
A Ty głowa do gory!! i wiecej optymizmu ;-) jak i cała reszta dziewczyn!:tak:

laboratorium FRYDA w Katowicach
ja płaciłam 20 zł za ogolne badanie nasienia

romka

moge wiedziec jak slabe maz ma wyniki?
moj ma mala ilosc plemnikow (15 mln/ml) i tylko 8 % żyworuchliwych
ostatnio moj lekarz nawet wspominal ze moze nam zostac jedynie in vitro :(
poki co karmie meza witaminami i probujemy dzielnie dalej

Ostatnia edycja:
Tak mialam mieć badanie HSG ale nie mialam bo za kazdym razem jak mialam pobierany posiew, ktory wazny jest tylko miesiac i dzien po koncu @ mam isc na zabieg zawsze jak mam @ to juz mam wynik z posiewu nie wazne :( a jakie mam cykle długie nawet do 51 dni się zdarza :(:(:( nie zawsze bo mam tez co 40 pare ale ten ostatni akurat mialam 51 dni cyklu :(

Julitka

Wow, to bardzo dlugi cykl. Czy TY sie jakos z tego leczysz ?
Tzn nie jest to choroba, ale cykle powyzej 35 dni powinny byc leczone z tego co czytalam.....

Tak mialam mieć badanie HSG ale nie mialam bo za kazdym razem jak mialam pobierany posiew, ktory wazny jest tylko miesiac i dzien po koncu @ mam isc na zabieg zawsze jak mam @ to juz mam wynik z posiewu nie wazne :( a jakie mam cykle długie nawet do 51 dni się zdarza :(:(:( nie zawsze bo mam tez co 40 pare ale ten ostatni akurat mialam 51 dni cyklu :(

czytalam ze do Hsg mozna miec cytologie z przed 3 lub nawet 6 miesiacy, moze zrob cytologie ?

reklama
słysząłam ze dobrze działa , ja jednak nie lubie tego pic, słyszałam równiez , że na poprawe śluzu dobrze działa olej z wiesołka, łykam wiec kapsułki od dnia miesiączki do owulacji

Do góry