reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Archiwum ciążowe-dolegliwości,porody,ciąża przenoszona,cesarka,wieści i nieobecności

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
jesli chodzi o osłonki na piersi to wiem od kolezanki ze jest kilka rodzajów i tak jak smoczek moze maluchowi nie podpasowac te osłonki tez mogą nie pasowac....podobno dobre sa canpola i aventu bo sa w miare miekkie i sie dopasowuja do potrzeb dziecka...

ja nie kupowałam...wyszłam z załozenia ze jakby co to malż po nie podleci...

reklama
mam do was pytanko też macie duże obfite upławy :confused: bo ja tak mam i nie wiem czy to normalne wizyta w piatek to zapytam ginka...

mam pytanko, od rana bardzo mnie boli z prawej strony podbrzusza. nie pomaga nic, nawet jak lerze, wiecie cos na ten temat ? nie wiem czy jechac do szpitala czy nie :(

mam do was pytanko też macie duże obfite upławy :confused: bo ja tak mam i nie wiem czy to normalne wizyta w piatek to zapytam ginka...

Avanti85, ja też mam:-( Wkurza mnie to strasznie, bo nie lubię wkładek nosić, a tak to wychodzi, że powinnam w połowie dnia majtki zmieniać (choć nei chce mi się). Ale stanu zapalnego nie mam żadnego, ginek też nic mi nie mówił, a bada mnie na każdej wizycie, więc widzi, ile tej wydzieliny jest. Ja już tak długo mam, jakoś zaraz na początku ciąży tak się zrobiło i tak cały czas się utrzymuje. U mnie wydzielina jest biała i nie ma jakiegoś nieprzyjemnego zapachu, wiec chyba wszystko ok.

mam pytanko, od rana bardzo mnie boli z prawej strony podbrzusza. nie pomaga nic, nawet jak lerze, wiecie cos na ten temat ? nie wiem czy jechac do szpitala czy nie :(

Carolin, może zadzwoń do swojego gina i mu opowiedz objawy? Moze coś doradzi/skieruje do szpitala/uspokoi. Trzymam kciuki

moonik dzięki za odpowiedź ja też mam normalne upławy ( nie mam stanu zapalnego ) wydzielina też mam białą i nie ma nieprzyjemnego zapachu także chyba wszystko ok :confused::tak:
carolin ja bym zadzwoniła do lekarza i spytała napewno będziesz spokojniejsza :tak:

Avanti ja tez mam te cholerne obfite uplawy juz jakies 2miesiace albo wiecej.3tyg.temu doktorka wziela mi mocz do badania i pielegniarka pobrala posiew z pochwy i wyniki juz powinny byc,w czwartek mam wizyte.Doktorka mi powiedziala ze to jest prawdopodobnie jakas infekcja,zobaczymy wszystko sie okaze w czwartek-mam nadzieje.

ewelcia posiew z pochwy to jest to samo co cytologia bo ja miałam robiona cytologię i mam wynik 1 czyli dobry ( znaczy bez żadnych stanów zapalnych ) chyba że teraz coś się już zmieniało muszę poprosić ginka by jeszcze raz wykonał to badanie :tak:

ja mam upławy ostatnio obfitsze gęste i białe.... mam nadzieję że ok bo ostatnio jak miałam większe to w szpitalu okazało się że w posiewie wyszły okropne bakterie... - muszę poprosić na wizycie lekarza o wymaz

a co do osłonek to mi nie były potrzebne - niestety piersi mam ogromne, więc to pewnie przez to

reklama
ewelcia posiew z pochwy to jest to samo co cytologia bo ja miałam robiona cytologię i mam wynik 1 czyli dobry ( znaczy bez żadnych stanów zapalnych ) chyba że teraz coś się już zmieniało muszę poprosić ginka by jeszcze raz wykonał to badanie :tak:

Ja wiem ze posiew z pochwy jest to samo co cytologia.Doktorka to zlecila bo ja nie mam wogole kontaktu z ginem.Oprocz tego ze bylam w PL to poszlam i ze bylam w Polskiej przychodni w 23tyg ciazy i to wszystko.
1. wizyta w szpitalu 16,5tyg to byl wywiad z tutejsza polozna i "TYLKO" usg wykonane "chyba" przez gina,bez zadnych pytan.
2. wizyta w szpitalu 10 grudzien rozmowa z plozna,mierzenie cisnienia,badanie moczu,pobranie krwi i mowila o ostatnich wynikach z przed 8tyg:szok:zdazyla mnie nastraszyc i szybkie usg i tyle.
Nastepna wizyte mam 21.01.
tak wiec napewno sie nic nie zmienilo w PL.Tu jest troche inaczej ze sluzba zdrowia niz tam.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry