Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Babo - lekarz Ci z duzo dokladnoscia powie, czy pecherzyk sie prawidlowo dojrzewa/czy nie jest pusty i kiedy dojdzie do wydostania sie jajeczka z pecherzyka. Przez to wiesz kiedy optymalnie jest sie przytulac, no i czy wszystko ok z jajeczkiem
ps. no jestesmy blisko![]()
Niunia27 mam pytanko ''Ile kosztuje taki monitoring prywatnie?''
Niunia - Mam od 3 miesiecy 31dniowego cykle, wiec powinnam miec owulke 16dc i tak mialam w zeszlym miesiacu - przynajmniej i sluz, i tempka na to wskazywaly. A w tym cyklu sie cos z ta tempka zaszalalo. Sluz miala plodny wczoraj, i to bylo "ladnie, ksiazkowo mokro". Dzis wyzsza tempka a i sluzu prawie wcale
Na monitoring nie mam jak isc, nie mieszkam w Polsce...
Aha,musze sie dokladnie dowiedziec.Tu to mam przechlapane,ona mi nie chce robic badan bo powiedziala ze mamy rok probowac i potem dopiero,okres mam co do dnia,owulke tez,tak mnie boli ze ledwo chodze wiec wtedy probojemy.Tu u learza nic nie robi i daje skierownie do innych i sie czeka:-(
Teraz mam dopiero za miesiac skierowanie na usg![]()
Mezatka,
A jaka pogoda w szkocji?Dlugo probujecie?:-)
Ja mieszkam tu prawie 3 latka i w tym roku jest naprawde mrozno, bo zazwyczaj temp. nie schodzily ponizej zera
:-).
Wiem, ze to niedlugo, w porownaniu z innymi dziewczynami, ale dla mnie czuje jakby to byla wiecznosc:-(No to zeczywiscie jest zimno.Tu w norwegii jest tez zimno,i tu wiecej wieje wiatr wiec czasmi jest jeszcze bardziej zimnoMrozno, ale nie jest tak zle jak w Polsce, gdzie temp. ostatnio byly -22 stopni:-)Tutaj narazie najnizsza byla chyba -8 w nocy w dzien -5, ale dla Szkotow jest to najgorsza zima od parenastu latJa mieszkam tu prawie 3 latka i w tym roku jest naprawde mrozno, bo zazwyczaj temp. nie schodzily ponizej zera
:-).
A o dzidzie staramy sie od 5 m-cyWiem, ze to niedlugo, w porownaniu z innymi dziewczynami, ale dla mnie czuje jakby to byla wiecznosc:-(
Ja mieszkam ponad 8 lat,a my staramy sie 6 mc,znow kupilam testy na owulke,ale chyba pojde do ginka wyplakac monitoring:-)musze bo zaczynam naprawde sie martwic
USG odnośnie monitoringu za jeden dzień kosztuje ok 50 zł - jest to zależne od lekarza, przychodni itp
Ostatnio mój rodzinny lekarz powiedział, że nie ważny jest rok starań. Wielu lekarzy teraz najpierw zaleca a nawet kieruje na badania hormonów, to wiele wyjaśnia!
. Gdybym mogla cofnac czas od razu bym to zrobila i najpierw zbadala swoje hormonki:-(, no ale nie wiedzialam. Bylam ''troszke niedoinformowana w tych sprawach''