reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Justyna ja bym raczej nie kupila od tego sprzedawcy .A ta plyta mdf moze za jakis czas sie wypartaczyc i farba popeka.

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry :-)
ja sie wlasnie zastanawialam, jak sobie radzice z dziecmi spiacymi w drugim pokoju i budzacymi sie w nocy? julitka czesto podczas snu siada w lozeczku i raczej nie usni dopki jej nie poloze. inaczej wstaje i sie budzi:szok:
albo co robicie, jak dziecko sie odkryje?

Jak sie budzi i dluzej pojeczy to ide, przytulam i klade. Nie zakrywam go cala noc ( bo spie) - jak ide sie polozyc to zagladam, nakrywam. W pokoju ma cieplutko.

hey laski.
Kompletnie nie wiem, co sie u Was dzieje, ale nie martwcie sie-wszystko nadrobie.Bede miala duuuuuuuuzo czasu.Czemu?Pamietacie jak moj slubny rok temu urzadzil mnie?rODZICE przyjechali zajac sie amanda a my mielismy jechac sami na wycieczke, a tu M kupil sobie bilety i polecial do us. W tym roku zrobil mi to samo :/ Rodzice pojawiaja sie juz za tydzien w sobote, a M wylatuje w ten poniedzialek. Niby obiecuje, ze wroci zanim rodzice przyjada(aha) i ze gdzies pojedziemy.Jasne.W kazdym razie jestem od poniedzialku sama z Amanda. Bede miala duuuzo czasu na BB.

Witam i ja! Wściekła jak nic nie wiem co mojemu dziecku dziś strzeliło do głowy ale o 4:50 była zwarta i gotowa do zabawy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: już nie pamiętam żeby taka pobudka się zdarzyła:no: w efekcie o 9 padłyśmy obie i wstałyśmy przed 11 teraz zastanawiam się jak to wpłynie na resztę dnia czy wytrzyma do wieczora bez kolejnej drzemki:baffled: a jeśli nie to o której raczy zasnąć wieczorem:baffled: Chociaż pogoda dzisiaj super zaraz się ubieramy i lecimy na saneczki tzreba korzystać bo ponoć w piątek ma być już odwilż a u nas dziś piękne słonko i temperatura -2 więc tylko na dwór może dzięki tej pogodzie uda mi się Tuśkę jakoś przetrzymać do wieczora:sorry2:

Witam.
Podczytuję Was , ale chęci na pisanie brak.

U nas też pięknie tylko -10 na termometrze, chyba zrezygnujemy znów ze spaceru. No i Maję samą w domu nie zostawię.

Hrudzia Carioca albo Luandzia daje tran

Ze spaniem Adasia to wygląda tak. Mały czasami jak sie przebudzi to kładę na drugi boczek i ze smokiem zasypia. Po 5 min idę mu zabrac dydocha i dalej śpię. Ale jak obudzi się około 4 tzn, że chce butlę i zazwyczaj biorę go już do nas, bo mamy podobną sytuację jak u Izy. Obudziłby się na dobre po 6 a tego nie chcemy, oo nie. Jak z nami nad ranem jest to śpimy nawet do 7:30 jak ostatnio to się zdarzało.
Kilka dni temu obudził się nawet o 6:30 dałam na spiuka mleko i spał u siebie jeszcze godzinkę. Mam nadzieję, że jak już wszystkie zębiska wyjdą i będzie trochę starszy to te spanie się unormuje.
Niedługo wiosna to dzieciaki będą więcej czasu spędzały na dworzu, wyszaleją się i będą lepiej spały.

Wszystkie na spacerze czy gotują obiad>?????????

Witam i ja
My już po pierwszej turze spacerku- trzeba korzystać ze śniegu puki jest:tak:
Teraz mój diabeł w ciele aniołka śpi i mam chwile ciszy:szok: Moje dziecko ma chyba domo wstręt-jak nie pójdzie na podwórko chociaż na chwile to w domu dostaje szału i ja tez sienie mogę doczekać wiosny bo tak jak Agulka mówi
Niedługo wiosna to dzieciaki będą wiecej czasu spędzały na dworzu, wyszaleją się i będą lepiej spały.
?
i w naszym przypadku Damian będzie spokojniejszy:-p( na to liczę). Po za ty będzie miał więcej przestrzeni do wyszumienia się. Autentycznie jak się patrze na moje dziecko to zaczynam sie nastawiać psychicznie w przyszłości na diagnozę -nadpobudliwe dziecko, z ADHD itp:eek:. W domu już nie wiem co robić żeby mały sie wyszalał bo przy wszystkim towarzyszy pisk i śmiech- a to znów bardzo zaczyna przeszkadzać teściowi:crazy:. Wczoraj juz nie wytrzymałam i pierwszy raz bezczelnie zwróciąłm na to uwagę- bo qwa ilez mozna dusic sie w pokoiku 3na3 w ciszy z małym dzieckiem-chyba o****eli :szok: bo to jest niemozliwe. Juz nawet staram sie, żeby dziecko nie biegało do dziadka do pokoju- bo zaraz słyszę, ze nie rusz tego, zostaw to, uciekaj stad, zabierz go itp. itd.Nie długo to dziecko pierdnać nie bedzie mogło:angry: Dlatego wiosna bedzie dla nas zbawieniem, chyba ze szybciej znajde prace i zapisze małego do żłobka ( bo nie bedzie innego wyjscia).No ale jak zwykle narzekam:sorry:
Propos spania- mały spi nadal z nami:sorry: . Jestem na etapie odzwyczajania go od cyca w nocy ( bo mały szuka go średnio co 2-3 godziny:eek:, żeby tylko sie przytulić) i zdarzyło sieże kilka razy w nocy gdzieś zakwilił- rano słyszałam odpowiednie komentarze, ze co siedzieje z dzieckiem, że w nocy płacze:crazy: I gadanie, ze M sie nie wyspi do pracy, ze mały w nocy budzi dziadka, ze jest jeszcze za malusi i najwyraźniej potzrebuje tego cyca i zeby nie robic w nocy krzyku( to ostatnie to M stwierdził). W takich warunkach nigdy małego nie nauczę samodzielnego spania. Tłumaczenia nie przynoszą rezultatów, wiec zdominowana przez resztę domowników ostwierdzam, ze jeszcze troszke poczekam.

reklama
Oki Maja zgodziła się zostac sama w domu przed TV z bajkami, my będziemy na podwórku także będzie nas widziała. Jemu obiadek i na saneczki, bo mały jak sie dowiedział, że idziemy to ciągle ślęczy w oknie i woła: DADA< DADA........

Do góry