reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

No to niedługo zaczynasz metformax ;-)

NO TAK :happy: PRAWDOPODOBNIE JUZ 16 STYCZNIA NO CHYBA ZE @ PRZYJDZIE WCZESNIEJ NIZ PO 3 DNIACH OD DUPHASTONU ( PRZEWAZNIE TAK WLASNIE DOSTAJE )

A TY KOCHANA DZIALASZ COS Z PRZYTULANKAMI :sorry2: BO WYDAJE MI SIE ZE WE WTOREK JAK WROCISZ Z WIZYTY TO NAPISZESZ NAM " JESTEM PO OWULCE " :tak:

ELISABETH- MOZE KOCHANA KUP SOBIE Vagical KOSZTUJE OK. 18.OO ZL JEST BEZ RECEPTY SA TO PRZECIWZAPALNE GALKI DOPOCHWOWE Z NAGIETKIEM, KOBIETY BARDZO SOBIE TEN LEK CHWALA, NIE BRUDZI BIELIZNY I SA NAPRAWDE DOBRE SAMA JE STOSOWALAM :tak:;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

witaj, przykro mi z powodu straty fasolki :-( trzymam za ciebie kciuki, napewno bedzie dobrze :-)

Widzę Katarzynko, ze u ciebie ( o ile sie nie mylę ) juz po owu, a za tydzień testowanko?
Nawet nie wiesz jak Tobie zazdroszczę, :blink: Trzymam kciuki bardzo, bardzo mocno:tak::-);-):-):tak: za malutką Katarzynkę :tak:

no wydaję mi się że nic z tego, bo wg mnie nie miałam owulki. Testy owu nigdy nie pokazały tak wyraxnego wyniku który wg instrukcji i moich poprzednich testów mozn było uznac za dodatnie. 12 dc wyszły mi dwie kreski, testowa ciut jasniejsza od kontrolnej a 13 dc juz była tylko jedna kreska. 12 dc było przytulanko... byłam przekonana ze owulka będzie za 3 dni, ze te kreski sciemnieją jeszcze i strasznie się zaskoczylam jak 13 i 14 dc nie miałam drugiej kreski na teście owu.

więc zobaczymy...

Czesc dziewczynki :-)
Ja zmęczona po pracy, 3 dni robilam po 12 godzin:-( ale jakos zyje :sorry2:
Jutro ide na monitoring na 17 -sta:tak: i zobaczymy co i jak. Dzis mnie brzusio pobolewa tzn jajniki i śluz mi sie zaczął pojawiac :tak: tyle sie naczytalam i tu i w:tak:ogole ze mozna miec owulke w 8 dc wiec my z mężusiem od wczoraj staranka zaczelismy pełną parą!:-D
pozdrawiam wszystkie kochane was dziewczynki:-D

trzymam kciuki, pracuj pracuj pełną parą:tak:

Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki

witam Cie serdecznie i życzę powodzenia w starankach!

dziewczynki miłego dnia

Witam sie z rana ;-) szkoda tylko ze to poniedziałek :dry:

Witam sie sobotnio z Wami!
Jestem po 2 badaniach usg-czyli monitoring, po wizycie u chirurga i ogolne wiesci mam mieszane. [...]

Teoretycznie powinnam sie cieszyc, bo skoro owulka jest, a progesteron latwo mozna podniesc ...to powinno byc z gorki...ALE!!!
Mam kamienie na nerce-wykryte w czwartek i zarowno chirurg robiaca usg jak i ginekolog stanowczo ZAKAZAŁY MI STARAĆ SIE O DZIECKO dopóki nie pozbedę sie kamykow. Bo nioslo by to za soba duze komplikacje, powiklania i ryzyko dla zdrowia mojego i dziecka:-(((((((((((((((((((((
Wiec musze chcąc - niechcąc zawiesic starania na jakis czas...sama nie wiem na ile-pewnie ze 2-3 miesaice jak dobrze pojdzie:-(((((
Mam na razie lykac te wszystkie specyfiki, pic ziola i litry plynow i moze sie tak uda je przegonic ..te kamyki, a jak nie to trzeba bedzie rozbijac albo operowac...
Gdybym wiedziala ze takie jaja beda to bym o tej ciazy juz z 5 lat temu pomyslala, a tak lata mi leca, 2 ciaze chemiczne mam za soba w ciagu paru miesiecy staran -w sumie 2 razy trafilismy w owulacje i 2 razy byly wczesne poronienie...a teraz jeszcze te nerki...jak dalej tak pojdzie to pewnie zanim mi sie uda zostac mamą to bede juz przed 40stką.:-(
Eve-dzieki za wiesci, z Ciebie to madra bestyjka jest, wiesz???...I masz racje, mam powtorzyc progesteron w II fazie. A jak humorek u Ciebie?
oj Kropeczko klapa dam za takie myslenie !!! nie da sie wszystkiego przewidziec! ;-) a do 40tki to jeszcze dwojke zdziałasz! :tak::tak::tak:
kamyki napewno szybko wygonisz z nereczek!!! i wrocisz do staranek z nowymi silamy po przerwie :tak:
i dziekuje za slowka uznania ! :-D bestyjka to ze mnie napewno ale czy taka mądra :rofl2:
a humorek juz wrocil do porzadku dziennego :-D

Witajcie Kochane :-D
Wpadlam na chwilke... chcialam Wam cos pokazac.
Zrobilam dzisiaj test owu - znowu bardzo mocna krecha, wiec polecialam do apteki po ciazowy i ... oczywiscie wynik negatywny. Ciazy nie ma, ale o co chodzi z tymi testami owu ? Macie jakas teorie ??
Wieczorkiem poczytam co dzisiaj naskrobalyscie i bede odpisywac :tak:
Poki co zycze Wam milego wieczorka ;-)
pierwsze co mi sie nasunelo to to ze o tej godzinie nie rob testu ciązowego tylko rano z pierwszego porannego moczu!!!;-)

katarzynka czemu myslisz ze to ciąża? jejku jak ja bym tego chciała. dzis mija 37dzien cyklu bez @ (moj pierwszy w zyciu tak dlugi cykl) no drugi bo juz jedne dziecko mam;) No i nie wiem... jutro sie wyjasni.
Przypuszczam ze u mnie dopiero okolo 3tydzien by był.... czyli zagnierzdzanie
Na pewno jutro dam znac i test pewnie zrobię we wtorek.
Buźka**
pozdrawiam wszystkich mocno
Słonko zagniezdzenie nastepuje od ok 6 dnia po owu (zapłodnieniu) wiec juz dawno u ciebie co sie mialo wgryźć to sie wgryzło :-D i z reguly ciąze liczy sie od 1 dnia ostatniej @ czyli to juz ok 5 tc - moze uda mi sie wykrakac i dzisiej powiesz ze tak wlasnie po becie wyszlo :-D:-D:-D

Czesc dziewczynki juz zdrowa i w formie wracam na moją uluboną stronkę:-)
jupi jupi jaj ale fajnie cie tu widziec!!!! :-D:-D

Witam kobitki jestem nowa na forum jestem jedna z was tez sie staram o dzidziusia w marcu 2008 poronilam i po odczekaniu pol roku zaczelismy sie z mezem starac pragne dzidzi tak samo jak wy i bardzo was rozumiem wiec mysle ze bedziemy sie wspierac sluzyc rada buziaki
Witam wsrod nas! :tak: napewno ci sie u nas spodoba:tak: przykro mi ze musialas przesc przez takie ciezkie doswiadczenia ale z pewnoscią bedzie juz teraz tylko lepiej! :-D

Lilu widze ze juz na hcg masz termin!!! :tak: pewnie skonczy sie tak samo jak z Tikanis :-D

Miłego dnia kobitki zycze! :-D

Witam was dziewczynki moje:-)
My juz zaczelismy staranki od wczoraj i zobaczymy jak bedzie,ale mam przeczucie ze i tak z tego nic nie bedzie,jestem jakos negatywanie nastawiona,moze dlatego ze poniedzialek!
Pogoda kiepawa,ciemno i pada deszcz..bleee

Też tak miałam niedawno na parę dni przed terminem @ tyle że druga krecha nie była taka ciemna ale była. Ale wątpie czy to owu, może podwyższany poziom lh z jakiegoś powodu.

Bardzo zdrowe podejście, też takie ostatnio mam i dużo lepiej się czuje psychicznie, nie nakręcam się, nie szaleje z testami, prawdę mówiąc o wiele lepiej się z tym czuje niż ciągłe rozmyślanie o dzidziusiu a przytulanki kiedy tylko zapragnę bo to ma być dla mnie przyjemność a nie tylko chłodna prokreacja. I o wiele lepiej się czuję z takim podejściem do sprawy. Oczywiście to wszystko zależy także od tego na jakim etapie starankowym jesteśmy. Wydaje mi się że dziewczyny które zaczynają bardzie się emocjonują i to przeżywają niż te któe starają siejuż np 2 lata. Choć to nie regóła. Są też oczywiście wśród nas dziewczyny które mają poważne problemy ze zdrowiem, są po poronieniach i różnych zabiegach bądź operacjach. Wszystkim jednak polecam spokój (choć wiem że to nie jest czasami łatwe) i relaks.

Ja nadal bez @ ale pojawiło się już znajome brązowe plamienie więc @ pewnie zawita jutro tylko nieco opóźniona.

Ja tez tak mysle,przestalam sie nakrecac bo warjuje!!!Ciagle o tym mysle,czy teraz sie uda czy za miesiac,a moze bede probowac lata,albo moze cos ze mna albo z nim,ehh mam gdziesz wszystko,przyjdzie to przyjdzie moja dzidzia:-)

Witam was dziewczynki moje:-)
My juz zaczelismy staranki od wczoraj i zobaczymy jak bedzie,ale mam przeczucie ze i tak z tego nic nie bedzie,jestem jakos negatywanie nastawiona,moze dlatego ze poniedzialek!
Pogoda kiepawa,ciemno i pada deszcz..bleee

Ja tez tak mysle,przestalam sie nakrecac bo warjuje!!!Ciagle o tym mysle,czy teraz sie uda czy za miesiac,a moze bede probowac lata,albo moze cos ze mna albo z nim,ehh mam gdziesz wszystko,przyjdzie to przyjdzie moja dzidzia:-)

oj nie myśl tak pesymistycznie. Dzidzia przyjdzie szybciej niz myślisz. Życze owocnych staranek.

Witam poniedzialkowo :-)
Ciesze sie ze jest nas coraz wiecej :-D oby tak dalej.
Musze nadrobic zaleglosci w postach, bo wczoraj nie dalam juz rady.

Milego dzionka :-D

reklama
Do góry