reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Elizabeth

W kwestii dojrzewania plemnikow. W wiekszosci publikacji pisze, ze zajmuje to 72 DNI, nie godziny...wiec tak - sssttrrrasznie dlugo.

Zas z ciekawostek....
Jesli chodzi o pecherzyki u kobiet - to zajmuje to 3 cykle, srednio 90 dni. Wiec kobiety starajace sie o fasolke musza zadbac o jak najmniej stresu, duzo relaksu, pozytywnego myslenia itd juz na 3 miesiace wczesniej, zeby zapewnic pecherzykom prawidlowe dojrzewanie

reklama
czesc dziewczynki

Ja tylko na chwilke....u mnie tragicznie...choroba mnie całkowicie pokonala i nie mam juz sił czekam na męża i wiezie mnie na pogotowie a jesli nie dzis to z rana ...:no:mam takie krwotoki z nosa ze nie moge ich zatamowac i sobie poradzic z nimi...
pozdrawiam wszystkie nowe dziewczyny-przyszłe mamy

oj kochana,to jedz,,,bede myslami z toba,,,!!!

czesc dziewczynki

Ja tylko na chwilke....u mnie tragicznie...choroba mnie całkowicie pokonala i nie mam juz sił czekam na męża i wiezie mnie na pogotowie a jesli nie dzis to z rana ...:no:mam takie krwotoki z nosa ze nie moge ich zatamowac i sobie poradzic z nimi...

Bablyss, trzymaj się dzielnie, nie denerwuj się, lekarz na pewno cos zaradzi!!! Wracaj szybko do zdrowia!!!!

tak radzi lekarz żebyś jeszcze raz spróbowali a potem już inseminacja... boże żeby się udalo powiedzial że mamy bardzo duże szanse że może się udać za pierwszym razem...
Jestem już spokojniesza, boze mam nadzieje!!!!
No to dobrze, że macie już jakiś plan. Jak lekarz mówi, że jest duża szansa to trzeba w to wierzyć :tak::tak::tak:

:-)czesc dziewczyny, pare dni mnie tu nie bylo i tyle postow, super. :-( menda przyjechala (brazowa plamienia), troche inaczej niz zwykle 2 dni wczesnie,
Jakoś w większości z nas @ przyszła wcześniej niż miała ;-);-)

a dzis?? dzis czuje ze zbliza sie owulka wielkimi krokami!!pobolewa mnie podbrzusze...:-):-) jutro wraca mój mężuś i będziemy działać:-):-D
pozdrawiam was kochane!!
Zbieraj siły i do dzieła ;-);-);-):-D:-D:-D

JUTRO WIECZORKIEM ( NA NOC ) WEZME PIERWSZA TABLETKE METFORMAX 500 :happy2:
No to super :tak:;-)

Aaaa - zapomnialam - ciagle mnie @ nie dopadla...
Może już nie przyjdzie :tak::tak::tak:

Czesc Kobitki mam nadzieje ze wciaz mnie pamietacie choc nie udzielam sie ostatnio na forum.
Pamiętamy :tak: Dobrze, że masz owulację a polipa usuną i tylko czekać na II ;-);-)

KINGUS- JUTRO USG :tak: BEDE CZEKAC NA WIADOMOSC OD CIEBIE :tak:;-)

CZY KTOS WIE CO SLYCHAC U ADOLFINKI ? WIEKI JEJ NIE BYLO :-/
Tak jutro usg, trochę jajniki pobolewają ale śluz jest dziwny nie taki płodny :zawstydzona/y:
Lekarza mam na 16:15 to jak wrócę to napiszę co i jak.
Rzeczywiście dawno Adolfinki nie było.

I mam też pytanie o ten Duphaston-ja mam go brać od 16 do 25 dc...niby na te plamienia i przy okazji ma podtrzymac ciazę jakbym zaszła...ale tak wogóle to czy on jest własnie na to? Wiecie coś o tym leku??? Kto go bierze i kiedy, w jakim przypadku i w jakich fazach cyklu?
Ja brałam duphaston po owulacji profilaktycznie żeby pomógł podtrzymać ciążę i dodatkowo regulował mi cykl.
Tutaj wypowiada się lekarz i położna możesz napisać a na pewno odpowiedzą(nie trzeba się rejestrować)
Smyk

:-)Witam wszystkie Staraczki!
Witaj:-)

Witajcie...
ja miałam kiepski dzień... byłam z synkiem na bilansie dwulatka i mamy skierowanie na rehabilitację i do endokrynologa, ale nie bedę o tym pisac za dużo...
Głowa do góry, jak teraz zaczniecie działać to pewnie wszystko będzie dobrze:tak:

czesc dziewczynki
Oj biedaczku, daj koniecznie znać co lekarz powiedział.

Wieczor dziewczyny,
Dziekuje wam wszystkim ktore odpisaly na moje zapytanko o owulce i testach.
Wiecie z czym mam wielki problem, my wszystkie tak bardzo chcemy dzidzie wiec uwazamy na siebie, badamy sie, wyrzekamy sie wiele rzeczy by miec ta upragniona fasolke a sa babki, ktorym ciaza nie jest w glowie wiec baluja calymi tygodniami, maja tzn. "one night stand" i od tak zachodza. Gdzie jest ta sprawiedliwosc!!!!!!
Jak widzicie mam jeden z tech gorszych dni i musze ponarzekac :-(

WITAJCIE KOBIETKI:-):-)

Olesia ja uzywam testow owulacyjnych Clearblue dopiero od 2 cykli. Mam ktotkie cykle 26 lub 25dni, wiec zaczynam ich uzywac od 9-10dc. U mnie testy pokazuja tylko jeden dzien, gdzie kreska testowa jest mocniejsza od kontrolnej co oznacza, ze owulacja powinna wystapic w ciagu 24-36godz. W pierwszym m-cy byl to 12dc a w drugim m-cu juz 9dc, co mnie bardzo zaskoczylo :tak:A jak dlugie masz cykle? Acha i ja mieszkam w Szkocji, wiec nie wiem dokladnie czy te testy mozna dostac rowniez w Polsce :-)

Ja jestem w Londynie. Moj cykl jest 28 dniowy i owulka bez testowania mysle ze przypada na 13 dc, tak zazwyczaj mnie boli jajnik bo ja "dzialam" tylko na jeden "silnik". Prawy jajowod wycieli mi 3 lata temu bo mialam ciaze pozamaciczna :( ledwo z tego wyszlam.

Ostatnia edycja:
Witam was wszystkie wieczorowa pora:-)
Okroponie sie czuje,,,mam owulke dzisiaj bo test robilam,tak mnie jajniki bola jakbym rodzila,chociaz rodzienie jest napewno 1000 razy gorsze:-(A plany na wieczor goraca kapiel i sexi bielizna no i trzeba poprzytulac sie do moje mezulka,mam nadzieje ze bedzie mniej bolalo!!!

swietny masz plan!!!!!!!!!!!!!!!!!! moj Mezulek niestety dzis nie ma ochoty na przytulanki:wściekła/y:nie wiem czemu ale jakos mnie to wkurzylo hehe,trzymam kciuki za Twoje oby bly owocne!!!!!!!!!!!!!

Elizabeth
W kwestii dojrzewania plemnikow. W wiekszosci publikacji pisze, ze zajmuje to 72 DNI, nie godziny...wiec tak - sssttrrrasznie dlugo.
Zas z ciekawostek....
Jesli chodzi o pecherzyki u kobiet - to zajmuje to 3 cykle, srednio 90 dni. Wiec kobiety starajace sie o fasolke musza zadbac o jak najmniej stresu, duzo relaksu, pozytywnego myslenia itd juz na 3 miesiace wczesniej, zeby zapewnic pecherzykom prawidlowe dojrzewanie

hmmm nie mam pojecia jak to jest w tych sprawach,ale jesli chodzi o pecherzyki to w dzisiejszych czasach chyba trudno im zapewnic prawidlowe dojrzewanie w postaci duuzej ilosci relaxu i malej ilosci stresu...

czesc dziewczynki

jak masz sie meczyc to czym predzej uciekaj do lekarza niech ci poradzi cos na te krwotoki bo to na pewno bardz uciazliwe i strasznie wyczerpujace dla organizmu!!!

W.KROPECZKO ja bym nie lekcewazyla tych kamyczkow i wolalabym sie ich pozbyc jeszcze przed ciaza,tak jak napisalas lepiej dmuchac na zimne,oczywiscie ostatnie zdanie nalezy do Ciebie!!!!!!!!

reklama
witam.....jestem tu nowa...chociaz obiecywalam sobie ze nie bede wchodzic na takie stroki bo nerwy siadaja....ale sie poplakalam...niewiem czy ze szczescia czy z zazdrosci....wlasnie dostalam telefon ze kuzynka urodzila coreczke

Do góry