reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

czesc dziewczyny ja tylko na chwilke, poczytalam troszke was i zaraz ide spac, mam straszny dzien dzisja, mega dola i nie mam ochoty na nic, wiec nie zanudzam was dzis tylko ide sie wycisz... buziam was...

reklama
tak to już jest 16 dni po owu.ale ja do @ mam jeszcze kilka dni.mam cykle 28dni.owu miałam w 8dc a dziś mamy 23dc więc do @ zostało 5 dni!!!! no i od 16dc zażywam duphaston w środe ostatnia tabletka!!!
a co do testów to mi pierwszy raz się tak zdarzyło że wyszła po czasie druga krecha,a testów spooooro robiłam...ale spokojnie dziś rano poszłam na bete jutro będzie wiadomo :)

jezeli jestes 16 dni po owu to sopkojnie mozesz zrobic test, bo skoro mialas tak wczesnie owulke to automatycznie cykl sie skraca wiec @ juz sie spoznia :tak:

Czesc!!!!!
Czy i ja moge do Was dolaczyc ????:-)
Rowniez staramy sie z mezem o dzidziolka, jestemy po slubie juz 2 lata i 6 miesiecy....o dziecko staramy sie juz grubo ponad rok i w lutym idziemy z mezem na konkretne juz badanka....bardzo sie boje....:sad: mam nadzieje ze nie bedzie tal zle;-)
Nie przeczytalam Was ale postaram sie choc te ostatnie stronki poczytac:-)
Milej nocki:-)

Witaj :-)

Kingus- kochana ja pracuje popoludniami i dopiero tak o tej gdzienie jestem w domku, niestety :-(
a jak po wizycie u ginki, gadaj tu szybciutko :sorry:

Ostatnia edycja:
Kochane babeczki nie daje juz rady, oczy mi sie zamykaja, dobrze ze jutro wolne to moze zawitam wczesniej. Zobaczymy jak jutro temp. bo dzis zupelnie mnie zaskoczyla.

Hej u nas cały czas choróbska nas się trzyma :-( Filip ma straszny kaszel. Mnie rozkłada,od dziś biore antybiotyki.
Masakra...nic mi sie nie chce wiecie... na nic nie mam ochoty tylko bym płakała:-(

co za dół

Pozdrawiam was serdecznie
zaglądnę w wolnym czasie

Wyciągam z dołka-ciągnę i ciągnę....o! I już Kinga na górze-masz sie usmiechać i patrzec pozytywnie na swiat!!! tak trzymaj-nie smutaskuj sie i wracaj szybko do zrowia!

kingus- kochana jestes :-D kaszel mecyz mnie glownie popoludniami..:sorry: i pod wieczor troszke.. kurcze boje sie ze bede musiala isc po te antybiotyki..:/

kropeczka- oj bidoczku z ta nozka to ciezko ale mam nadzieje ze szybko dojdziesz dosiebie buziak wielgachny dla ciebie:-p:-D

Tikanisku-najgorszy jest vwłaśnie taki kaszel co dopada wieczorem, i zasnąc nie daje ... może faktycznie podejdź raz jeszcze do lekarza i weź jakis bezpieczny antybiotyk...bo nameczysz się bardzo a masz przecież wypoczywać...
A z moją nózką...oj się narobilo...narobiło się...-az nie do uwierzenia ze tak się poplątają moje plany na styczen w Polsce......jestem zła, ale wiem, ze teraz niewiele mogę zmienic wiec troche marudzę i poza tym cierpliwie smaruje, wklepuje, jem leki...co ma byc to bedzie...

U mnie właśnie zaczęły się dni płodne do owulacji bliżej niż dalej a ja jestem pokłócona z mężem więc chyba i tym razem nic z tego nie będzie:-( A w ogóle to straciłam już nadzieję, że się uda. Jestem wyciszona i nie myślę o tym. Ale widocznie nie jest mi dane być mamą:sad:

Sylwka-jak Cię dorwie to ja Ci dam... jak możesz tak mowic, myśleć i pisac-oczywiscie ze jest Ci pisane byc mamą, i bedzie Ci dane tego doświadczyć...zobaczysz!!!! tylko moze niezupelnie w tym czasie kiedy wydaje sie, ze byś chciała...jak większosc z nas-tak i Ty musisz uwierzyc kochanie w to, że to sie stanie i bedzie cudownie!!!!!
A z mezem-szybko się prosze pogodzic...najlepiej w sypialni:-) bo inaczej to faktycznie może byc trudno byc mamą...tak bez chlopa to raczej cieżko to zrobić;-)

Jaka @ ona jest okropna zawsze nadchodzi kiedy jest nieproszona. No to teraz kochana nowy cykl i nowe starania :-) oby owoc
taaaaaa...nowe staranka...:-(tylko z kim.....pancio dopiero za 3 tygodnie wroci to znowu bede przed @. ...i tak minie kolejny miesiac....a pozniej kolejny....duuuuu........no chyba ze ucieknie na wekend jakims cudem

mialam isc do fryzjera ,,,,nawet mi sie niechce

Ja Ci dam cudo!!! No, no, no-przywołuję koleżanke do porzadku! :-D odczekaj na stesknionego meza ... dodaj trochę pikanterii badź romantyzmu-do wyboru...a wtedy sie bedzie działo, juhuuuuu ...bedzie fasolka! Głowa do góry!!!

Co Wy z tymi dołami dzisiaj??? kochane moje - nie poddawac mi się tu bo sama nie wyciagnę wszystkich...ja taka słaba raczej jestem...a teraz jeszcze z tą nóżką...no ale próbuje jak mogę...

A tak z innej beczki....

Jesli ktoras z Was kobitki mieszka w Londynie - jaka jest pogoda, jaka ma byc jutro i pojutrze ? Nie wiem jakie ciuszki mam zabrac na moja 2dniowa wyprawe:)

lolitka-a jaka ry pracę wykonujesz??? brzmi bardzo powaznie...
Dzisiaj padało i jest kilka stopni powyżej zera, jutro może byc podobhie-ale dam Ci rade-w Londynie najlepiej na cebulkę się ubierac i mieć pod ręka zawsze parasol i słoneczne okulary...bo pogoda czesto zmienia się kilka razy w ciągu dnia!
udanych zakupów!!! Polecam Kings Road - koło Sloane Square-mniejszy tłum niż na oxford street lub ewentualnie High Street Kensington. Na oxford street sa zawsze tłumy i ma sie dosc zakupów po godzinie...a tam jest luźniej, a sklepy niemal te same...tylko mniejsze:-)

Witajcie dziewczyny po dluzszej przerwie;-)

Ja ostatnio mam zle dni :-:)-(i nie udzielam sie na forum, ale czytam Was codziennie kochane:tak:. Jutro lece do Polski na tydzien, wiec juz tylko o tym mysle. Wlasnie sie pakuje i postanowilam do was napisac:tak:. U mnie dzis juz 18dc, od wczoraj pojawily sie znow brazowe plamienia i juz nie wierze, ze w tym cyklu sie udalo. Wiem, ze to moze byc przyczyna niskiego progesterony i stad nasuwa mi sie pytanie ''Czy moge zrobic badania na ten progesteron 20dc, jesli owulacja byla u mnie prawdopodobnie 9dc? Dziewczyny i jakie hormonki moge sobie zrobic w tym czasie?'' Moje cykle sa 26dniowe. Wiem, ze niektore hormonki bada sie na poczatku cyklu, gdzies to sobie zapisalam ostatnio. Niestety ja bede w Polsce pod koniec cyklu:-(Juz zaluje, ze nie caly miesiac. Tak bym chciala zrobic wszystkie mozliwe badania, ale niestety:-(​

Jak tylko znow odzyskam pelen optymizm odpisze na wasze posty:tak:;-)

POZDRAWIAM WSZYSTKIE!!!!

Mezatka-kochanie-zdrówka dla Twojej mamy!!! napisz w wolnej chwili co u niej!!!
Ty tez sie trzymaj kochanie! I głowa do góry!!!
Hormony tzn. progesteron własnie teraz najlepiej zrobic koło 21 dnia cyklu-wiec w sam raz zaraz jak przylecisz idx i zrób!!! Buziaki i szczesliwego lotu!

...my z moim mezusiem wogole sie nie klocimy i nigdy nie mielismy awantury,tak jestesmy dopasowani ze czasmi sama sie dziwie.Jak ja sie gniewam to 10 min a potem ide do niego i caluje i jest wszystko ok:-)Ja polka wariatka a on Norweg wiec on wie ze mam chumorki..hehe:-)
Powodzonka i duzo przytulanek na zgode:-)

Babo to chyba jedynie z obcokrajowcem możliwe zeby tak było:-D:-):-D Z Polakiem nie widze szans na zero całkowite kłotni...chocby o cokolwiek, choćby czasami tylko, choćby dla podniesienia rangi małzenstwa...zartuję:-) i gratuluje oczywiscie takiego zgrania!

Ja mam w sumie takie plamienia od poczatku jak sie staramy o dzidzie czyli ok 5 m-cy. Tak duzo juz czytalam na temat plamien, ze ten progesteron wydaje mi sie ich przyczyna i pewnie tez dltego nie moge zajsc w ciaze:-:)-:)-:)-(A owulacje raczej mialam pozniej 11-12dc no ale w tym m-cu byla prawdopodobnie wczesniej. Opieram sie tylko na obserwacji sluzu i testach owulacyjnych:tak:
To raczej nie jest plamieni implantacyjne-nie wierze:-:)-(Pozdrawiam

Mezatka-raz jeszcze do Ciebie kochanie się odniose - uwazaj na siebie, to może byc implantacja..nie można tego wykluczyc i bardzo Ci zycze aby tak bylo!!!
Ale hormonki faktycznie zbadaj, ja też mam przed @ plamienia i mam niski progesteron, wiec to się potwierdza...mam njednak nadzieje, ze u Ciebie bedzie inaczej.
A masz w kraju umówioną wizytę u jakiegoś ginekologa???

czesc
ja tez mam brazowawe polamienia przed okresem i lekarz powiedzial ze to moze byc oznaka za malej ilosci prodest. i musze zrobic badania ok 7 dni po owu albo 3tyg po @ mam nadzieje ze to ci choc troche pomoze pozdrawiam

Agalotta-ja też dokladnie takie znam instrukcje...więc tak sie to poprostu robi:-) A masz już wyniki swoich badan? Ile masz tego progesteronu?

Z innej beczki: Rok temu zawarlam z moja kolezanka pakt, ona sie zareczy (oczywiscie musial czekac na decyzje swego "pana") a ja zajde w ciaze. Dzis otrzymalam od niej sms'a (sa na urlopie) oswiadczyl sie, wiec co myslicie chba na mnie czas :-)

Olesia-jak dla mnie teraz Ty szybko wywiązuj sie z paktu-kilka dni jeszcze i hop do łózia!!!! Kolezanka czeka pewnie na wiesci ze bedzie ciocią!!! Powodzenia kochanie!:-)

Moj chodzi jak w zegarku. Wie ze trzeba przeczekac, wiec jest na glodzie przez 2 tygodnie :rolleyes:

Ty brutalko!!! Jak możesz...zartuję;-):-);-)

Czesc!!!!!
Czy i ja moge do Was dolaczyc ????:-)
Rowniez staramy sie z mezem o dzidziolka, jestemy po slubie juz 2 lata i 6 miesiecy....o dziecko staramy sie juz grubo ponad rok i w lutym idziemy z mezem na konkretne juz badanka....bardzo sie boje....:sad: mam nadzieje ze nie bedzie tal zle;-)
Nie przeczytalam Was ale postaram sie choc te ostatnie stronki poczytac:-)
Milej nocki:-)

Myszkaa-witaj wśród nas! Miło ze nas znalazłas i mam nadzieję, ze się szybko zadomowisz i forum Ci się spodoba! W gronie osób z podobnymi dylematami zawsze jest raźniej, a poza tym to forum jest niezastąpione na dołki, brak wiedzy w jakims temacie i na codzienną szruge dnia:tak:
Skoro staracie sie ponad rok-czas najwyższy na badanka-ale nie bój się nic-najwazniejsze to sprawdzic gdzie jest problem...potem bedzie juz z górki!!!
Zagladac do nas czesciej-buziaki!!!

Dziękuję, dzionek był miły, 4godzinne ploty z kumpela poprawiły humorek, a mi nie pozostaje nic innego jak życzyć Ci miłego wieczoru!!!
Tak Kropeczko cały czas leczę infekcję, bo juz sama nie wiem jak to nazwać... na 2go lutego mam kolejną wizytę u gina i jak po tych globulkach nie bede widziała róznicy to bedę meczyć lekarza o jakies badanka, bo tak to chyba nie może długo trwać...Tobie również życze dużo zdrówka...Pozdrawiam

Dobranoc... idę na kolację!!!:-)

Elizabeth-kochana moja...no i super ze wybralas sie na ploty z psiapsiólką, ...jednak my baby jak sie wygadamy to jakos swiat nabiera barw...no nie? ... I od razu wiecej optymizmu bije z Twojego posta:-)
Skoro trafiłas teraz na dobrego ginka to napewno szybko wyleczy infekcje i będzie wszystko tak, jak byc powinno-tego Ci z całego serca zyczę!!!
Czekam z tobą do 2 lutego n wiesci...mam nadzieje, ze bedzie juz ok!
Buziaki!;-)
Sprawdzam tylko:-)

Myszkaaa-no fajny suwaczek-udalo się-gratuluje!

Ok uciekam na dzisiaj do łózeczka-udanej nocki!

Lilu19
mamy podobny cylk, w ktory dniu zazwyczaj owul?

aha to o suwaczek chodzilo :-D

wiesz powiem Ci ze ja nie wiem, ja nie mam samoistnej owulki musze brac leki zeby ja miec, niestety :-( teraz biore metformax po ktorym duzo dziewczyn ma owulacje ale ja nie mam 100 % pewnosci ze u mnie ona wystapi po tych tabletkach,ale cos mnie dzisiaj kluje jajnik wiec moze sie zbliza :shocked2:

Kingus jak tam po usg ?

Ostatnia edycja:
reklama
czesc dziewczyny ja tylko na chwilke, poczytalam troszke was i zaraz ide spac, mam straszny dzien dzisja, mega dola i nie mam ochoty na nic, wiec nie zanudzam was dzis tylko ide sie wycisz... buziam was...

O nie!!! I Marzenixxx dopadło jakies podle dołczysko?????? TY kochana nie masz teraz miejsca na dolki tylko na megaaausmiechy-po starankach, po urodzinach, po kolacyjce z mezem......no nie zartuj mi tu z dołami-masz sie cieszyc, ze wszystkiego, bo....fasolki nie lubią gościc u smutasków! A Ty pewnie już malutką masz u siebie w brzusiu!!!!:tak:;-):tak: Chcialabys mieć mamę co sie smuci i doluje??? No!!!-wiec widzisz -masz byc taka::-):-):-)od rana do wieczora!!!
Buziaki!

Jej ale co???:confused:

ch cialam wstawic swoje suwaczki i cos mi sie pochrzanilo

jak u mnie wszystko wyglada normalnie, nic nie nadaje sie na ignorowanie...suwaczki w należytym porzadeczku:-D
Buziaki!!!

Pozdrawiam Lilu! Widze ze nie śpisz...

Do góry