reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

CZERWCóWKOLAND 2008--wątek glówny

CZERWCÓWKOLAND 2008

• dobrze

Głosów: 0 0,0%
  • że już jest

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    14
Witajcie kochane!
Ja w końcu ogarnęłam dom, jestem po prysznicu i teraz odpoczywam. Troszkę się dziś działo :tak: Byłam z mama na rynku i kupiłyśmy fajne ciuszki :-) potem byliśmy u babci, po powrocie sprzątanie, kościół i zasłużony odpoczynek ;-)
Przede wszystkim życzę zdrówka chorującym :-)
Bruno wszystkiego naj, naj rośnij zdrowy :-D
Jola, Mata gratulki kolejnych ząbków u maluszków :-D
BbakAnia życzę miłego jutrzejszego spotkania z koleżanką ;-)
Magdziarko udanej imprezki :-) a ta chusta, którą kupiłaś jest świetna tylko zastanawiam się którą kupić czy elastyczną czy tkaną :confused:
Mata, Asiowo mam nadzieję, że dziś się wyśpicie :tak: oby te ząbki szybko wychodziły
Agusia cieszę się, że dzień udany i zakupki :-D
Darunia mam nadzieję, że dziadek troszkę Cię odciąży od Bartusia i odetchniesz. Widzę, że też lubisz pichcić w kuchni :-)
Spokojnej nocy :-)

reklama
Witajcie:-)
Trochę mnie nie było i właśnie czytałam co tam naskrobałyście i patrzę,a tu ta godzina:szok:

Wszystkiego naj dzieciaczkom i zdrówka chorującym bo to najbardziej potrzebne:tak:

Mam pytanie do mam chłopaczków czerwcowych:sorry2: Czy sciągacie napletek swoim synkom?
Filipo ma malą dziureczkę i lekarz mówi,że być może będzie musiał mieć zabieg i że codziennie odciągać napletek,na necie czytałam,że to normalne,że napletek się nie sciąga bo to przyjdzie z czasem i w żadnym wypadku nie sciągać do 1 roku życia,gdzie indziej że przy każdej kąpieli trzeba sciągać(czyli tak jak lekarz mówił):dry::confused::baffled:
Teraz nie wiem co mam robić:dry:

witam:tak:
Wpadłam sie pochwalić, ze... sie wyspałam:-D Moja córeczka wróciłam, tfu, tfu... odpukac, oby na dłuzej:-p
Miała problem, zeby zasnac, ale zasneła o 20:30, pozniej pobudka o 00:30 i 5:30 i bez problemu po pocycaniu spała dalej... i na dobre obudziła sie przed chwila, bo o 8:30:-) Mąż do niej poszedł i se tam gadają:tak: jejku... ale sie ciesze, mam nadzieje, ze teraz juz bedzie tylko lepiej:tak:
Wczoraj zrobiłam wszystko, zeby tylko jej lepiej sie spało, pokoj był na maksa wywietrzony, kaloryfer zakrecony, pieluszka mokra na łozeczku, viborcol i materacyk pod głowka jej bardziej dzwignełam... :-)Bogu dzieki, ze dała mi sie wyspac:-)
Lece do niej... Miłej niedzieli:tak:

Witajcie!

Asiowo oby więcej takich wyspanych nocek!!! ;-)
Julia- nam lekarka nie kazał ściągac napletka, ewentualnie troszke przy myciu, do pierwszego roku życia mówiła, żeby dac sobie spokój, więc stosuje się do tego, mówiła, że wszystko idzie w dobrym kieruku :blink:
Magdziarka pewnie odsypia ;-)
Jola witaj! Gratulacje! drugi ząbek- często o Tobie myśle, bo nasz szkraby z jednego dnia ;-) (Bart ma 5 ząbków :-))

U nas nocka ok, Bart właśnie się bawi, ale zaraz bedzie miał pierwszą drzemkę, ja już po śniadaniu i kawce, teraz pije sobie zieloną herbatę, Ł bawi się z Bartem, mój tata poszedł do kościoła, poniej zrobie obiad i pojedziemy do teściów ;-)

Miłego dnia kochane!

Witam i ja :tak:

Asiowo
- to trzymam kciuki za następne takie nocki :-)
Jola, Patyk - życzę powrotu apetytu dzieciaczkom :tak:

My też już na nogach ;-) Mała dziś spała do 8 :-p a teraz strajkuje z kolejną drzemką ;-) Babcia i wujek są, więc co będzie tracić czas na sen :-D tym bardziej że jest oczywiście w centrum zainteresowania :-D Ma fantastyczny sposób zwracania na siebie uwagi - piszczy i wrzeszczy :laugh2: Sąsiedzi więc też dziś nie pospali... :sorry2:a my mamy z niej niezły ubaw :-D
Miłego dnia kobitki :tak: pewnie będę dziś do Was zaglądać w miarę możliwości ;-)

Witam.
Mi Arturek dał pospać, bo budzi się o 4 i potem puntualnie o 7.00. Dziś rano znowu nie chciał jeść, udało mi się wcisnąć w niego tylko 60ml sinlaca. Teraz ma 1 drzemkę i na śpiocha pije z cyca. Czy to możliwe, żeby mój pokarm stał się bardziej treściwy??:szok:

Witajcie:-)
Trochę mnie nie było i właśnie czytałam co tam naskrobałyście i patrzę,a tu ta godzina:szok:

Wszystkiego naj dzieciaczkom i zdrówka chorującym bo to najbardziej potrzebne:tak:

Mam pytanie do mam chłopaczków czerwcowych:sorry2: Czy sciągacie napletek swoim synkom?
Filipo ma malą dziureczkę i lekarz mówi,że być może będzie musiał mieć zabieg i że codziennie odciągać napletek,na necie czytałam,że to normalne,że napletek się nie sciąga bo to przyjdzie z czasem i w żadnym wypadku nie sciągać do 1 roku życia,gdzie indziej że przy każdej kąpieli trzeba sciągać(czyli tak jak lekarz mówił):dry::confused::baffled:
Teraz nie wiem co mam robić:dry:

Julio jak Artur był chory i byliśmy u pediatry, to ona ściągnęła mu ten napletek. Potem przez 3 dni miał zaczerwienienie i robiliśmy okłady z rywanolu. Teraz mu nie odciągam, bo się boję, że zrobię mu krzywdę. Też słyszałam, żeby do roku nie odciągać napletka i miałam się pytać na forum (ale zapomiałam). Także ja też chętnie się dowiem co innym mamom mówili lekarze na ten temat.

Witam z rana , mam nadzieję że wyspane jesteście - ja nie bardzo , no ale da się żyć. P o tym wczorajszym nasmarowaniu masłem kakaowym m mnie ganiał po wyrku :-D:-D:-D
Mała budziła się w nocy kilka razy, teraz śpi a ja zjem śniadanko. Ona dostała dziś jogurt z owocami i nawet jej smakował.
Miłego dzionka :-)

witam :-)
u nas nocka nawet pobudki o 1 i 4 i wstal o 6:45 :-) teraz szaleje na macie ale niedlugo chyba to potrwa bo niecierpi lezec na brzuszku;-)
Julia ja tez sie wlasnie nad tym zastanawialam...ja nie sciagam napletka ale nie wiem czy to dobrze..co lekarz to inna opinia:baffled:
Asiowo fajnie ze Paulinka pospala zycze zeby tak zostalo:-)
Joasiek ale masz fajnie z tymi goscmi:-)
Patyk ale masz sliczny avatarek:tak:

reklama
a ta chusta, którą kupiłaś jest świetna tylko zastanawiam się którą kupić czy elastyczną czy tkaną :confused:
Elastyczna jest dla małych dzieci dla naszych musi być już tkana.
nie sciagam lekarz nie kazał

Magdziarka pewnie odsypia ;-)
Wstałam o 10 jak teściowa dzieci przywiozła.
Antoś ma 37,5 temperatury i nic z obawów choroby ani kataru ani kaszlu...hmmmmmmmmm co to moze byc..???

Ostatnia edycja:
Do góry