reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ja maluje, odpedzam Niki gdzie sie da, robie kolacje, poamagam Martysi w lekcjach i nie mam czasu na toalete:dry::-D:-D:-D
Usprawiedliwionam:-p A teraz to zajrzalam, bo jzu sie nie da nigdzie odpedzic Niki:-D:-D Trza sie nia zajac :sorry2:

reklama
Ptasiorek , a który to u Ciebie cykl? chyba pierwszy ...no to jeszcze nie ma mowy o martwieniu się ...nawet nie mysl ze coś z Toba nie tak ....poprostu tak wyszło

Ostatnia edycja:
witam dziewczyny

wczoraj wróciłam od ginka, dzidzia rośnie jak na drożdzach , ma już 33mm :) serduszko bije 167/min. i machało do mnie rączkami i nóżkami :sorry2::-):-):-)
na bakterie w moczu dostalam jakiś lek

zdjecia mam takie niewyraźne ale jak obiecałam to wkleję :tak::tak::tak:
lekarz powiedział, że powinnam iść na L4 tylko ze ja nie widzę zadnych wskazań do tego :nerd::baffled:

wiecie co ? dzisiaj przyjechałam na uczelnie rano i okazało sie, ze egzamin który oblałam miałam na dzisiaj poprawkę a nie na jutro jak mi się WYDAWAŁO !! :angry::angry::angry: poszłam do auta bo na uczelni gwarno i zaczełam się uczyć :no: kiepsko to widzę, ale ja mam pecha !!!!!

ech...jutro kolejny kolos wiec z Wami nie posiedzę, buziaki !!!!!!!!

Bershka ciesze sie ze z dzidzią wszystko dobrze...egzaminami sie nie martw to niedobre choc wiem jak to jest ...ja sie bronilam w 5 miesiacu ciązy....wrrr Tomuś jak normalnie chciał mi brzuch rozwalic tak podczas egzaminu bidulek ani drgnął....niedobrze...szkoda nerwów i dzieciątek ...

achh a jesli chcesz iśc na l4 to sama ciąza jest wskazaniem ...wystarcz ze cie boli brzuch i już ...ale to oczywiscie jesli chcesz iść ....

Ptasiorek , a który to u Ciebie cykl? chyba pierwszy ...no to jeszcze nie ma mowy o martwieniu się ...nawet nie mysl ze coś z Toba nie tak ....poprostu tak wyszło

Tylko wracją niefajne wspomnienia i lęk, że będze tak jak przy staraniach o pierwsze dziecko.. tyle cykli niepowodzeń z niewiadomych przyczyn... nerwówka, obwinianie się... ci lekarze rozkładający ręce, bo nic nie mogą znaleźć...:no::-( Przychodzą takie myśli, że znów będzie tak samo... :-(
Ale otrząsnę się, to 1 dzień z @-iszonem i to też wpływa na psyche... Raczej nie jestem typem dłuuugo siedzącym w dołku ;-)

Może dlatego nie powinnaś zaprzestawac staranek????? Wiesz Hiszpania nie zając , a i w ciazy mozna jechać ...nic sie nie dzieje ..lekarze sa wszędzie a urlop i cieżarnej sie nalezy...
Nie wiem...tak tylko myśle skoro brak ciazy zasmucił i Ciebie i męża ....a ostatnio było cięzko...może wato to przemyśleć...

Buziaki dla Ciebie na dobre myslenie

BERSHKA... wklejaj fasolcię :-) super, że wszystko gra i pooglądałaś jak rusza się dzidzi... pamiętam, jakie wzruszające są te usg kiedy patrzy się jak maluszek szaleje w brzuszku...:-)
A jak ci ginek proponuje L4, to idz.... jak dzidzia się urodzi, to już nie będzie czasu na leniuchowanie. Ciąża to idealny moment, żeby zwonić tempo życia, porozpieszczać się. Powiem ci jeszcze, co mi kiedyś gin powiedział: spokojna ciężarna, to grzeczny noworodek, jak będzie pani się denerwowała podczas ciąży, to zobaczy pani, dziecko da pani potem popalić... że wie to z wieloletniego doświadczenia, że stres, przemęczenie ciężanej przenosi się na dziecko. Także możesz spokojnie iść na to zwolnienie, odpoczywaj, spaceruj, czytaj książki i rozpiesczajsię do woli...

reklama
Też tak myślę ,że w ciąży można się porozpieszczać .Jak patrze na swoje kumpele które mają juz dzieci to jest to prawda co ptasiorek napisała ,że jak w ciąży będzie się odpoczywać i relaksować to i dzidzia będzie spokjna.Ja jak mi zaproponowała doktorka L4 to wziełam bo te pierwsze miesiące moim zdaniem są bardzo ważne dla rozwoju dzidzi.

Do góry