reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

MARMA oj ciasto może też bym upiekła… taty imieniny w końcu; my mamy do zwrotu ok. 1200zł, więc się cieszę
MAMA MAKSA witam cieplutko i gratuluję takiego grzecznego synka!:-)
BLOND powodzenia w poszukiwaniach!
MAGDZIUNIA dobrze, że z tym gazem nic poważnego się nie stało i żeby wszystko ze zdrówkiem było ok.
WANILIA ony naleśniki poprawiły nastrój i spowodowały pogodzenie z M.

A moja Marika ma dziś „dzień susła” (może to wina pogody?) Spała od 10 do 12.30 i teraz znowu zasnęła (bo to pora spaceru, ale tak brzydko, że siedzimy w domu). Bawimy się dziś non stop jak nie śpi i już pomysłów mi brakuje… Ja po kawie już lepiej, bo byłam nie do życia.

reklama
Wiolu poprawy nastroju życzę a naleśnikami narobiłaś mi smaczku.
Ja za to gotuję ogórkową dziś a naleśniczki może też zrobię ... tylko nie mam do nich dżemu :-(

Kate to fajnie - dzień susła ... mój pospał godzinkę razem ze mną rano od 6.00 do po 7.00 no i od 12.00 do 13.30
Teraz gada do siebie i maltretuje grzechotkę - gada do niej, próbuję wepchnąć dosłownie całą do buzi ... dziąsełka go swędzą.
Zaraz chyba podam jemu jedzonko.
No i może znów zaśnie chociaż na godzinkę.
Bo na spacer nie ma co liczyć :-(

Też myślałam o krupniczku, ale wczoraj przywiozłam od mamy słój ogórków kiszonych :-D

Na dworku zaczyna się nieśmiało przejaśniać, ale to chyba chwilowe - nawet słoneczko zaczęło świecić.

A mój tata w niedzielę wyjeżdża do Norwegii i jakoś mi smutno jest.

Któraś z dziewczyn pytała o wychowawczy - chyba Malena.

Zasiłek wychowawczy się dostaje jeżeli dochód w rodzinie nie przekracza 504zł
i np jak się jest w związku małżeńskim to liczy się tylko pensja męża bo my jak jesteśmy na wychowawczym to nie mamy zarobków(pensje dzieli się przez ilość osób w rodzinie), jeżeli jest się samotną matką to na 100% się dostanie ten zasiłek bo jak się nie pracuje to się nie zarabia czyli zarobki wynoszą zero
zasiłek można pobierać przez 2 lata.
Dokumenty składa się w opiece społecznej(wnioski, które trzeba wziąść z opieki, zaświadczenia o zarobkach za 2008r z urzędu skarbowego, zaświadczenie z zus o płaconych składkach przez pracodawcę, zaświadczenie od pracodawcy że jest się na urlopie wychowawczym)to składamy i czeka się około miesiąca na decyzjie. A zasiłek to 400zł plus 48zł rodzinnego.

Ahh...zapomniałam się pochwalić, sama w tym roku rozliczyłam pit i było nawet dobrze ;-);-):-p!
no ja tez i juz dawno miałam pieniazki na koncie:-p:-p:-p:-p
Asia a gdzie ty szukasz tego mieszkanka???

U nas słonecznie ale strasznie wietrznie wiec spacer odpada:-:)-:)-:)-( bo bym musiała z wózkiem tancować w różne strony aby mu nienawiało za bardzo.

Mieszkania szukam w Gorzowie.a mama ma do tego tyle ze mi je kupuje;-)bo pewnie nigdy nie bedzie n mnie stac na to...
ja dostaje zasilek dla samotnej mastki 170 zl plus 48 zl rodzinnego.magdziunia skad te 400zl???

Aśka tylko170 zł ? wiem że na dzieciach się biznesu nie robi, ale u mnie na wsi jest dziewczyna z 2 dziecki i ponoć bierze z gminy sporo kasy. 1500 na jedno czy na dwoje (wiem to róznica, ale to nie 170 zł)

reklama
a my po drzemce i m jak m;-)rzeczywiście,normalnie to się jakiś film akcji zaczyna obić ghihih Kurcze,zupa mi skisła,zapomniałam ją wczorak wstawic do lodówy:wściekła/y:zaraz M przyjdzie z pracy i zje suchy chleb;-)niech sie cieszy;-)
małaulka oglądaliśmy z Mikim ddtvn i Miki fikał nogami tego tańca irlandzkiego,chyba dziewczyny mu się spodobały;-)a raczej ich żółte kiecki;-)

anna22witaj!Dawno Cię nie było:-)

uciekam coś zjeść i dać Mikiemu jabłuszko;-)

Do góry