reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październik 2008

Anna domek kupujecie tam czy w Pl? Cudnie że macie taką pogodę :tak:
Mama Maksa fajnie macie z tymi nockami :tak:, może mi wreszcie uda znależć się jakiś sposób na Igę
Asia to też masz hałasy z powodu balkonu, tylko fajnie bo u ciebie jeden, u nas z całego bloku się niesie. Powodzenia z mieszkankiem, mama ok :tak:
magdziu współczuję sąsiadki, bezmyślna baba, u mnie w bloku też dużo starszych osób i wszystko na gaz, tylko kuchnię zrobiliśmy sobie elektr. i czasem mam czarne że ktoś coś zapomni wyłączyć. Mam nadzieję że z cukrem się unormuje
wanilia ja też próbnie wyliczyłam pit tym darmowym programem i mam nadzieję że ok bo ładna sumka na +, ale że dwa poprzednie lata mieliśmy podatek z zagranicy a tego się bałam to robiła księgowa i teraz promocyjnie nas policzy ;-) to przynajmniej wiem że będzie ok. Poza tym nie jestem pewna jak z tym odliczeniem za dziecko, skoro urodziły się maluchy z paźdz. to za cały rok czy nie? No i parę lat temu mieliśmy jazdę ze skarbówką, pięć lat bez kilku dni po sprzedaży mieszkania upomnieli się o kasę z powodu jakiegoś błędu + koszmarne odsetki, masakra
Kaka taka tarka szkalna to fajna sprawa
dorotka lekarz na pewno szybciej dopatrzy się przyczyny płaczu
czarna ja też zaczynam kompletować garderobę na wiosnę, na razie kupiłam sobie ponczo bo od kilku lat miałam ochotę

my wczoraj uciekliśmy z domu od tych hałasów i jak na złość Iga miała dzień niechęci do gondoli wię c musiałam ją trochę ponosić bo był ryk, tylko że w tej wichurze, teraz tylko obserwować czy żadne choróbsko się nie rozwinie
rano u nas było piękne słońce, teraz chmury nadciągają i dalej wiatr ale tata pójdzie na spacerek a ja... podłogi myć :baffled:
no i coś słodkiego muszę zjeść bo aż się trzęsę na myśl o ciachu

reklama
MAGDAS przykro ze rodzice juz pojechal :-(
Pewnie bylo Ci fajnie jak byli
Wiem ze moze tego za duzo Ale ja juz nie wiem co robic A na nieszczescie dla niuni to ja sie dopiero wszystkiego ucze

CZEGO TY SIE BOISZ ?
CHCIALAS MIESZKAC KOLO RODZICOW NIE MARTW SIE SKACZ NA GLEBOKA WODE I SAMO SIE TO ULOZY JAK JUZ JACKOWATY CHETNY TO NIE ZASTANAWIAJ SIE :-)

MIRABELKA oby mala nie zachorowala Z pogoda to nigdy nie trafisz.A o slidkim nic mi nie mow moglabym jesc tonami

I Marika po 1,5h drzemce. Szykujemy się na im. mojego taty, musimy zrobić się na bóstwa...
Fajnie - na bóstwa.
A jak po imieninkach?

Wesolutka ja sie pytalam w szkole i mge dostac i dostane jednorazowa zapomoe za urodzenie dziecka 500 zl, no a o alimentach u mnie przeciez mowy nie ma bo maly w papierach nie ma ojca i dlatego dostaje te 170 zl dla samotnej matki.
aha a W to jest moj nowy:tak:jestesmy razem prawie 3 miesiace.z C nie wypalilo.jest dalej z ta dziewczyna a mi teraz jest naprawde dobrze i niech juz tak zostanie:tak:
Asiu aby udało się z nowym związkiem.

Znalazłam taką stronę i może się przydać:
Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej

Podobno z MOPS-u mozna troche wyciagnac tylko trzeba wiedziec jak:-p Moja kumpela tak załatwiła ze opłacaja jej rachunki dostaje zapomogę i inne dodatki. Zyc nie umierac kasa za nic.
Można oczywiście.
No i Twojej koleżance się udało.

Witam się późnym popołudniem w Św. Patryka. U nas dziś parady, ale Tusina jeszcze za mała na takie imprezy więc tylko mała wycieczka do portu nad morze zaliczona.

Magdziunia tak, tak - tata zapowiedział, że nie ma randek przed 30-ką:rofl2:

U nas w "wiosce" był wybuch gazu w zeszłym tygodniu - wyrwało jeden domek w szeregowcu z korzeniami... Koszmar... A z kolei jak byłam mała, to w wieżowcu moich dziadków wybuchła butla z gazem u sąsiadów piętro wyżej. Okna poszły na kilku piętrach, drzwi do mieszkań, winda... Co sobie przypomnę to mam ciarki. Nie ma żartów- babę w łeb choćby dla profilaktyki:wściekła/y:
Mam nadzieję wyniki się okażą ok.

Andy zaraz przyjedzie z całym babińcem- 5 koleżanek się zapowiedziało na szybkie piwo w drodze na balangę. Ja też się załapię na malusiego Guinnessika:-D
A potem może spokojnie posiedzimy przy kominku.
Ale dla Was też czas przed spaniem znajdę:tak::-D
Miłego wieczoru!!!
Hihihihii ... ma rację .... oczko w głowie tatusia.

Co do gazu to moja teściowa opierniczyła tą babę :wściekła/y:

5 babeczek i Andy no no ... :-D;-)

Kuzwa nauczyla sie WYDZIERAC az uszy pekaja ZE TAKA MALA ISTOTKA MA TYLE SILY W PLUCACH I GARDLE SERIO SASIEDZI TO SLYSZA:baffled:
Małą napewno brzuszek bolał.

Witam i ja.

Dziś większośc dnia byłam u mamy więc nie miałam czasu na BB;-)
Bylismy dzis w Tesco i porobiłam zapaski obiadków, deserków i mleczka:-D
Hanka dziś dostała szklaną tarke bo moja mama twierdzi, ze na metalowej jak się sciara jabłuszko to si zabija witaminkę C:confused:
Nastrój taki sobie. Poczytalam Was ale jakoś weny do odpisywania nie mam:baffled:
Dostałam dziś emeila na służbowego ze kolejne 300 osób zwolnia do 11 kwietnia:crazy:
Ech zwolnienia ... :-:)-:)-( :szok:

Dobrze, że u mamy byłaś.
Ja mam tareczkę plastikową z taką rynienką. Na metalowej to nawet bym nie próbowała.

Wita się wieczorowo. Ja po wizycie. Więc... Mam obniżoną ściankę macicy która po prostu lekko wystaje. Ma się niby to samo unormować. Tylko niestety jest do tego potrzebna @ której ja do tej pory nie mam. Na razie mam się tym nie przejmować ale zalecił mi jak najszybsze zakończenie karmienia bo inaczej nie może mi wywołać okresu. JAk skończę karmić małego mam się do niego zgłosić.

A ja mam się dziś czym pochwalić. Poworniasty przez cały dzień był jak aniołek :-)Normalnie nie poznawałam swojego syna :-) Pewnie za to da mi popalić w nocy:sorry2:

Co do zasiłku to ja się zastanawiam czy nie wystąpić o niego. M oficjalnie zarabia 1300 a ja na wychowawczym. Zawsze to jakaś dodatkowa kasa.
No to dobrze, że w końcu poszłaś do gina.
Gratki dla małego za grzeczność.

Patrycjaimię żeńskie pochodzenia łacińskiego, żeński odpowiednik imion Patrycjusz, Patrycy, Patryk. Oznacza "szlachetnie urodzona, patrycjuszowska". Obce formy: Patricia, Patrizia, Patrikija (ros.), Patricija (połud.-słow.), Pat, Pattie, Patty (ang.)
Patrycja imieniny obchodzi:

W niektórych kalendarzach można także znaleźć datę 28 sierpnia; data ta nie posiada uzasadnienia w postaci wspomnienia świętej.

Czyli Twoja smerfetka kilka dni temu "miała" imieninki:-p
Nie ma to jak fachowa informacja :-)

DZIEWCZYNY NIE WIEM CO Z NIA ROBIC
GLODNA RACZEJ NIE BEDZIE BO DAJEMY JEJ CO CHWILE JESC A TA NIE CHCE ZAWSZE W NOCY LADNIE JADLA A OD 2 NOCY NIC NIE CHCE JESC
DZIS WYPILA PLANTEX Z MOJA NADZIEJA ZE JA TO PRZECZYSCI I JAK DO TAD NIC :-(
SPALA OD 21 DO 2,30 Z WIELOMA POBUTKAMI A OD 2,30 DO 4 TO BYL RYK NIESAMOWITY ,ROBILISMY KILKA RAZY MLEKO ZROBILA KILKA LYKOW ALE WYPILA 50 ML PLANTEXA.CZYSCILISMY JEJ NOSEK ,MASOWALISMY DLUGO BRZUSZEK I ROBILISMY CWICZENIA NOZKAMI I NIC :-(
NIE WYTRZYMALISMY I ZAS BYL TERMOMERT I BYLA MALA KUPKA ALE NADAL RYK W KONCU POSZLISMY Z NIA DO DRUGIEGO POKOJU ZAGADALISMY POOGLADALA LAMPKI POGADALA Z NAMI I USNELA NA REKACH G
SPALA AZ 1,5 GODZINY I ZAS RYCZY NON STOP RYCZY
JUZ OD GODZINY JADLA 2 RAZY SPECJALNIE DALAM JEJ Z KASZKA BO LUBI
DALAM JEJ VIBURCOL TERAZ JAK TO NIC NIE DA TO MAM PARACETAMOL CZOPKI
NIE WIEMY CO JEJ JEST OD 3 DNI TAK

ZASTANAWIAMY SIE CZY NIE ISC Z NIA DO LEKARZA LUB NA POGOTOWIE :-(
Dorotko za dużo tego wszystkiego dla takiego maleńkiego brzuszka.

Hej dzieczyny...u nas nocka ok,mały spał już całkiem nieźle,tylko kaszelek go męczy jeszcze,ale to dobrze,bo przynajmniej się odrywa...za to ja beznadzieja,wczoraj padłam z małym,mam 35,4st. i czuję sie jak flaki z olejem,z nosa kapie,gardło czerwone,wezły jak u chomika,jedyne co mnie pociesza(sorki),ze jest ochydna pogoda i nie żal mi,że nie wychodzimy na spacer...Ale za to w weekand chyba odpalimy nową brykę Mikiego,gondola już za mała,a Wy jeszcze wsadzacie maluchy do gondoli?
Zdróweczka życzę dla Ciebie i dla małego.
Co do gondoli to i my już chyba przesiądziemy się w spacerówkę.
Chociaż zalecenia są takie aby w spacerówce jeździło dziecko dobrze siedziące.

my wczoraj uciekliśmy z domu od tych hałasów i jak na złość Iga miała dzień niechęci do gondoli wię c musiałam ją trochę ponosić bo był ryk, tylko że w tej wichurze, teraz tylko obserwować czy żadne choróbsko się nie rozwinie
rano u nas było piękne słońce, teraz chmury nadciągają i dalej wiatr ale tata pójdzie na spacerek a ja... podłogi myć :baffled:
no i coś słodkiego muszę zjeść bo aż się trzęsę na myśl o ciachu
I dobrze, bo ileż to można siedzieć w takim hałasie.

Oj wietrznie na dworzu a ja prawie całą noc nie mogłam spać przez ten hulający wiatr.
Młody z płaczem obudził się coś około północy.
Ululałam i spał do 5.00 później z nami już w łóżku.
Teraz też śpi.

Za to wczoraj skorzystałam z popołudniowego przejaśnienia i poszłam na spacer.
Nawet pięknie w parku było.
Za to jak wracałam to wdepnęłam do sklepu i wychodząc zauważyłam ciemną chmurę - ledwo zdąrzyłam do domku dojść.
Lunęło deszczem z gradem ... :baffled::growl:
Ech kiedy ta wiosna przyjdzie.

Czekam na kuriera z paczką - nareszcie wózio będzie.

Dorotka tak na moje oko to jej coś dokucza, idz z Oliwką do lekarza, biedulka mała:-(
Mirabelka mam nadzieję że jednak nie przewiało Igi i nie zachoruje;-)
Magdasf rozumiem że nie łatwo podjąć taką decyzję, ale jestem pewna że będzie dobrze:tak:
Ja zmieniam dom kilka osiedli dalej i też mam taaaaki dylemat czy dobrze robimy:no:

A jak już o chorobach to i ja dorzucam moją Karolinę dziś wstała z dużą gorączką, wszystko ją boli, nie chce jeść ani pić muszę jej wlewać do dziubka, leży w łóżeczku, mam nadzieję że do jutra przejdzie.........bo ja tu sama teraz........
Pranie już wstawiłam, ogarnęłam się, nakarmiłam Maleństwo i teraz zasnęła a ja lecę do Karolinki bo mnie woła............... pa

Witam! Ja juz obiadek zrobiony, prasowanko też, jeszcze mnie czeka odkurzanie. Wiem że juz kiedyś o tym była mowa ale może mi przypomnicie co trzeba zrobić żeby zacytować kilka odpowiedzi w jednym poście?

Ulu to niedobrze, że córa się źle czuje ... a może wczoraj na paradzie się podziębiła?
Zdrowka dla Karolinki.

Lilu przy każdej wypowiedzi danej osoby masz pod ramką prostokącik ze znakiem + naciskasz na niego i podświetli się na różowo.
Klikasz przy każdej wypowiedzi, którą chcesz zacytować a na koniec klikasz na odpowiedz na samym końcu - ta po lewej stronie na dole, długi prostokąt.

LILUNIA po postem masz + nacisnij na niego i zmieni ci sie na czerwony - no i jak bedziesz chciala juz odpowiadac to nacisnij na ODPOWIEDZ ona jest zaraz pod postami po lewej stronie POWODZENIA JA SIE DZIS NAUCZYLAM HEHEHEH

oLI SPI JUZ ORAWIE 2 GODZINY A NIECH POSPI SOBIE TO MOJE MALENSTWO
G tez zasnal a ja sie szykuje i lece na shella do szefa

Niby powinnam wkleic na inny watek ale nie wszystkie tam zagladaja a ja chce się pochwalić;-)
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=DNJSOZzXeXg"]YouTube - MOV00003[/ame]

reklama
Do góry