reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

A wiecie co kobitki, kupilam papryke i chcialam nakarmic nia M, ale on sie zbuntowal :crazy: On nie lubi papryki i rano zjadl tylko maly kawaleczek, a reszte przelozyl na inne kanapki :wściekła/y::wściekła/y: Jak ja mam go zmusic? Czy pieczona papryka dziala podobnie jak swieza? :baffled:

Pod wpływem temperatury wypłukują sie wartości odżywcze i witaminy. Może salaki jakieś z majonezem i strasznie drobno pokrojona papryka, tak prawie nie wyczuwalna. Cos co on lubi i będzie można było ukryć tą paprykę.

reklama
Hania - to strasznie długo - ja wczoraj robiłam progesteron i miałam go za 4 godz na cito w necie; a betę kiedyś odbierałam na drugi dzień ale wtedy nie robiłam na cito. Czemu tak długo czekasz na chyba niezbyt skomplikowane badanie?? Może oni to gdzieś wiozą??

Cholera Jadźki nie wiem co mam robić.
Wczoraj stwierdziłam, ze zrobię bete w poniedziałek i wyniki będę miała we wtorek. Bo jak dostane w weekend to sie wkurwię ze wywalilam 40 zl na marne więc mogę poczekać.
Wlaśnie wrocil mój M bo miał odebrać wyniki badań mojej mamy i kazalam się mu zapytać ile się czeka na wyniki.
Koło 4 dni. Powiedziała, że jak przyjdę jutro to wyniki mogę mieć w poniedziałek
A jak przyjdę w poniedziałek to wyniki będą koło środy czwartku.
Co mam robić iść jutro czy poczekać i iść dopiero w poniedziałek.
no to ja bym se chyba na razie tez bete odposcila .... najwyzej walnij se sikanca w sobote czy niedziele rano! :sorry2:

Hania - to strasznie długo - ja wczoraj robiłam progesteron i miałam go za 4 godz na cito w necie; a betę kiedyś odbierałam na drugi dzień ale wtedy nie robiłam na cito. Czemu tak długo czekasz na chyba niezbyt skomplikowane badanie?? Może oni to gdzieś wiozą??

Szybciutko! Ja tez tak chcę! Niestety jutro robię progesteron w przychodni koło domu i muszę czekać do poniedziałku na wyniki. Gdzie robisz że masz tak szybko wynik?

Na zadupiu mieszkam, ciul wie co oni z tym robią.

olapolap ja policzyłam w na takiej stronce: Dni płodne - kalkulator dni płodnych - serwis eDziecko.pl, że największe szanse na poczęcie były 12 marca i wtedy miałam 13 dzień cyklu
w takich kalkulatorach to zwykla statystyka! najlepiej badac sluz przy dniach plodnych jest przejzysty rozciagliwy lub jak bialko jaja kurzego i jest ci mokro! a do tego proponuje mierzenie temp albo w pochwie albo pod jezykiem rano przed wstaniem z luzka! wtedy jestes w stanie powiedziec ze w tych okreslonych dniach masz owu!

w takich kalkulatorach to zwykla statystyka! najlepiej badac sluz przy dniach plodnych jest przejzysty rozciagliwy lub jak bialko jaja kurzego i jest ci mokro! a do tego proponuje mierzenie temp albo w pochwie albo pod jezykiem rano przed wstaniem z luzka! wtedy jestes w stanie powiedziec ze w tych okreslonych dniach masz owu!

Mnie sie wydaje, ze te kalkulatory licza tak:
[dlugosc cyklu] - [14 dni] - [2 (lub 3) dni] :-D

reklama
Słuchajcie kobietki- ja badam progesteron bo mam plamienia przed @. Znacie jakies inne objawy jak jest za niski progesteron? Są w ogóle inne? Bo ja oprócz tych plamień, czuję się jakbym ciągle miała stan napięcia przedmiesiączkowego. Zabiłabym męża za byle co. Wcześniej chciałam go zabić tylko na tydzień przed @ a teraz już co dzień. I obżeram się strasznie! Coś wam mówią takie objawy? Ciążę wykluczam, bo tak mam od kilku miesięcy już.

Do góry