reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie z WROCŁAWIA i okolic.

hejka
Gosiek tak bardzo Ci wspólczuję, wiem co to znaczy, Maksior mój też cięzko chorował jak miał 18 miesiecy, spędzilismy 8 dni w szpitalu, przez 4 dni był nieprzytomny goraczka 42 st, ciągle kroplówki itp i do tego ciągle mu żyły pekaly i był problem z welflonem:no: Tak więc doskonale wiem co czujesz. Bedzie dobrze musisz w to wierzyć.
Popytam o pordnie pulmonologiczne napewno coś dobrego znajdziemy.
u nas Maksio juz lepiej w poniedziałek idzie do złobka. natomiast moja dwumiesięczna siostrzenica idzie do szpitala, zapalenie oskrzeli i obustronne uszu podejrzenie zapalenia płuc:szok: siora była z nią w czwartek u lekarza bo mała miala straszny katar ale osłuchowo oki, i mimo antybiotyku rozwinęly sie oskrzerl i uszy:no: nie wiedomo jka płucka bo niby czyste ale lepiej w szpitalu zbadac. Oby tam jakiegoś rota nie złapała:baffled:
i jeszcze moj psiapsuła w 6 miesiącu ciązy ma półpaścca i torbiele na piersiach:szok:tez dziś do szpitala jedzie:no:

Anielko cierplwości, mała Cie testuje, powalcz z nią jeszcze troszkę a sie podda i zrezygnuje ze smoka. Nie poddawaj się. Mój Maksior sam smoka odrzucił, ale do dziś sam zasypia tylko w złobku, w domu musze przy nim leżeć i czasem trwa to nawet 2h, no po prostu nie umiem go ustosunkowac do samodzielnego zasypiania no:zawstydzona/y:wstyd mi:zawstydzona/y:

Mam nadzieję, zę będzie dobrze
Ale się u was nieciekawie narobiło. U mojego płuca słyszało tylko 2 lekarzy - moja lekarka prywatna i jedna lekarka na oddziale -a reszta mówiła, zę nic nie słychać - dopiero zdjęcie RTG pokazało
widocznie - tylko dobry pulmunolog jest w stanie dosłyszeć szmery
oby wszystko było dobrze z maleństwem twojej siostry
piesiuniek - też biedny

u nas - Mirek dalej pokaszluje - bierze 4 antybiotyk ( Klacid, Amoksiklav, Zinacef ( na Erytromycynę dostał uczulenia) i teraz Sumamed) - oby to ostatni - bo to strasznie dużo antybiotyków jak na jedną chorobę
apetyt mu dopisuje - rano zjadł rybki smażone i omlet - przez chorobę schódł prawie 3 kg - teraz ma 16,5 kg - przed chorobą 19,2 kg
ok - znikam bo dziadki i babcie przyjechały do dzieci

reklama
Maksio spi wcalę sie nie dziwie bo wstał o 6.30:szok: normalne nic tylko sie powiesic.

Gosiek moja psiapsuła czyli przyjaciółka:rofl2: nie psinka ale spoko wiem ze zakręcona przez chorobe Mireczka jestes. ;-)

Ide se do Carefura, czekam na wieści od siorki. Potem dam znać.

Maksio spi wcalę sie nie dziwie bo wstał o 6.30:szok: normalne nic tylko sie powiesic.

Gosiek moja psiapsuła czyli przyjaciółka:rofl2: nie psinka ale spoko wiem ze zakręcona przez chorobe Mireczka jestes. ;-)

Ide se do Carefura, czekam na wieści od siorki. Potem dam znać.

oj sorki - strasznie mi przykro z powodu przyjaciółki:-( - ale uśmiałam się jak przeczytałam co za nie takt strzeliłam:-p

Heja!!!!
Witam wieczorowo!
U nas jest nadal problemy z zaśnięciem. Smoczka już nie pamięta, ale nie chce spać w dzień. Wczoraj udalo się i zasnęła po półtoragodzinnej batalii. Dziś zasnęła po godzinie wojowania. I widzę światełko nadzieji, że może będzie lepiej. Zdecydowanie nie jestem jeszcze gotowa na to żeby nie spała w dzień wcale.

My znow na bb robimy spotkania. Byly juz trzy takie duze. Umawiamy miejsce ( jakas agroturystyka) i sie spotykamy z calej pl praktycznie, a dwie dziewczyny przyjechaly z Francji i Anglii. Spotykamy sie calymi rodzinami, piwko, ognisko, dzieciaki biegaja. Super sprawa.

Nonek świetna sprawa:tak: My planujemy takie spotkanie czerwcówek 2007. Za dwa miesiące. Już mamy zaliczki za noclegi wpłacone, więc myślę że wszystko wypali.

Gosiek jak czytam Waszą historię to aż mi się płakać chce...:-( Bardzo współczuję. Biedny Mirek tyle się chorób jego czepiło. Zdrówka życzymy i samych pozytywnych wyników badań.:tak:

A ja dziś odebrałam kolejny wynik badania moczu Izy i jest dobry!:-D W poniedziałek idziemy na USG, trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok.

Super że jest dobrze:tak: No i oczywiście kciuki zaciśnięte:tak:

Beti to u Was też smutne wieści. Strasznie często teraz słyszę o zapaleniu płuc.... Zdróweczka dla Kornelki i dla przyjaciółki.
Dobrze że chociaż Maksio wydobrzał:tak:

Pusia a jak Twoje spotkanie? Gdzie imprezowałyscie? Pewnie się gdzieś minęłyśmy;-)

Hej dziewczynki dopiero teraz mam chwilke żeby zajrzeć, od początku zaczne:tak:
Klub przedszkolaka to takie zajecia dla dzieci od 2,5 do 4 lat od godz.8-12 w świetlicy jest dużo zabawek, dzieci rysują wyklejają i wogóle takie jakby przygotowanie do przedszkola, w poniedziałek jak ja zostawilismy to darła sie strasznie aż sie popłakałam. Ale na następny dzień zrobiła papa, dała buziaka i została bez najmniejszego problemu, i co rano bierze plecak śniadaniówke i jedzie do dzieci papa:-):-):-) cieszę sie że tak chętnie tam chodzi jest nadzieja że do przedszkola tez będzie tak chetnie chodzić. Ale nie wiem jak z jej chodzeniem teraz chwilowo bedzie bo mój mąż pracę znalazł a ja bez prawka to nie mam jak jej wozić i odbierać:-:)-(i szkoda mi bo podobało jej sie tam:-(zobaczymy jak to będzie:tak: Gosiek wpółczuje ci bardzo i trzymam kciuki że juz wszystko będzie dobrze. Zuzia dzisiaj dostała gorączki ale to chyba 3 dniówka bo ani kaszlu nie ma ani kataru zobaczymy:tak:ale miała prawie39 st. dzis czuwam

Witam serdecznie!!!!

Jestem zmęczona pierwszy raz od 2 lat wyszliśmy z mężem bez dzieci poszliśmy na urodzinki mojej przyjaciólki do klubu w ryneczku było super ale padam poecam sympatyczny klub obsesja:tak:

ja z klaudią chodze na zabiegi i coraz lepiej z rączką , a ja mam skierowanie na usg jamy brzusznej i zobaczymy co będzie i dlaczego mnie tak te plecy bolą i mocz mam kiepski

krystian jakiś wysypany rano 2 krostki a teraz na brzuchu dość sporo zobacze rano co będzie , mam nadzieję że to uczulenie

bara a znasz dobrego stomatologa dziecięcego????

gosiek cieszę się że ok z mirusiem i jestescie w domku a do kogo chodzicie prywatnie??/

pozdrawiam wszystkie mamy i dzieci

A POCHWALĘ SIĘ że krystian zacyna powtarzać słowa i zaczyna więcej gadać:-)

Kadia może to po 3 dniówce wysypka, zwykle się pojawia?, może też byc ospa niestety panuje we Wro.

Moja psiapsuła w domu, pólpasiec ma ale łagodnie przechodzi. z dzidzia jej wsio oki, pólpasiec nie zagraza dziecku, torbiele w piersiach od osłabienia organizmu:confused:dobrze ze to nic groźnego.

Nasza Kornelka w szpitalu z siosta( siora o dziwo ma łózko w Korczaku, nie musi na krzesle koczować:szok:, ale jak tylkojakies dziecko będzie łózka potrzebowac to jej zabiora). Malutka przeważnie śpi, podłaczona do kroplówek, ale ponoc już mniej kaszle, uszy ma zdrowe, a zapalenia pluc tez nie stwierdzili, oby się nie rozwinęlo.

reklama
Do góry