reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

reklama
A ja się dziś wreszcie wzięłam za porządkowanie "spadkowych" ubranek. Posortowałam je wg rozmiarów i część już wyprałam, a jutro zacznę prasować:tak: Stwierdziłam, że nie ma co dłużej z tym zwlekać, bo nie wiem dokładnie co jest w tych wszystkich torbach i lepiej mieć świadomość, czego jeszcze brakuje, jak już wybierzemy się wreszcie na zakupy:happy: Poza tym postanowiłam wreszcie zrobić listę potrzebnych rzeczy, żeby wreszcie skompletować do końca wyprawkę. No i muszę kupić trochę uniwersalnych ubranek na wypadek, gdyby pojawił się na świecie Benio, bo może nie wszystko, co mam jest różowe, ale prawie wszystko ma jakieś kwiatki i księżniczki:baffled:

Witam zaszalałam wczoraj troszke na allegro i kupiłam kilka rzeczy dla malutkiej tzn:
- kocyk różówy ( mama moja mówiła ze za gruby ale nie mam zamiaru póki co pościeli kupowac tylko sam kocyk)
ŚLICZNY KOCYK niemowlęcy / 76x102 / NOWOŚĆ!!! (584246054) - Aukcje internetowe Allegro
- rożek oczywiscie różówy z podusią
ŚLICZNY ROŻEK/ BECIK Z MIEKKIEJ baweł + PODUSIA (591185710) - Aukcje internetowe Allegro
- dwie koszuleczki ( różówa i białą )
KOSZULKA_ KOPERTOWA ŚLICZNY NADRUK *62* (589386338) - Aukcje internetowe Allegro
- i dwie pary śpioszków bezuciskowych ( różówe i kremowe )
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=590163329

I teraz czekam tylko na przesyłke. zakupy moge poprawic humorek i to bardzo. Miłego dnia kochane :-)

Ostatnia edycja:
Kalina i jak te komody? Pojemne? Fajne?
Bo dokładnie po takie, tylko białe, jadę do ikei prawdopodobnie wreszcie w ten weekend :-):-):-)

Cypisiu, komody są super, baaardzo pojemne, zwłaszcza ta wyższa, można wyjmować szuflady, co jest bardzo wygodne, cały ten mechanizm jeżdżący działa bez zarzutu. Ja taką komodę zgapiłam od mamy, która ma ten większy model w kolorze czarno-brązowym :tak: Mama też dokupiła na wierzch komody taki szklany blat - my sobie przypomnieliśmy o nim za późno i już nie znaleźliśmy. W każdym razie myślę, że to praktyczne rozwiązanie, jeśli będziesz stawiała na górze np. jakieś oliwki itp. Blat na komodę kosztuje 45 zł i jest szarawy albo zielony IKEA | Meble do przechowywania | Komody | MALM | Szklany blat

Niestety kiepski pomysl - w takim przypadku sa bardzo wyrozumiali :-D:-D.

Tau, bo pomyślę, że masz bardzo fajnych teściów :-p:-p:-p

Witam zaszalałam wczoraj troszke na allegro i kupiłam kilka rzeczy dla malutkiej
I teraz czekam tylko na przesyłke. zakupy moge poprawic humorek i to bardzo. Miłego dnia kochane :-)

Blumetko, widzę, że już nie masz żadnych wątpliwości co do płci :-D Ja po tych wyrastających ptaszkach nabrałam strachu, ale w przyszłym tygodniu mam zamiar potwierdzić płeć piękną mojej dzidzi - strasznie się nastawiłam już na to, że mam 2 córki!
Kocyk jest cudny. I nie jest za gruby - kochana, my urodzimy dzieci w czerwcu, ale kocyka będziesz mogła używać również w grudniu :tak:
Też mam takie gaciolki, chyba półśpiochy to się nazywa, i uważam, że to rewelacyjne rozwiązanie - myślę, że nasze dzieci będziemy ubierać li tylko w pampersa + body, ewentualnie skarpetki, ale w przypadku nagłego ochłodzenia takie majtole są super :-) Zakupy pierwsza klasa!

A ja się dziś wreszcie wzięłam za porządkowanie "spadkowych" ubranek. Posortowałam je wg rozmiarów i część już wyprałam, a jutro zacznę prasować:tak: Stwierdziłam, że nie ma co dłużej z tym zwlekać, bo nie wiem dokładnie co jest w tych wszystkich torbach i lepiej mieć świadomość, czego jeszcze brakuje, jak już wybierzemy się wreszcie na zakupy:happy: Poza tym postanowiłam wreszcie zrobić listę potrzebnych rzeczy, żeby wreszcie skompletować do końca wyprawkę. No i muszę kupić trochę uniwersalnych ubranek na wypadek, gdyby pojawił się na świecie Benio, bo może nie wszystko, co mam jest różowe, ale prawie wszystko ma jakieś kwiatki i księżniczki:baffled:

Tusieńko
, ja muszę zrobić to samo, co Ty :happy: Czyli wielką segregację i solidną listę braków. Ciuszków mamy już sporo, ostatnio coraz więcej dziewczęcych, więc wolałabym, żeby jednak Kseni nic nie urosło.
Postanowiłam sobie jednak, że nic nie kupię, dopóki nie skończę wielkiego wiosennego remanentu, a nic nie zapowiada rychłego końca tego heroicznego przedsięwzięcia... :baffled:

Witam zaszalałam wczoraj troszke na allegro i kupiłam kilka rzeczy dla malutkiej tzn:
- kocyk różówy ( mama moja mówiła ze za gruby ale nie mam zamiaru póki co pościeli kupowac tylko sam kocyk)
ŚLICZNY KOCYK niemowlęcy / 76x102 / NOWOŚĆ!!! (584246054) - Aukcje internetowe Allegro
- rożek oczywiscie różówy z podusią
ŚLICZNY ROŻEK/ BECIK Z MIEKKIEJ baweł + PODUSIA (591185710) - Aukcje internetowe Allegro
- dwie koszuleczki ( różówa i białą )
KOSZULKA_ KOPERTOWA ŚLICZNY NADRUK *62* (589386338) - Aukcje internetowe Allegro
- i dwie pary śpioszków bezuciskowych ( różówe i kremowe )
PÓŁŚPIOCHY NIEMOWLĘCE BEZUCISKOWE rozm 62 HIT (590163329) - Aukcje internetowe Allegro

prześliczne zakupy :-) - też się chyba muszę zastanowić nad półśpiochami ... hmmm

Blumetko, widzę, że już nie masz żadnych wątpliwości co do płci :-D

Kalinko tak naprawde wątpliwośći nie bedzie jak juz urodzimy.Zaufałam lekarzowi, zreszta jak wiekszosc z nas i ptaszki wyrosły, ja ide na wizyte 31 marca mam nadzieje ze potwierdzi a jak powie ze ptaszek jest cóż wtedy synus bedzie miał wiekszosc rzeczy w których Julka miała chodzic.

Kalinko tak naprawde wątpliwośći nie bedzie jak juz urodzimy.Zaufałam lekarzowi, zreszta jak wiekszosc z nas i ptaszki wyrosły, ja ide na wizyte 31 marca mam nadzieje ze potwierdzi a jak powie ze ptaszek jest cóż wtedy synus bedzie miał wiekszosc rzeczy w których Julka miała chodzic.

No ja też raczej zaufałam, bo po pierwsze, to miałam usg 3D (chociaż mąż mi przypomniał, że akurat płeć to pani oglądała w trybie "zwykłym"), a po drugie - chyba, gdyby lekarka nie miała pewności, nie wpisałaby w papierach "płeć - dziewczynka" :confused:
Nie wiem, jak ewentualny Benio czułby się w sukienkach.... :szok:

reklama
Ja w papierach z usg połowkowego mam napisane- Prawidłowe genitalia męskie.
To chyba też bym się bardzo zdziwiła jakbym urodziła córeczkę.
A ostatnio mi się śniło,że urodziłam śliczną córeczkę z bujną czuprynką :p

Do góry