reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Tak mozna wyrobic jeden po drugim , a wrecz trzeba :sorry:tak powiedzieli mojej szwagierce jak spytala bo ze wzgledu na dziecko i jego zmiane twarzy:sorry::baffled:
wiec do 5 roku wyrabia sie co rok a potem, mozna na 5 tak mowila mi szwagierka co robila dwa miechy temu.

paaa

reklama
hej laseczki

syla-Gosia- tak mozna zrobic drugi tymczasowy bo ja wlasnie robie reraz 17 kwietnia jedziemy składac papiery( wczesniej do nich dzwonilam)

Ewelinka- kurcze ale małek sie meczy co?????? co to za cholerstwo jest? ale jak mowisz ze juz cosik zjadła to moze sie poprawi????????? zdrówka dla was:tak:

weri- popieram dziewczyny do polski!!!!!!!!!!!!! tu moja kolezanka 3 razy roniła i dopiero teraz dostała skierowanie na badania :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

przepraszam kochane ze wszystkim nie odpisuje ale zaraz lece do robotki kurde i nie zdąze postaram sie odezwac po buziam was wszystkie paaaaaaaaaaaaaa

heyka dziewczyny :-)

dzięki za info o paszporcie. ja też doczytałam na stronie konsulatu, że można. lepiej tymczasowy, bo czeka się do 7 tygodni, a na ten 5letni do 5 miesięcy :szok: a ja chcę w maju do Polski lecieć. nie jedziemy dzisiaj, bo dziś jest szczyt G20, więc będą zamieszki w Londynie, jedziemy jutro. dam Wam znać co i jak.
Gosia nawet mnie nie strasz, że znowu kolejki :eek:

Ewelina, Alex jak dzieciątka dzisiaj?

ja biorę się za sprzątanie chałupki... miłego dzionka Wam życzę.

ps. ciekawe co u Kasi? tak długo się nie odzywa...

Syla zapomnialam napisac wczoraj ale jak ja bylam w zeszlym roku wyrabiac paszport to mi powiedzieli ze nastepny na 5 lat:baffled:moze sie pozmienialo:sorry:

Ewelina nie pomoge Ci niestety bo zadzwonili do mnie dzisiaj i HV nie [przyjdzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa zawsze do mnie dzwonia i przestawiaja wizyte:angry::angry::angry:po co sie wogole umawiaja:no::crazy:za kazdym razem tak jest:wściekła/y:czekalam 1.5 tyg i jeszcze tydz musze bo przyjdzie 8go:crazy:juz mialam goscia zezwac ale sie powstrzymalam:baffled::baffled:a mam nerwe bo dzis to wogole chyba ne spalam:no:a oni w dupie maja i pewnie przyjdzie i powie ze to zeby:baffled:jak tak to ja wywale chyba:wściekła/y:uruchomilam dzisiaj plantex tylko jest problem bo on bardzo malo pije:baffled:za caly dzien jak 30ml to cud:-(to jest chyba caly problem:no:jeszcze ma katar,jest taki marudny a pogoda dzis:no:nie poprawia nastroju,szaro,buro i ponuro:baffled:

Hejka ja dopiero wrociłam do domu rano najpierw zaprowadzilam mojego uczniaka do szkoły a potem z Natim poszlismy do children centre.Już dawno nie byłam a chociaż mąły się pobawił z dzieciaczkami.

Dziewczyny ja to nie wiem jak jest w konsulacie z tymi paszportami ale chyba mozna wyrobić jeden i drugi zależy na jaki my mamy ochote.Ja wyrabiałam dla małego od razu 5 letni bo nie mam zamiaru sie tłuc po konsulatach.Raz do roku to moze zadna tragedia ale ja mam za daleko do Londynu,a po drugie ta obsługa tam brrrrrrr.Mam wiec na 5 lat problem z głowy.Tylko że mi sie udało bo jak bylismy w sierpniu w Pl to złozyłam wniosek a potem jechalismy akurat za miesiac na wesele i odebrałam.
Weri wspołczuje problemów moze niech siostra idzie do innego lekarza,a połozna co na to moze ona cos pomoze.
Edyta kochana wiem co przechodzisz z tym piciem,mialam to samo. Nati jak miał 5 mies dostał pierwsze soczki,jakies 3 razy moze mu podałam i przestał pić.Nie chciał nic pić,był nawet miesiac że nawet mleka nie pił tylko jadł suche rzeczy,obiadki i deserki.Dawałam mu róznie z kazdej butelki jak wpadła mi pod reke.Jak miał 9 miesiecy to tak czasami popił z kubeczka zwykłego,ale to tak było 20 ml na dzień.Dopiero jak miał z 13 miesiecy to kolin dał mu sie napic z kartonika przez słomke.Najpierw nie umiał ciagnąc ale za chwile załapał i tylko prez słomke pije.Znalazłam mu nawet taka butelke ze słomka .
Ja za to mam ostatnio z nim problem bo mało je i trzeba go zachecać ostro do jedzenia.

Ewelinka- kurcze ale małek sie meczy co?????? co to za cholerstwo jest? ale jak mowisz ze juz cosik zjadła to moze sie poprawi????????? zdrówka dla was:tak:
Juz dzis jest poprawa :tak:chya wyzdrowiala , ale i tak bylam u lekarza z NIa:tak:
Ewelina, Alex jak dzieciątka dzisiaj?
Moja ma sie juz dobrze zjadla pol bulki:tak:rosolek cieplutki:tak:pije :tak:marchwiowy sok:tak:i wraca juz do siebie :tak:
Lakarka powieziala VIRUS!!!!:sorry:
Ewelina nie pomoge Ci niestety bo zadzwonili do mnie dzisiaj i HV nie przyjdzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kuzwa zawsze do mnie dzwonia i przestawiaja wizyte:angry::angry::angry:po co sie wogole umawiaja:no::crazy:za kazdym razem tak jest:wściekła/y:czekalam 1.5 tyg i jeszcze tydz musze bo przyjdzie 8go:crazy:juz mialam goscia zezwac ale sie powstrzymalam:baffled::baffled:a mam nerwe bo dzis to wogole chyba ne spalam:no:a oni w dupie maja i pewnie przyjdzie i powie ze to zeby:baffled:jak tak to ja wywale chyba:wściekła/y:uruchomilam dzisiaj plantex tylko jest problem bo on bardzo malo pije:baffled:za caly dzien jak 30ml to cud:-(to jest chyba caly problem:no:jeszcze ma katar,jest taki marudny a pogoda dzis:no:nie poprawia nastroju,szaro,buro i ponuro:baffled:
Moja zawsze byla zwarta i gotowa , to ja o niej zawsze zapominalam :-Djak miala przyjsc:-D:-Dhehehe:-D
szkoda ze tak zrobila , ja juz nam diagnoze mala ma wirusa:sorry:i czekamy az sam minie - mowilam ze sie nic nie dowiem woecej :no::tak:ciesze sie ze tylko to i ze samo ma minac :tak::-p

Lece ja uspokoic bo szlocha za smoczkiem ktorego razem dzis wyrzucilysmy:sorry:

PASZPORT przepraszam, ze sie wtracam ale sama niedawno zalatwialam dla mojego synka paszport i wiem,ze tymczasowe paszporty na rok mozna wyrobic tylko 2 razy (czeka sie okolo 4-8tygodni) potem trzeba juz 5 letni i na taki czeka sie okolo4-5 miesiecy, nie mozna zlozyc wnioskow na tymczasowy i 5 letni (probowalam) na raz, pozdrawiam wszystkie mamuski

Iza to dlugo nie pil nic:no:boshh ja sie wykoncze jak tak dlugo bedzie:no:on od poczatku malo pije:no:prawie nic:baffled:ale te problemy teraz to napewno brzuch lub cos w tym rodzaju:baffled:
Ewelina to teraz trzeba czekac:baffled:pewnie hc powiedzialaby to samo:no:albo idz do lekarza....boshhh ale coz gdybanie nic nie da.normalnie nie przychodzi jedna tylko za kazdym razem jest ktos inny:baffled:taki starszy pan jest lepszy od tych bab:sorry:

Ewelina to teraz trzeba czekac:baffled:pewnie hc powiedzialaby to samo:no:albo idz do lekarza....boshhh ale coz gdybanie nic nie da.normalnie nie przychodzi jedna tylko za kazdym razem jest ktos inny:baffled:taki starszy pan jest lepszy od tych bab:sorry:
Nie czytasz uwaznie moich postow:no:
Napisalam Lekarka powiedziala :VIRUS.
Bylam z nia rano u lekarza :tak:i kazala czekac na poprawe nie ma na wirusa leki zadnego :sorry::no:to chyba cos w stylu rotawirusa - zaluje ze nie szczepilam malej na to ...:sorry:bo tylko na to mi ciagle choruje:eek:

Dzieki za wiadomosc o paszporcie.
Nawet nie wiedzialam ...:sorry::-D

reklama
Ewelina- kurcze te wirusy sa najgorsze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: moja na szczescie tylko raz miała i tez jest spokój mam nadzieje ze tak zostanie bo dzieci strasznie sie meczą

kurcze a mie dzis tak wszystkie gnaty bola ze zaraz panie podniesienie rek do gory sprawia mi bol brrrrrrrrrrrr

Do góry