reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Edyta zgadzam się z Tobą, że HV często są bardziej pomocni niż ci lekarze. Na moim poprzednim miejscu zamieszkania miałam dwie super HV, ja coś się działo z Oliwką, to najpierw do nich dzwoniłam, dopiero jak trzeba było to do lekarza.

reklama
Czesc:-)
Z Oliwierkiem to juz jest wszystko dobrze, wczoraj sie polepszylo, a dzis to juz normalne zdrowe dziecko.:tak:
Kwiateczek, Syla- no wiec ja tez nie wierze w ta nietolerancje....:no:. Mysle, ze to by wczesniej dalo znac o sobie, a nie teaz! No, ale lekarz mowi, ze nietolerancja i inne alergie moga sie ujawnic w kazdej chwili.... Ale ja jakos puki co nie dowierzam im... A jagody to nawet dosc wczesnie chyba mozna podawac, cos kolo 6 miesiaca....:tak: Ale moj i tak nie lubi....:sorry:
Syla- pic duzo oczywiscie dawalam, bo najbardziej sie wlasnie balam odwodnienia i w rezultacie szpitala, ale na szczescie pil i nie odwodnil sie...:no:

Iza- Oliwier tez ma ubogie slownictwo.... pare slow i to wszystko...ale w swoim nikomu nie znanym jezyku to nawija caly czas....:tak::-D
Kolin zakochany w szkole, hi hi....dobre...:-D:-D

Mamusia Blaneczki- duzo zdroweczka dla malej...oj biedne dzieciaczki....:-(Przejdz sie moze do lekarza lub HV dla wlasnego spokoju....

Ewelina zapytam sie obym tylko nie zapomniala bo mam 100 pytan do....sama:-D:-D
mysle jednak ze lekarz aodwiedz tez i powiedz wszystko co sie dizeje a nawet wiecej:sorry:moze cos zrobia,powiedz ze jest bardzo oslabiona itd....
Syla,Alex wiem ze mozna dawac takie sloiczkowe:sorry:mylalam raczej o swierzych ale chyba tez mozna:baffled::sorry:

My wrocilismy z Bostonu,ku[pilam chociaz zabezpieczenie na rogi lawy:tak:Ltroche pozno....ale moze sie przydaja jeszcze:sorry:Konrad zaczal sie dzis lekko smarkac,chyba po wczorajszym spacerze:no:tak bylo cieplo ze rozebralam go troche i mam efekt:baffleD:co bedzie w nocy:no:zreszta kazda i tak jest nieprzespana:baffled:

Ewelina zapytam sie obym tylko nie zapomniala bo mam 100 pytan do....sama:-D:-D
mysle jednak ze lekarz aodwiedz tez i powiedz wszystko co sie dizeje a nawet wiecej:sorry:moze cos zrobia,powiedz ze jest bardzo oslabiona itd....
Syla,Alex wiem ze mozna dawac takie sloiczkowe:sorry:mylalam raczej o swierzych ale chyba tez mozna:baffled::sorry:

można, można :-) właśnie świeże Oliwka lubi...

hej a ja czytalam ze okolo 10-12 tyg pewnie roznie bywa:happy: ja wiem dokladnie jak tu traktuja zagrozona ciaze 4 miesiace temu moja siostra poronila jak tracila swojego aniolka nie chcieli jej nawet do szpitala wziasc w koncu zerwalam sie z pracy zawiozlam ja do szpitala i siedzialam z nia az ja przyjma tam czekalysmy okolo godziny tam ja lekarka 'wyczyscila' na zywca bez badania czegokolwiek a potem mnie zawolaly zeby ja umyc i pomoc dopiero jak mi zemdlala na podloge z utraty krwi zajeli sie nia tzn zrobili skan i zmierzyli cisnienie:szok: polezala z 2 dni w szpitalu i wypisali ja do domu to bylo najgorsze przezycie w moim zyciu!

Ach zapomnialam dodac ze mieszkam z rodzinka w Peterborough mysle ze to znane miasto pod wzgledem mieszkajacych tu Polakow;-)

Co do mojej siostry to znow niestety jest w zagrozonej ciazy tym razem dziecko jest zdrowe ale ma jakiegos krwiaka zaraz obok malenstywa i wcaz krwawi dzis byla u lekarza ten jej tylko pomacal brzuch i tyle! :baffled:
Przez jej problemy ciagle sie boje czy z moim malenstwem jest w porzadku:sorry:

Weri niech siostra lepiej jedzie do Pl albo chociaz polskiego gienekologa tutaj.on jej nie pomoga a nie ma co czekac:no:ja bylam w podobnej sytuacji i wzielam z Polski sobie progetseron,tutaj nie daja:no:ale jest jeszcze ten krwiak wiec musi byc jakis normalny lekarz:sorry:
co do Ciebie to sie nie martw na zapas bo tym sobie nie pomagasz:no:nie mysl zle tylko pozytywnie a zobaczysz ze bedzie dobrzetak:

weri to straszne co piszesz :szok: ja też bym radziła Twojej siostrze polecieć do Polski, tam na pewno jej pomogą. a Ty kochana nie martw się na zapas, uważaj na siebie i dzidziusia. wszystkiego dobrego dla Ciebie, Twojej siostry i Waszych fasoleczek.

Dzieki Laski za rady :tak:

Blanka dzis byla straszn maruda i plakala . temperatura dopiero ja puscila wyobrazacie sobie?
Poszlam i kupilam nurofen dalam jej okolo 19 pospala teraz wstala juz siedzi ladnie jadla jabluszko i je kanapke z szynka i popija sokiem z woda:tak:i narazie jest OK:eek:
Ale obudzila ja zielona zgnila smierdzaca kupa:szok:ejjjj jaki smrod laski mowie wam nigdy czegos takiego nie czulam jakby jej cos zgnilo:-D:szok::zawstydzona/y::-psorry ale kurde:baffled:

reklama
Syla- no mnie sie tak wydaje ze mozna nastepny tymczasowy wyrobic, zreszta tak mi powiedziano 1, 5 roku temu. Daj znac czy nadal mozna.
Kochana i napisz jak bylo-czy byla duza kolejka ??? My jedziemy w tej sparwie w nastepnym tygodniu i juz sie trzese bo znow sie nasluchalam :(

Do góry