reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Carmi - jeśli wnętrze wózka nadaje się do prania, to myślę, że możesz spokojnie wsadzić do pralki na jakiś delikatny program ( bo w końcu chodzi tylko o odświeżenie, nie? ). Ja bym wyprała w tym samym proszku co ubranka, kocyki, rożki itp. Tak na wszelki wypadek ;-)

reklama
material zadnych plam nie ma, ale wozek kupiony jako uzywany, wiec chcialabym go tak porzadnie odswiezyc, a moje pranie reczne to by sie teraz na poglaskaniu pokrowcow skonczylo :-D

Prac mozna na pewno, ale ze zalecali recznie, to sie zastanowilam, czy moze mimo wszystko do pralki wpakowac mozna.

a i dzieki za przypomnienie, ze rozki tez trzeba wyprac, bo ja je tak w opakowaniach do szafy spakowalam :eek:

Carmi, wanienka jest super, a co do wózeczka, to uprałabym go w pralce na jakimś delikatnym programie, ale niekoniecznie w Loveli. Ja swoje pokrowce upiorę w Persil Sensitive. W Loveli piorę wszystki rzeczy, które bezpośrednio dotykają maluszka, czyli rożek (tylko musi najpierw dotrzeć przesyłka ;-)), kocyki, oczywiście ciuszki itd. :-D

Tricolor, a Ty wiesz, że moja Frysia nie miała raczej kolek? Mówię "raczej", bo parę razy popłakała, więc ręki sobie uciąć nie dam ;-)

A ja dziś dokonałam kolejnych wyprawkowych zakupów - odwiedziliśmy Mothercare i wyszliśmy z zestawem startowym dla noworodka (3 pajacyki, 3 bodziaki, 1 para "bucików", czepeczka i 2 pary niedrapek), zestawem akcesoriów do higieny i pielęgnacji (szczoteczka i grzebyczek do włosków, szczoteczka do włosków, obcążki i nożyczki do pazurków, termometr do kąpieli i gruszka do noska) oraz kolejnym zestawem skarpetek :-D:-D:-D

Zobacz załącznik 128780

Zobacz załącznik 128781

Zobacz załącznik 128782

Kalina a gdzie kupilas skarpetki? :-p Bo ja mam problem, a mianowicie kupilam juz okolo 5 par skarpet, ale wszystkie sa za duze dla noworodka, rozm. to raczej 15-18, a nie takie maluskie. Jedyne miejsce w ktorym widzialam naprawde malutkie to h&m. :tak:

A sluchajcie mam pytanie jak ilosciowo kupujecie tych rzeczy na 56 cm-62 cm. Ile czego potrzeba? Ma kto jakas liste do uzyczenia? :sorry:

Kabaretka, ja kupowałam dziś wszystko w Mothercare - oni tam mają w ogóle taki fajny podział na wcześniaki (do 2,3 kg), drobne dzieci (do 3,4 kg), noworodki (do 4,5 kg) i potem dalej klasycznie 0-3 m itd...

Moja córcia urodziła się długa na 59 cm i normalnie "łaziła" w ciuszkach na 56 cm, bo jednak taki maluch to leży taki skulony, malusi, więc zanim się usztywni i wyprostuje, to może trochę ponosić nawet najmniejsze ciuszki.

Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(

Ja zamierzam na usg przycisnąć lekarkę, żeby mi powiedziała, czy będę miała cc wcześniej i jaka może być waga urodzeniowa małej - podobno takie przodujące łozysko, jak ja mam, może powodować niedożywienie dzidzi :-(

Na pewno wszystko bedzie ok, Kalina :tak:
A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba? :sorry: Upierdliwa jestem, ale jednego dnia mam wrazenie ze juz wszystko mam, a nastepnego ze ciuszkow za malo :zawstydzona/y: Czy mozna uzywac body nawet do momentu kiedy kikut nie odpadl? :baffled:

To teraz bedzie troche z serii "wujek dobra rada" - pielegnowanie kikuta pepowiny.

TAU jaka ty mądra jesteś:-p:-p po tym wykładzie napewno zakupie spirytusik

A co do ilosci rzeczy to jak mysliscie ile czego trzeba? :sorry: :baffled:

ja to kupiłam tak na oko i co mi ładnego w łapy wpadło ale starałam sie wybierać rozm 62 a tych mniejszych to mam po 2 szt bodziaków ,śpioszków i kaftaników

a jesli chodzi o pieluszki to mam zamiar używać tetrowych , bynajmniej na początku , jeszcze ich niekupiłam bo tak sobie myśle ile tego kupić sztukowo? jak myślicie?

Annya- zolwik the best

Rozki tez sa super a w tym Twoim Kalinko sie po prostu zakochalam:tak:

Carmi przeslodnkie te misie sa:-D cena tez super. Nie wiem jak wy to wynajdujecie.

reklama
Laski, jakie wkładki laktacyjne kupujecie i dlaczego? :-D:-D:-D

Ja kiedyś używałam J&J i były bardzo dobre. A teraz "podglądałam" różne, ale dla mnie - poza chłonnością - ważną sprawą jest odpowiednie wyprofilowanie, aby nie odznaczały się pod cienką letnią bluzką. Niestety większość miała kształt, powiedzmy, do bani... :eek:

Do góry