reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam sie i ja
My ciagle na dworku z rano potem po południu małemu tak sie podoba ze do domku nie ma mowy o wracaniu:sorry:i siedze całymi dniami
do tego doszedł ogród truskawki i ciagle cos do zrobienia:sorry:
Dzis jakiś katar dopadł małego leci mu z noska ale skubany bierze chusteczki i dmucha w nie tak to pociesznie wyglada:-D
Starsi od jutra w szkole maja misje wiec cała czwórka bedzie w domku:-p

Pozdrawiam wszystkie mamusie:tak:

reklama
Witajcie Maminki kochane!!!

Jesteśmy w domku wreszcie!
Zaniedbałam Was straszliwie,bardzo przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Nie jestem w stanie nadrobić zaległości,dlatego wybaczcie że nie wszystkim odpiszę... Rozmemłana jestem po tych wojażach i nie mogę się wyrobić ze sprzątaniem,praniem,prasowaniem-M był sam w domu i ja teraz mam za swoje:-(ach...
Szybko donoszę co u nas.Świeta spędziliśmy u teściów,Marcysia opanowała biegunke i mogliśmy pojechać.Kupsko trzymało ją 5 dni i była to jakaś wirusówka bo 2 razy dawaliśmy kupke do badania i nic nie wyszło.Samo przyszło i samo poszło,ale co się dziecię wymęczyło i ja przy niej to mała głowa....Po świętach zostałyśmy z Marcysią troszkę na wsi,ale nie ma jak w domku:tak:
A dziś moje szczęście 2 razy miała bliskie spotkanie z parapetem i krew się lała bo przecięła sobie wargę,aż usnęła z tego wszystkiego i ciekawe do której będzie w związku z tym buszować nim odpadnie na dobre na nockę:sorry:

Gosia-:-)Jeszcze raz dzięki za troskę.jesteś kochana!!!Tak jak napisałam wyżej trwało to u Marcysi 5 dni,bez wymiotów na szczęście.Szczęście w nieszczęściu że się jeszcze cycusiujemy to się nie odwodniła,bo nic poza piersią nie udawało jej się do buziaka przemycić...I tak będziemy się cyckować w nieskończoność....A za Was trzymam kciuki,by się udało odstawianie:tak:Jak to oboje znosicie i jak wyglądają nocki?

Rekinasia-jestem,jestem:tak:Dzięki za pamięć! Weekend majowy juz niedługo no masz rację!Gdzie sie wybieracie?My 5-7 maj zamierzamy wyskoczyć do Kazimierza jak wszystko będzie dobrze;-)

Uleńka i przyszlirodzice
-wszystkiego co się szczęściem zwie dziewczynki z okazji Waszych urodzinków!!!:-):-)

Anna_ajra-jak Michaś?Mam nadzieję że się choroba nie rozwinęła...No to jutro examiny?:-)

Ania31- nie ma to jak własna trawka i ogródeczek-zazdroszczę w pozytywnym tego słowa znaczeniu:tak:

Lileczka,Patrysia,Margaritka
:-):-):-)

I jeszcze muszę Wam napisać,że przed nami 2 komunie u chrześniaków,macie jakieś pomysły na prezenty?Pomóżcie!Pierwsza u chrześniaka M,a moja chrześnica ma komunię w czerwcu ale też nie mam pomysłu na prezent...We wrześniu czeka nas wesele no i jeszcze gdzieś po drodze chrzciny Mikołajka-się imprez w tym roku narobiło...

Buźkam Was moje drogie mocniasto!!!

Witam sie i ja
My ciagle na dworku z rano potem po południu małemu tak sie podoba ze do domku nie ma mowy o wracaniu:sorry:i siedze całymi dniami
do tego doszedł ogród truskawki i ciagle cos do zrobienia:sorry:
Dzis jakiś katar dopadł małego leci mu z noska ale skubany bierze chusteczki i dmucha w nie tak to pociesznie wyglada:-D
Starsi od jutra w szkole maja misje wiec cała czwórka bedzie w domku:-p

Pozdrawiam wszystkie mamusie:tak:
heh to fajnie musi to wygladac jak dmucha w chusteczki ja Sewka juz ucze tego i pomalu kapuje ale jeszcze nie tak zeby do konca :tak:
mniam truskawki ale mi ochoty narobilas :-D
Witajcie Maminki kochane!!!

Jesteśmy w domku wreszcie!
Zaniedbałam Was straszliwie,bardzo przepraszam:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:Nie jestem w stanie nadrobić zaległości,dlatego wybaczcie że nie wszystkim odpiszę... Rozmemłana jestem po tych wojażach i nie mogę się wyrobić ze sprzątaniem,praniem,prasowaniem-M był sam w domu i ja teraz mam za swoje:-(ach...
Szybko donoszę co u nas.Świeta spędziliśmy u teściów,Marcysia opanowała biegunke i mogliśmy pojechać.Kupsko trzymało ją 5 dni i była to jakaś wirusówka bo 2 razy dawaliśmy kupke do badania i nic nie wyszło.Samo przyszło i samo poszło,ale co się dziecię wymęczyło i ja przy niej to mała głowa....Po świętach zostałyśmy z Marcysią troszkę na wsi,ale nie ma jak w domku:tak:
A dziś moje szczęście 2 razy miała bliskie spotkanie z parapetem i krew się lała bo przecięła sobie wargę,aż usnęła z tego wszystkiego i ciekawe do której będzie w związku z tym buszować nim odpadnie na dobre na nockę:sorry:

I jeszcze muszę Wam napisać,że przed nami 2 komunie u chrześniaków,macie jakieś pomysły na prezenty?Pomóżcie!Pierwsza u chrześniaka M,a moja chrześnica ma komunię w czerwcu ale też nie mam pomysłu na prezent...We wrześniu czeka nas wesele no i jeszcze gdzieś po drodze chrzciny Mikołajka-się imprez w tym roku narobiło...

Buźkam Was moje drogie mocniasto!!!
dobrze ze ta biegunka jej przeszla :tak:
bidulka a mocno sobie roztrzaskala warge ??
a ile chcesz wydac na prezent - jeden bo jak masz kupic dwa to tak zeby bylo chyba po rowno bo wiadomo ze jednemu nie kupisz drozszego :happy:

c.d.

Cześć dziewczyny!:-D
Dziś pierwszy dzień egzaminów gimnazjalnych i... nie było tak źle.:-)

Rekinasia - sąsiadka rzeczywiście bije wszystkich na głowę... co za nieznośna baba?:wściekła/y:
ulenka507 - ja też staram się nie przegrzewać Michasia. Pediatrzy mówią, że przegrzanie bywa gorsze od wychłodzenia!:huh: A skąd ten mit...? trudno powiedzieć... W każdym razie trzeba zachować zdrowy rozsądek.;-)
patrysia - ale mieliście super dzień... basen i zwiedzanie Krakowa... mmm!:-D
kaskax25 - nie widzę linka, czyżby konkurs Pampers'a już zakończony???:eek:
Jakie kropelki dostaliście? Zdrówka życzę!
Gosia 78 - ale z Ciebie dzielna kobieta!:-) Ostawiłaś małego od piersi! GRATULUJĘ!!!:-D Mam nadzieję, że trwasz w postanowieniu?
Popieram!

Co do UHT - gdzieś wyczytałam, że jest ileś razy krotnie bardzie alergizujące od mleka pasteryzowanego czy prosto od krowy. Myślę, że im dany produkt jest mniej przetworzony tym jest on zdrowszy.
przyszlirodzice - była to trzydniówka? Co do kropelek na apetyt to musisz się chyba zwrócić do cloe, czy Syneczki2.
lileczka - jak zdrówko?
Mysza - :-)
Rekinasia
- a dużego macie tego piesia?:-D
Gdzie jedziecie na majówkę???
Ania31 - och jak ja bym chciała taki ogródek...:rolleyes2:
Bartuś potrafi smarkać!? - zuch chłopak!
Michaś na hasło "choć nosek wyczyścimy" też dmucha - ale nie w chusteczkę.:sorry::-D
Zytka - wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Witaj po przerwie!:-D
Jak warga malutkiej po zderzeniu z parapetem? Długo jeszcze buszowała?:eek:
A Michaś bardzo dobrze - dziękuję!:tak: Nie chcę chwalić, bo wiadomo, jak to bywa:wink:
Co do prezentu na komunię, to ciężko tak doradzić...:oo: nie znam dziecka i nie wiem z czego by się najbardziej ucieszyło...
Może to być gotówka - jeśli na coś zbiera, może rower, może coś do komputera?

Pozdrawiam!

Ostatnia edycja:
Hej!
My już po jednym spacerku. Teraz chłopaki siedzą chwilę przed TV i oglądają "Autka" potem drugie danie i znów na dwór:tak:. U nas dziś prawie lato:-)

Ania31 - działka to super sprawa, my też mamy wykupioną małą działeczkę na ogródkach działkowych i prawie całe dnie spędzam z chłopakami właśnie tam:-) Mój Jaś też potrafi dmuchać nosek:tak:

Patrysia - to się namęczyłaś z tym zębem, współczuję... Podczas pobytu u rodziców też odwiedziłam stomatologa ale na szczęście skończyło się na jednym małym wypełnieniu a tak się bałam, że przez tak długie karmienie czeka mnie stomatologiczny maraton:tak: Piotruś też dzielnie zasiadł na fotelu ale na razie wszystko ok:-)

Anna ajra - wytrwałam, nie miałam innego wyjścia:-D

Rekiniasia - zapowiada się Wam super majówka, my planujemy pojeździć rowerkami z chłopakami po okolicy, zastanawiam się właśnie nad wyborem fotelika dla Jasia:-)

Zytka - dobrze wiem ile przeszłyście obie gdy Marcysia chorowała, my przechodziliśmy już to 2 razy i to podwójnie:wściekła/y:. Co do karmienia to tak jak kiedyś pisałam, zamiast Cerazette łyknęłam Mercilon i już nie było odwrotu:-(. Jakiś czas temu mój organizm zaczął kiepsko reagować na Cerazette, do niedawna w ogóle nie miałam plamień a ostatnio co 4-5 dni i to trwające po 7-10 dni. Głównie to przyspieszyło moją decyzję o odstawieniu Jasia. Oczywiście wcale nie żałuję:-D. Nocki do wczoraj były w zasadzie bez zmian, Jaś budził się ok 10 razy ale dosyć szybko dawał się uspokoić, oczywiście bez butli, smoczka czy noszenia. Dziś było lepiej tylko 4 pobudki:-), mam nadzieję, że za kilka dni wreszcie prześpię całą noc:tak:. Co do komunii to ja kilka lat temu dawałam pieniądze, ale wiedziałam, że mały dostanie komputer. Różnie to bywa, czasem pieniążki z komunii zostają w kieszeni rodziców:-(.

Pozdrawiam wszystkie mamcie i dzieciaczki:-)

Witam.
anna-ajra tak konkurs sie w koncu zakonczyl i czekamy na wyniki. Dziekuje wszystkim za glosy:-D:-DDostalismy kropelki uodparniajace polyvaccinum.
Patrysia tys sie biedaku nacierpiala z tym zebem, mam nadzieje ze juz wszystko ok.
Gosia 78 gratuluje odstawienia, jak nocki juz lepiej??:-D
Lileczka mam juz brzuchol ogromny, nagle tak wyskoczyl:-)A i kupilam wozek, trafila sie okazja na allegro jak nowy.
No i nowina roku zostaje sama z dziecmi i brzuszkiem bo maz wyjezdza na 2 msce do Francji:szok::szok:Mam nadzieje ze dam rade:eek::eek:
Pozdrawiam wszystkich

Witam
My po wizycie u lekarza Kuba w nocy znów nam sie zacisnął siedzielismy przy nim na zmiane z M a rano zarejestrowałam do lekarza i pojechałam z 3 dzieci Bartek najzdrowszy bo tylko katar Kacper dostał antybiotyk Kuba tez ale nie wiem czy na to jego zaciskanie dobry pomysł zawsze mam ten sam dylemat dać czy nie:no:
Gosia78 gratuluje wytrwałości w odstawieniu Jasia u mnie poszło tez bez problemów mały sam odstawił sie od piersi :-)działka tak super sprawa uwielbiam robic tylko Bartek nie bardzo rozumie ze mama musi i czasami ide jak spi bo z nim to nie bardzo sie da
anna ajra smarcze smarcze czasami to dziecko tak mnie zaskakuje swoimi zdolnościami ze sama jestem w szoku papcie rano tylko powiem "Bartusiu daj kapcie" idzie przyniesie zakładam albo pampersa przyniesie zeby go przewinać na nocnik siada co prawda tylem ale widze ze tez pewnie opanuje to:tak:

Witam sie jako pierwsza :)
Widze ze chorobska znow dopadly dzieciaczki :( duuuzo zdrowka dla wszystkich:*

Moja mała paskuda robi sie nie do wytrzymania jak na nia krzykne albo powiem ze nie wolno to kladzie sie na lozku albo na podlodze i wyje ;/

No i oczywiscie zawsze ktos po chwili nie wytrzymuje i ja bierze bo przeciez ona teraz nie moze duuuzo plakac :( jak mam ja nauczyc ze nie wolno i zostawic samej sobie zeby sie uspokoila teraz to juz nam wszystkim na glowe wejdzie juz sie boje co to bedzie w tym szpitalu chyba wroce siwa albo lysa ehhhhhh

Moje niegrzeczne dziecie jak tylko widzi ze mama wychodzi do pracy to biegnie mi dac buzi i robi papa a potem puszcza mi buziaka:,) a dzis mowie do niej dowidzenia a ona do mnie dowidzenia :szok::tak::tak::tak::tak:
hehehe a ostatnio jak szykowałam sie do szkoly to wyszla na przedpokoj i ze zdziwieniem do mnie gdzie idziesz hihihih:szok::tak::tak::tak:

Ania-A- wedlug lekarza tak bo goraczka na drugi dzien juz spadla i wysypka tez zniknela... i co najwazniejsze Mala sie uspokoila a to pewnei dlatego ze w koncu zabek wylazl

Witam się :-)po krótkiej nieobecności :tak:Ciepło było więc cały czas siedzieliśmy na dworze Teraz pada:baffled: niestety zaraz uciekam po Julkę Oliwek cały czas śpi
Przyszlirodzice mała spryciula ci rośnie:-D:tak: Oliwka mówi lali kaka koko .. tym podobne proste wyrazy i reaguje podobnie jak Amelka jak zabraniam nie słucha jak podniosę głos zaczyna płakać .. ogólnie nie można spuścić z niej oczu ani na chwilę inaczej zaraz coś wymodeluje tam moja mała artystka:rofl2::happy:

Julka ma dziurę z zębie której do tej pory nie dała sobie zablombować teraz ząbek boli dentystka proponuje borowanie pod znieczuleniem :baffled:nie wyobrażam sobie tego Orientujecie się jak u was leczą ząby małym dzieciom?

reklama
Witam sie ze wszystkimi :)
dziewczyny - Mikołaj już od dawna reaguje tak jak wasze maluszki - nie chce zrozumieć ze czegoś mu nie wolno i już - płacz i wymuszanie, oczywiście nie dajemy się, ale czasem ciężko zachować cierpliwość, kiedy tysięczny raz otwiera lodówkę kręcąc przy tym główka ze nie wolno......
Przyszlirodzice - rzeczywiscietwoja corcia niezla skubanica - Mikołaj tez standardowo, a może nawet mniej, mowi ciągle i duzo ale w soim języku, blizej nie zidentyfikowane "słowa??". Chociaż ostatnio mam wrazenie ze mówi "nie ce" - kilka razy sie powtórzyło, w dośc adekwatnej sytuacji, czy to jest 'nie chcę?" :) może
Kropecka, gdzie jestes?? - bardzo bym chciala poogladać zdjęcia waszych pociech, które umieszczacie na tajnym.
Pozdrowienia dla wszystkich.
Aha - nie pochwaliłam sie - Mikołaj juz kilka razy zrobił siusiu albo kupcie do nocia, ale nie sygnalizuje sam ze chce, poprostu jest to wysiedziane jak narazie :)

Do góry