Miroslava1979
Szalona Żoneczka ;-)
Mój skarbeniek właśnie wciągnął 70 ml mleka i teraz leży na macie i rozmawia z lwem

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)

już mnie cycki bolą w końcu zdenerwowałam się i dałam mu butlę zjadł 90 i co za 40min znów był głodny bo szukał cyca a smoczkiem nie dal się oszukać i strasznie płakał

może on dlatego tyle je jak co chwila robi kupę i dalej jest głodny 

. przespi sie jakies kilka minut a potem marudzi. zreszta spacerki z nia wygladaja tak samo. polazimy kilka minut z wozkiem, potem troche na rekach, wszystko potrwa ok.pol godz, czasem do godziny i mala zaczyna plakac. dobrze ze mieszkam w domku a nie w bloku to zazwyczaj uzadzamy sobie takie wyjscia kilka razy dziennie. nie wyobrazam sobie ciagania wozka po schodach w bloku.
a jak to powąchałam to pachnie jak karma dla psów. Dobrze że dzieci nie mają za bardzo czułego smaku ;-). Moja malutka pije Bebilon i bardzo jej to mleko służy (bardziej niż moje, chociaż nie jem nic co mogłaby jej zaszkodzić) kolek nie ma, kupkę robi raczej bez problemów, jak nie może zrobić to daje jej 20 ml mleczka i od razu robi :-). Robi 2 kupki na dobę raczej o regularnych porach. A wypija dziennie dosyć sporo,

, to oznacza prawie 60 gram na dobe. 

wczesniej okazało się, że mała jest uzależniona od smoczka, inaczej wisiała by mi na cycu 24h gorzej bo płakała przy tym strasznie. płakała i zasysała i tak w kółko... a wczoraj zobaczyłam, że tak jak gdzieś już czytałam dzieci nie mają świadomości własnych rączek i nóżek i że często dzieci wybudzają się bo machają rączkami. zaczęłam młodą ciaśniej do snu zawijać i usnęła szybciej - a tak to zawsze był kłopot bo co przysnęła to się wybudzała i był wrzask

.

to bardzo malo strasznie sie boje o niego
bedziemy musieli zrobic badania.dziewczyny, a może w niektórych przypadkach to niekoniecznie kolka?? u mnie mała też nie śpi czasami przez 2-3 godziny i wyje strasznie (bo to już nie jest płacz), ale mam wrażenie, że to nie jest kolka. ała bardzo ulewa i ostatnio odkryłam, że musze jej często czyścić nos bo wyciągam z nosa twarożek - ulany pokarm a wyawało mi się oddycha przez nosek więc jest ok a tu się okazuje że wcale nie![]()
![]()
.