reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Minisia - oj na pomoc rodziców narzekać nie mogę - to ich pierwszy wnuk, więc szaleją za nim... teściowie też szaleją, tylko, że pomimo, że rzadko się z nimi widzimy, to ciągle wciskaja swoje 3 grosze i ciągle "źle robimy" ich zdaniem..grrrrrPpatqa - no właśnie ja też myślę o chuście....masz jakieś typy??kurdeee..piszę z innego komputera i coś mi się on chrzani..nie za bardzo mog pisać!! muszę swojego włączyć...

reklama
Hej mamuśki ja tak egoistycznie ale jestem zrozpaczona bo moja Laura leży w szpitalu. Znów pojawiła sie gorączka:-:)-:)-:)-( zatrzymał jej sie mocz jest w trakcie badań. Mój M jest z nią więc o tyle dobrze. Ale ja odchodzę od zmysłów. Jestem załamana TAK STRASZNIE MI CIĘŻKO:-:)-:)-:)-(

Podczytywałam, ale weny do pisania nie było.
Z grubsza nadrobiłam. Uff!
Ale Oliwka zdolniacha! GRATULACJE!
Kiedyś pracowałam trochę jako tajemniczy klient.
Niezła zabawa jest ;-)
Ja też mam problem nadmiaru.
Nie mogę stanika dostać. A jak już jest to kosztuje 150zł :-(
Ja powiem szczerze, że mi się nie podoba u mluszków jak mają kolczyki.
Myślę, że powinno się przekłuwać uszka, jak dziecko samo wyrazi taką chęć.
Ale to moje zdanie :-D
Jej! Nie wiem jescze o co chodzi, ale tulę....
Ja piję alkohol. ale tak:
Wieczorem po karmieniu pozwalam sobie czasem na 1/2 lampki wina, kieliszek czegoś 40% albo szklaneczkę piwa. Wiem, że do następnego karmienia jest dużo czasu, a ilość alkoholu znikoma.

Jak idę na imprezę to odciągam wcześniej mleko tak, żebym miała przynajmniej do godz. 15 następnego dnia. A potem od rana ściągam do końca tak 2-3 razy.
Ale też uważam z ilością!!!

U nas dwie nocki gorsze. Hulanki ok 3-5, ale już wiem od czego.
Od sałatki śledziowo czosnkowej i od zębów.
W wózku dalej awantury, aż się odechciewa wychodzić.
Chusta przyszła i przetestowana - dzidzia zadowolon, że hoho.
Wrzucę potem foty.

BUZIAKI
Dawaj zdjęcia chusty bo ciekawa jestem :-p
Oj co do tej listy to ja się nie zgadza. Ze mnie to totalny leniuch :-p

ppatqa
Jak ja bym chciała żeby mojemu w końcu coś się wyrżnęło ostatecznie :-( Dziąsła ma jak nasza autostrada przed remontem a nic nie chce się przebić a jak już się coś udaje to mu zarasta. Strasznie się męczy ten mój bidulek :-(

moli81
niestety muszę odstawić choć jakoś strasznie mi ciężko to idzie.
wanilia79No to szaliczek i czapeczka :-D

Martynka STO LAT STO LAT!!!!
Marma wiem co czujesz, u mnie to o tyle inaczej, że ja już się nie zmobilizowałam do karmienia po lekach, które ostatnio brałam, ale jeszcze coś tam cieknie. Pewnie jak by Bartek pociągnął, to by się rozkręciło i stąd moje wyrzuty.
Moli powodzenia ze szczepieniem i zwolnieniem
Wanilia a od kiedy Wy na tej wsi?

Dzieci śpią :rofl2: udało się, że w jednym czasie. M już wrócił i po obiedzie idzie z Martyną do miasta, a ja odpoczywam :rofl2:

No to masz labe :-)

WIOLU tak moje zycie lozkowe juz dawno gdzies tam upadlo Juz zapomnialam co to SEKS ostatnio o tym pisalam na lekarzowym Jak mnie Malena pytala po co mi tabletki :-)
A po to bo Gin kazal Ze niby w ciaze zajsc nie moge a pozatym jak cale zycie mam nieregularne miesiaczki wiec to tak dla wyregulowania A i kiedys moze sobie PRZYPOMNE CO TO SEKS :-) Kiedys jak sie nadarzy okazja(nie mowie tu o M bo z nim sie juz okazja nie nadrzy :-) ) to przynajmniej zabezpieczenia nie bedzie trzeba szukac :-)
MALENA no to z punktu widzenia TAJEMNICZEGO KLIENTA to to fajna zabawa ale z naszego punktu pracownika niekoniecznie :-)
JA TEZ CZASEM FLITRUJE Z KLIENTAMI HEHEHEH :-)
MOLI i jak zaszczepili ??????? Mam nadzieje ze tak i ze zwolnienie dostalas :-)

Wiec gin sie strasznie ucieszyl jak zobaczyl Oliwke Pewnie mu milo czasem zobaczyc kim sie opiekowal w brzuszku jak cieciaki byly :-)
Cytologie mam za miesiac Ale nie wiem czy w pracy bede miala wolne
Milaysmy dzis 2,5 godzinny spacerek Posiedzialam na lawce Oli byla grzeczna i nawet spotkalysmy nasza nianke :-)

Oli zjadla jabluszko i lezy w lezaczku Lece cos porobic Bo w mieszkaniu sajgon Nie wysilam sie bo musze miec sily na nocke :-)

Kupilm niuni buciczki Zdjecie na ZAKUPOWYM

No to życzę miłego flirtowania :-) A może pojawi się jakiś rycerz na białym koniu w lśniącej zbroi a w tedy sex murowany :-D

No właśnie STO LAT Martynka !!!

Wiem. Po drugiej stronie tez kiedyś byłam :-)

A ja bym chciała mieszkać na wsi.... Ale dopiero po 40stce.

Kasia zdrówka dla maluchów.
Mama Maxa - widać już katarek mija i będzie dobrze.

P....a praca mgr.
Ale mi się nie chce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Oj ja też ślęczę nad końcówką mojej . A właściwie tylko mi obrona została. Termin mi się kończy i muszę się do mojego promotora wybrać. Ciekawe czy jeszcze żyje :-D Po dziekance jak wróciłam na studia to okazało się że mój pierwszy promotor już tu nie pracuje bo poszedł na emeryturę....:baffled: Studia skończyłam ale jeszcze ta magisterka mi wisi. I kurcze zostały mi ostatnie miesiące żeby się obronić.

Magdziunia - ja już mniej karmię (właściwie od 6 rano do 11-16 nie karmię) i biust zmalał :-(
Ppatqa - Mały na macie łazi?? juz łazi??
Dorotka - no to super, że z "tajemniczym klientem" tak dobrze wyszło!!
Minisia - kryzys w miłości?? Trzymam kciuki i ściskam mocno!!
Martynka - nie wiem ile fakycznie..koleżanka jak szła na imprezę to normalnie piła, a potem przez 12h odciągała pokarm i dopiero po 12h znowu karmiła..
Malena - jaką masz chustę i jak ją wiążesz?? mi znowu chusta chodzi po głowie ...
Moli - z tego coi wiem to z reguły pediatrzy przepisują...

Ehh...ledwo odpisałam a już kończę pracę i muszę zmykać... ale ogólnie to u mnie OK. Na budowie codziennie zmiany wielkie, w pracy OK, ale dużo roboty, Szymcio grzeczny

To się nazywa telegramowy skrót :-D

a Ty ładnie pracujesz...:laugh2: na BB siedzi,no proszę;-)trzeba szefowi powiedzieć;-):-D:-D
no,a my nie dostaliśmy od tej pediatry zwolnienia,pipa jedna:wściekła/y::wściekła/y:tak mnie wq..a,że hej...a tak,to szczęśliwa jestem bo szczepienia odbyły się,ale będę Mikiego obserwować,bo po ostatnich zagoroączkował:eek:

malenkonawet nie wiedziałam,że MARMIE będą wywoływać@...
kurcze,ja jeszcze nie jadłam śledzi,a chciałam zrobić w oliwie,bo za mną chodzą:szok:...i chyba nie kupię;-)
nie chciałam Cię przestraszyć z tymi cycami,sorki:-(

mówisz mizeria?:cool2:czyżby...eee,chyba byś wiedziała i pochwaliła się nam tu:rofl2:

udanego pracowania...yyyyy....FLIRTOWANIA;-)no i oby Oli dała mamie zregenerować siły jutro;-)

no właśnie,wracająć do ciąży....dzisiaj dzwoniła do mnie kumpela z pracy z GRATULACJAMI:szok:...tydzień temu byłam u gina i ta wypisała mi zwolnienie na tydzień,i co wpisała? 2B---->CIĄŻA:szok: no i fama w pracy,że JA W CIĄŻY ZNOWU!!Już wiem teraz kto to do mnie próbował dodzwonić się w środę,to była moja szefowa,chciała mi pogratulować a zarazem zmartwiła się,jak ja dam radę z dwójką dzieci i to maluchów:szok:...załamka normalnie,nie to że bym nie chiała,ale jeszcze nie jestem gotowa na drugie...
a my po obiadku,dziś kupiłam Mikiemu słoiczek,bo skończyła mi się poietrucha i ziemniaczki,nawet nie zauważyłam i kupiłam warzywka+indyk,bleee fujjj,a Miki szamał...a ja pożarłam wczorajsze resztki gulaszu i kaszy z ogórkami,pychotki...

DOBRE!!!!!!!!!!!!! Ale się uśmiałam :-D

No a my dziś prawie cały dzień we Wrocławiu na zakupach. Wymieniłam krzesełko do karmienia bo tamto miało ułamany blat, zrobiłam trochę zakupów dla Kacperka. Kupiłam mu kurtkę i kamizelkę już na jesień bo były super wyprzedaże. No i na teraz kilka ciuszków. Potem do rodziców i wróciliśmy o 20 do domu. Jeszcze złożyliśmy z M krzesełko, małego wykąpaliśmy i nakarmiliśmy i uśpiliśmy. A właściwie to ja bo M składał to krzesełko.:-D Oczywiście nic upiec już nie zdążyłam więc jutro mam od rana kupę roboty. Teraz mykam spać bo od 6 na nogach jestem. Jutro M ma egzaminy na tej swojej podyplomówce i zakuwa. A może uda mi się jutro jakoś wyrwać się do stajni. Koń od wtorku stoi nieruszany....:-(Ale odbije sobie puźniej :-p

Dobrej nocki dziewczynki :)

Hej mamuśki ja tak egoistycznie ale jestem zrozpaczona bo moja Laura leży w szpitalu. Znów pojawiła sie gorączka:-:)-:)-:)-( zatrzymał jej sie mocz jest w trakcie badań. Mój M jest z nią więc o tyle dobrze. Ale ja odchodzę od zmysłów. Jestem załamana TAK STRASZNIE MI CIĘŻKO:-:)-:)-:)-(
biedna Laura :-( wszystko będzie dobrze!!!! lepiej żeby była pod stałą kontrolą lekarzy- szybciej wróci do zdrowia. Trzymaj się mamuśka -będzie dobrze!!!!!

Ja wyslalam smska do czarnej BUZKA DLA LAURUNI I ZDRÓWECZKA ŻYCZE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Cycolindy! Ja noszę 75F :-( a było D

no to cycoliny,ale to pewnie przez cycowanko:rofl2:spadnie rozmiarek,ale założę się,że Twojemu M tez pasują;-)

A ja już po pracy :-) czekam na M i idziemy ze znajomymi na spacerek :-) weekend majowuy już wkrótce !! jedziemy do Zakopanego. będą też moi rodzice, więc zajmą się trochę Szymkiem...a my ze znajomymi mamy zaplanowany wypad w górki!! raz na nóżkach, a raz narty.... a rodzice spacerki z Szymciem..no mój tata może sobie na Kasprowy w jakiś dzień wyskoczy....już się doczekać nie mogę!!

nawet nic nie pisz,ja już mam cisnienie i niemoge się doczekać wakacji:rofl2: a my majowy spędzamy na Kaszubach,szwagier organizuje imprezki integracyjne i chcemy ze znajomymi pojechac zobaczyć park linowy i może kładzika zaliczę:rofl2:

Ja siedzę i wcinam lody :-p:-D tylko ciiiiiiii :-D oglądam fajny film na HBO o tytule Plaga.
W małym miasteczku Haven w Luizjanie ginie mały chłopiec a woda w rzece zamienia się w krew. I tak zaczyna się początek serii zdarzeń, które przypominają 10 starotestamentowych plag.

Bardzo ciekawy film i trzyma w napięciu - troszkę jakby horrorowaty.

no,nie...sezon na lody sie zaczął,a ja tu wcinam suszone morele:wściekła/y::-D właśnie przełączyłam na HBO,to dostałam opierpapier,bo BATMAN leci na TVN:szok:

kurcze jak was tak czytam to przypominaja mi sie czasy ciazy kiedy kazda chwile tu spedzalam bylam na biezaco i ta atmosfera a teraz nie mam czasu do was zajrze nie wiem co u was czytam ale nie wiem co i jk a to smutne :-(

A ja jeszcze przed zebraniem i oficjalnym nadaniem mi LIDERA teraz jednak mam duze obawy i chyba zrezygnuje bo nie bede pracowac w takiej atmosferze i z takimi falszywcami na tak odpowiedzialnym stanowisku:baffled:niech kto inny sie meczy a ja cichutko bede robila swoje :eek:

Aniu zazdroszcze !!!!!!!!!moi rodzice nawet jak wracam z nocki nie wezma malej do siebie zebym pospala tylko sama kimam z czestymi przerwami bo mi nieda pospac mala ostatnio tylko mama weszla spytac co tak placze a ja akurat mleko jej robilam i myslicie ze ja wziela zebym sie polozyla?? nie!!bo po co:-(co chcialam to mam.
ALE WYJAZDU ZAZDROSZCZE
teraz pewnie jutro zajrze do was dopoludnia a potem przed nocka za 2 dni :-(
Przepraszam jak kogos post nie opisalam ale nie mam sil wiecie uszlo zemnie powietrze i chec do zycia:-(POZDRAWIAM GORACO I BUZKA

Co u AGAMIR????a co z MARMA?? o co chodzi z ta @

wszędzie są fałszywe człowieki,każdy tylko czeka aż się komuś noga potknie,ale nie każdy może być LIDEREM:rofl2:Więc głowa do góry...:rofl2:nie martw się,dasz radę,a My jesteśmy z Tobą może nie ciałem,ale duchem...:tak:;-)
a z rodzicami zawsze tak jest,niby się cieszą tymi wnukami,niby chcą pomóc,a jak co do czego to tylko prawić uwagi,to najlepiej wszystkim wychodzi...wiem,że Ci przykro,ale nie martw się...chyba wszystkie zaczyna dopadać kryzys macierzyństwa widzę:-(...ale co tam,jesteśmy PAŹDZIOCHOWE MAMY I SIĘ TAK ŁATWO NIE DAMY:happy:

Miki zasnął sam:szok:zjadł cyca,gadał z nim,nie chciał spać,więc odstawiłam go do łóżeczka,bo bym nie wyrobiła się ze wszystkim,a jutro z rana jedziemy do moich rodziców,bo babcia kończy 80 lat i robi imprezkę,najpierw msza a potem do knajpki,więc musimy pokonać 300km...no i troche gorączkuje po tym szczepieniu,ale to normalne....oki,lecę dalej Was poczytać i mykam lulu...UDANEGO,SŁONECZNEGO,CIEPLÓTKIEGO,WESOŁEGO I MIŁEGO ODPOCZYNKU ZYCZĘ DLA WSZYSTKICH MAMUSIEK I URWISIASTYCH PAŹDZIOCHÓW:tak::tak::rofl2:
Do niedzieli...;-)

oooo shit!!!:-:)-(Trzymaj się...Laurunia jest w dobrych rękach,więc musi być dobrze...tulimy,mocno tulimy Ciebie i niunię...będzie dobrze,napewno....:tak:

Eh ze mną to tak że mi wszystko nie wróciło do normy po porodzie. Obniżyła mi się macica i takie tam. Sama nie wiem dokładnie o co w tym chodzi. W każdym razie muszę wziąć jakieś leki i muszą mi wywołać okres. A było tak pięknie....

biedna Laurunia. Czarna trzymaj się !!!!!!!!!!!

reklama
Jestescie wspaniałe!!!!!!!!!!!!!! Dziękuje za sma!!!!!!
Jak będę coś wiecej wiedziała postaram sie w miare możliwości informowac was. Idę się wykąpać i zapodać coś na łeb bo już nie wytrzymuje

Do góry