reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Hej dziewuszki...
dwa dni mnie nie było, więc mniej więcej nadrobiłam to co pisałyście, ale odpisywała nie będę, wybaczcie....
Ja właśnie zajadam sobie słonecznik, mniam mniam:-)

Witam się po przerwie:-)
mam 200 chyba stron do nadrobienia, wybaczcie, ale nie dam rady tego przeczytac...nie mam kiedy, choc bardzo chcialabym:-)
Kto sie pochwali jakas fasolka???? Na pewno cosik sie wyklulo jak mnie nie bylo, prawda???

Dziewczyny-wczoraj moj m zrobil badania, mam chyba nienalepsze parametry---jesli sie na tym znacie napiszcie co wy na to??? wiem, ze wiele z was spotkalo sie z wynikami bo meżowie sie badali...u nas jest za mala ruchliwosci czesc wiekszosc ma nieprawidlowa budowe, a dokladnie pisze tak:
Wyniki:
czas uplynn.20
objetosc 3.0 ml
ph 7,9
lepkosc -
ruch postepowy a+b 36,6 %
ruch postepowy szybki a -3%
ruch post.wolny b -33,6%
ruch niepostepowy c -2,7
nieruchome d -36,6
koncentracja: 74,7 miliony w ml
w calym ejakulacie 224,1 miliona
aglutynacja -
zywe plemniki 77,8 %
martwe pl 22,2%
plemniki o prawidlowej budowie 8,7 %
pl. o nieprawidlowej budowie 91,3 %
w tym najwiecej ma nieprawidlowosc w bud glowki -82,6%

Na dole jest diagnoza ASTHENOTERATOZOOSPERMIA, OBNIZONA RUCHLIWOSC I MORFOLOGIA PLEMNIKOW.

Czy jakies witaminy na to pomoga...czy co wogole??? czy te 8,7 % prawidlowo zbudowanych to bardzo zly wynik??? I ta ruchliwosc taka slaba...
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie-i porownania z waszymi wynikami, moze to cos pomoze nam?
Martynko-jakie parametry mial twoj maz ze musialas robic IUI??? bo pewnie nas tez to czekac bedzie...:-(

Trzymam kciuki za testujace i staraczki, a zafasolkowanym przesylam wielkie gratki!!!
piszcie mi kto ma fasolke??? od razu mowie, ze bardzo sie ciesze!

pozdrawiam wszystkie malpeczki kochane!!! i tesknie bardzo za wami!!!!

wiec wsie jemy i sie tuczymy :-)
rasowe tuczniki :)
ja też się dołączam do jedzących, zjadłam kolacje obfitą i paluszki teraz zajadam chyba sie @ jednak zbliża bo mam dużyyy apetyt i ciagle bym coś jadła
i jak sie tu wziąć za odchudzanie

Witaj Kropeczko w końcu do nas zawitałaś!!
jak sie czujesz jak kolanko?? a jak mama po operacji już doszła do siebie??

Ostatnia edycja:
Kropeczko

Najwazniejsze ze sa jakies plemniki:)
Tak, macie dosc malo ruchliwych o prawidlowej budowie. Niestety nie ma witam ani nic na poprawe budowy. Na zwiekszenie objetosci i ruchliwosc jest, ale nie na budowe.

Na ruchliwosc niech m wcina witamine C i E, kupe cynku, selenu i L Akarnine. Tkaze ruch fizyczny zwieksza ruchliwosc...

Z budowa nic nie zrobicie. Mysle ze jest wskazanie do IUI

Witam
Ja też wcinam ale tylko pomarańcze.Poszłam za radą koleżanki i jak dopada mnie głód wieczorem to obieram jedną i zjadam i wiecie co wystarcza i nie chcę mi się jeśc.;-)
Witaj Kropeczko ja niestety nie znam się na badaniach plemniczków więc nie pomogę.Mój nie chciał iść zbadać swoich stwierdził że to dla niego stresujące iść i sobie tam zrobić dobrze i musi się do tego nastawić:wściekła/y:.Mam mu dać trochę czasu tak powiedział.Tłumaczę ale on swoje:crazy:

witaj kropeczko kochana!! wciąz w polsce??

no wyniki nie za dodbre chyba... ale ja ci nie pomoge bo sie natym nie znam....
jakos niedlugo sama ide z malzem na badanie nasienia i powiem wam szczerze ze strasznie sie boje , bo cos czuje ze moze nie byc za dobrze:zawstydzona/y::-(

reklama
Do góry