Witam się po przerwie:-)
mam 200 chyba stron do nadrobienia, wybaczcie, ale nie dam rady tego przeczytac...nie mam kiedy, choc bardzo chcialabym:-)
Kto sie pochwali jakas fasolka???? Na pewno cosik sie wyklulo jak mnie nie bylo, prawda???
Dziewczyny-wczoraj moj m zrobil badania, mam chyba nienalepsze parametry---jesli sie na tym znacie napiszcie co wy na to??? wiem, ze wiele z was spotkalo sie z wynikami bo meżowie sie badali...u nas jest za mala ruchliwosci czesc wiekszosc ma nieprawidlowa budowe, a dokladnie pisze tak:
Wyniki:
czas uplynn.20
objetosc 3.0 ml
ph 7,9
lepkosc -
ruch postepowy a+b 36,6 %
ruch postepowy szybki a -3%
ruch post.wolny b -33,6%
ruch niepostepowy c -2,7
nieruchome d -36,6
koncentracja: 74,7 miliony w ml
w calym ejakulacie 224,1 miliona
aglutynacja -
zywe plemniki 77,8 %
martwe pl 22,2%
plemniki o prawidlowej budowie 8,7 %
pl. o nieprawidlowej budowie 91,3 %
w tym najwiecej ma nieprawidlowosc w bud glowki -82,6%
Na dole jest diagnoza ASTHENOTERATOZOOSPERMIA, OBNIZONA RUCHLIWOSC I MORFOLOGIA PLEMNIKOW.
Czy jakies witaminy na to pomoga...czy co wogole??? czy te 8,7 % prawidlowo zbudowanych to bardzo zly wynik??? I ta ruchliwosc taka slaba...
Bede bardzo wdzieczna za wszelkie opinie-i porownania z waszymi wynikami, moze to cos pomoze nam?
Martynko-jakie parametry mial twoj maz ze musialas robic IUI??? bo pewnie nas tez to czekac bedzie...:-(
Trzymam kciuki za testujace i staraczki, a zafasolkowanym przesylam wielkie gratki!!!
piszcie mi kto ma fasolke??? od razu mowie, ze bardzo sie ciesze!
pozdrawiam wszystkie malpeczki kochane!!! i tesknie bardzo za wami!!!!