reklama
w.kropeczka
Fanka BB :)
1. pleminczki rozwijaja sie okolo 3 miesiecy (72dni) a i tak ich ostateczna dojzalosc jest osiągana w sluzie szyjkowym macicy!
2. ja ten cykl raczej na straty spisuje bo i nie bedzie bardzo jak sie przytulac ... by bylo by to w stresie a do tego mamy all inclusive wiec i drineczki pewnie bedą tzn mąż bo ja na lekach to nie bardzo moge!
3. a leki na serducho to teraz bede juz dlugo brać tylko musze szybko sie kapnąć zem w ciązy bo wtedy natychmiast musze zmienic leki na bezpieczniejsze!
;-)
Dzieki za info Eve! W takim razie badanie meza powtorzymy dopiero 3 miesiace po tym jak zakonczy leczenie zoladka...bo skoro ma leki do konca ma to nawet na koniec czerwca te plemniki beda jeszcze naznaczone lekami...prawda?
Wiec dopiero na koniec sierpnia/poczatek wrzesnia mozemy powtarzac badanie jego parametrow.... po wyleczeniu...A od czerwca bedzie bral witaminki wiec moze cos sie poprawi samo...oby!
Eve-to uwazaj nasiebie maksymalnie! a z dzieciaczkiem mysle, ze szybko sie zoprientujesz jak juz zaciazysz i zmienisz leki na przyjazne maluszkowi-bedzie dobrze kochanie!
Ten miesaic faktycznie lepiej dac na luz...jak tyle czekalas na te staranka to 1 miesiac zleci szybko...bedzie dobrze!
Szafirku- ja chyba nie wystartuje z Toba w lipcu:-((((
Boze czy ja wogole kiedys sie doczekam....
ja słyszałam czy czytałam ze b6 najlepiej z magnezem brać
kochana ja mam długie cykle tak od stycznia bo 35 lub 36 dniowe a dzis mam 41dc i @ nie ma, miałam już raz 40dniowy cykl a 41 @ sie pojawiła też zrobiłam wtedy betę i wyszła negatywna i na drugi dzień siue @ pojaiwła i właśnie od tego momentu mam takie 35, 36 dc. prolaktyne wyrególowałam i nadal biorę Bromergon i miałam teraz po @ zrobić kontrolie tą prolaktyne ale sie @ nie moge doczekć i to badanie mi sie w czasie odwlecze. miałam problemy z testosteronem dawniej to moze teraz też wzrósł ale czy on ma wpływ na długość cyklu i jego rozregolowanie??
Nie wiem jak jest z testosteronem...ale penie moze miec jakis wplyw...nie wiem kochanie...
Ale cykle masz naprawde dlugie...
No nic-trzeba czekac na wyniki betki bernadko...i potem zobaczymy co dalej, moze juz zadne badania hormonkow nie beda potrzebne...?
Witamina B6 jest zazwyczaj razem z magnezem - mnie gin kazał jeść kwas foliowy (standart) i magnez bo powiedział, że na początku ciąży organizm potrzebuje zwiększonej dawki magnezu - ja kupiłam magnez z B6 no i jem już któryś miesiąc, zaraz zamienię się w tablicę mendelejewa:-):-)
Czyli jak lykam kwas foliowy to moge do tego jeszcze brac witamine b6 i magnez??? tyle na raz?
Nierzesz i kwas i B6 i magnez, dobrze kumam???
to 4 (najbardziej stresujący) cykl![]()
$y to jeszcze nie jest zle kochanie, wiem ze sie dluzy i nerwy zjadaja czlowieka z miesiaca na miesaic coraz bardzoiej...ale trzeba wierzyc ze ten bedzie wlasnie ostatnim! 3mam kciuki!
Magnez + B6.
Myślę, że najlepiej bo wyczytałam, ze magnez współdziała z wieloma witaminami.
Do tego Kwas foliowy od 1,5 roku, na figurę jogurty z błonnikiem, do tego ziółka receptury natury co też ma wiele witamin i minerałów i ziółka z witaminkami na cerę włosy i paznokcie.
To już naprawdę tablica Mendelejewa.
A teraz zaczyna się okres nowalijkowy to już w ogóle będziemy dziewczyny chodzące witaminki, pierwiastki itp![]()
Matko! No ja na razie mialam folik, ale klekarz kazal odstawic bo sie niby organizm nasycil, wiec mam teraz przerwe...ale biore tran 2 razy dziennie, pije len 2 razy dziennie z zurawina i do tego kupilam jeszcze herbatke z bratka -pomaga podobno na cere- pije 2 razy na dzien od tygodnia.
I warzywek oczywiscie zajadam wiele...tylko po co skoro teraz zabieg, meza nasienie slabe...dupa blada i juz!
no ale kupie ten magnez i b6...co nas nie zabije to nas wzmocni, prawda?
Betka85
ale mam nadzieję ze jesteś taka dobrą czarownicąŁapcie dziewczyny, łapcie - nie powiedziałam Wam, ale jestem CZAROWNICĄ
I rzucam skuteczne uroki!!!

doczekasz sie kochana napewno za jakiś czas jak juz będziesz po operacji i zołnierzyki meża sie poprawia to bedziecie sie cieszyc z nadchodzących narodzin dzidziusiaBoze czy ja wogole kiedys sie doczekam....
Nie wiem jak jest z testosteronem...ale penie moze miec jakis wplyw...nie wiem kochanie...
Ale cykle masz naprawde dlugie...
No nic-trzeba czekac na wyniki betki bernadko...i potem zobaczymy co dalej, moze juz zadne badania hormonkow nie beda potrzebne...?
no ale kupie ten magnez i b6...co nas nie zabije to nas wzmocni, prawda?

wszystko sie dzis wyjaśni a raczej potwierdzi ze nic z tego i wtedy muszę poważnie sie zastanowić nad tym co dalej z tymi moimi cyklami. ale jak tu być mądrym jak mpoja gin powiedziała ze 36 dni to jeszcze w normie a ja wyczytałam na necie ze 31 to górna granica

zmienie napewno lekarza ale czy on mi pomoze to nie wiem
szczerze to mam dosc tych problemów całe życie miałam pod górke i chyba nigdy sie to nie skończy:-
w.kropeczka
a ja jak zwykle zadam pytanie z tych kulinarnych
macie jakiś fajny przepis na zupke bo mój mezulek uwielbia jesc zupy a ja już nie mam pomysłu na gotowanie a ciagle te same to juz sie nam nudzą
Kiedys taki przepis dala tutaj Tikanis-zupka jest-serowo-porowa:
duzy por pokrojony w talarki lub 2 mniejsze, 2 serki topione, ziemniaczki i marchewka w kostke-litek laurowy *2, przyprawy....wrzucasz do gara, zalewasz woda i gotujesz okolo pol godziny. Zupka jest pyszna!!! ja ja podaje zawsze z grzanka na masle-na patelni maselko rozpuszczam, wrzucam chlebek - tzn cale kromki-i podsmazam, potem nacieram ząbkiem czosnku....i takie chrupiące cacko przygryzam z zupką...mniam, mniam...
A mam tez przepis a dobra marchewkowa zupke:
trzeba 1 mala cebulke pokroic,
kilka duzych marchewek, 2-3 pietruszki, malutki seler-wszystko zetrzec na tarce z duzymy otworami i przesmazyc na maselku,
zalac woda, wrzucic kostke rosolowa, listek laurowy, ziele angielksie,przyprawy,
i gotowac do miekkosci.
Jak zmiekna warzywa to wlewasz smietane-1/3 szklanki
a na koniec roztrzepane jajko, zagotowac...
Pyszna zupka...tez moze byc z grzankami, ale takimi 1cmx1cm...malymi-kosteczka na talerzu.
Łapcie dziewczyny, łapcie - nie powiedziałam Wam, ale jestem CZAROWNICĄ
I rzucam skuteczne uroki!!!
No wiedzialam!
Ok kochane, ja uciekm wywiesic pranie i gotowac obiadek.
buziaki!!!!
Agniesiak85
Ja uwielbiam ta zupkę serowo- porową!!
Jest przepyszna, polecam!

w.kropeczka
wszystko sie dzis wyjaśni a raczej potwierdzi ze nic z tego i wtedy muszę poważnie sie zastanowić nad tym co dalej z tymi moimi cyklami. ale jak tu być mądrym jak mpoja gin powiedziała ze 36 dni to jeszcze w normie a ja wyczytałam na necie ze 31 to górna granicato ja juz nie wiem
zmienie napewno lekarza ale czy on mi pomoze to nie wiem
szczerze to mam dosc tych problemów całe życie miałam pod górke i chyba nigdy sie to nie skończy:--(
bernadko-kochanie-ja nie wiem jak jest z ta dlugoscia cyklu...ale wydaje mi sie ze takie 36 czy nawet 40 dni to naprawde dlugo...
Moze faktycznie idz do innego lekarza, niech cie obejrzy, zrobi dokladny wywiad...jak trzeba porobisz hormonki, prolaktyune masz teraz pod kontrola, ale badalas jeszcze inne hormony?
Sama nie wiem...ale jak na razie tym sie nie zamartwiaj, poczekaj na 18sta na betke i potem cos razem wymyslimy...jak to nie fasolek to juz cie tu wszystkie z forum pokierujemy co dalej...a moze to jednak maluszek w brzuszku siedzi i takie numery robi... Czekam na wiesci, postaram sie zagladnac wieczorkiem-licze na pozytywne nastwienie!!!
buzi, zmykam do garow.
Betka85
dzieki ale ja nie mam juz nadziei że to fasolka tylko chcę jak najszybciej zajać sie tym moim cyklem ale boje się ze lekarza nie znajdę u mnie odpowiedniego, lekarze nie lubia dawać skierowań na badania szczegółowe tak zauważyłam , a z drugiej strony ja zbyt dużego wyboru nie mam bo u nas 3 lekarzy ginekologów przyjmujebernadko-kochanie-ja nie wiem jak jest z ta dlugoscia cyklu...ale wydaje mi sie ze takie 36 czy nawet 40 dni to naprawde dlugo...
Moze faktycznie idz do innego lekarza, niech cie obejrzy, zrobi dokladny wywiad...jak trzeba porobisz hormonki, prolaktyune masz teraz pod kontrola, ale badalas jeszcze inne hormony?
Sama nie wiem...ale jak na razie tym sie nie zamartwiaj, poczekaj na 18sta na betke i potem cos razem wymyslimy...jak to nie fasolek to juz cie tu wszystkie z forum pokierujemy co dalej...a moze to jednak maluszek w brzuszku siedzi i takie numery robi... Czekam na wiesci, postaram sie zagladnac wieczorkiem-licze na pozytywne nastwienie!!!
buzi, zmykam do garow.
reklama
w.kropeczka
...a ja jeszcze na koniec z innej beczki-czy jak mnie nie bylo ktos dotarl do grona naszych na naszejklasie??? bo nie sledzilam zawieranych znajomosci? ja mam dodanych na nk marzenixx, kingusie, nektarynke, przyszlamame, gosie, age, zaniepokojona, Karole de, zajaczka, makaronke, elizabeth, tikaniska, kulaszusze, lilu, mezatke, szafirka, olesie33, olice, eve, romcie, babo, andzies, katarzynke79, wikulee....ktos sie jeszcze pojawil?
Podziel się: