reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrześniówkowe mamy

Donkat a mówił Ci ortopeda do kiedy musicie tak zakładać buciki Julitce???

Ja dziś napisze podanie i jutro z rana wyrusze, aby go podać naczelniczce. Oczywiście nie robię sobie w ogóle nadziei bo wiecie jak się skończyło ostatnio.

Ale mam dziś nerwy :wściekła/y: wszystko mnie irytuje najmniejsze rzeczy :dry: o Kubie nawet nie wspomne. Trzymam się od niego z daleka, aby nie zrobić glupoty.

Donkat z tym fascynacją dziadkiem u chłopców masz racje Kuba lata po domu krzycząc dziadzia :sorry2:

reklama
Witam wieczorową porą! Tuśka biega z wózkiem po domu i robi aaa lali:-) ciekawe kiedy sama pójdzie aaa bo wczoraj ja padłam przed 22 a ona buszowała jeszcze z tatusiem:baffled: podobno dołączyła do mnie piętnaście po 22:shocked2: popołudniu przyszła moja siostra z Szymkiem i z radościa stwierdzam że popołudnie upłynęło pod znakiem miłości Tusi i Szymusia:tak: tulili się do siebie i obcałowywali jak nigdy:szok::-D nawet razem w miarę zgodnie postanowili poleżeć w wózku:-D ubaw miałyśmy z siostrą jak nigdy dotąd z nich:-) popstrykałam nawet kilka zdjęć jeśli łaskawie M zrzuci je na kompka to może jeszcze dziś wrzucę na zamknięty ale nie obiecuję:zawstydzona/y:

Donkat ale Ci zazdroszczę tego ciepełka w domku:tak: u nas zimno jak cholera i zrezygnowałam z nauki nocnikowania bo boję się że mała się przeziębi:zawstydzona/y: ale kilka dni starczyło i co prawda po fakcie ale leci na nocnik i na pytanie gdzie robi się fufu pokazuje na nocnik a nie jak do tej pory na pampka:sorry2: mam nadzieję że jej nie przejdzie ten zapał a narazie lata w pampku i tylko co jakiś czas ją sadzam.

Luandzia trzymam kciuki żeby wyniki badań były pomyślne:tak:

Hrudzia dobrze że wreszcie macie diagnozę no i że Wasz pediatra jednak okazała się całkiem niezła;-) teraz antybiotyk powinien postawić szybciutko Stasia na nogi i teraz tego Wam właśnie życzę:tak:

Donkat a mówił Ci ortopeda do kiedy musicie tak zakładać buciki Julitce???

Ale mam dziś nerwy :wściekła/y: wszystko mnie irytuje najmniejsze rzeczy :dry: o Kubie nawet nie wspomne. Trzymam się od niego z daleka, aby nie zrobić glupoty.

w lipcu mamy isc na kontrole, wiec pewnie caly czas. jedynie w domu, na dworze nie

a nie zbliza sie @, skoro taka podminowana jestes?

nawet razem w miarę zgodnie postanowili poleżeć w wózku:-D

to musialo byc komiczne! jak sie tam zmiescili we wdoje:szok::-D

P je kolacje i idziemy na wspolna kapiel do wanny;-)
dla nas to rarytas, bo an codzien myjemy sie pod prysznicem. :cool2:
a jak jest moja mama, to w razie placzu niunki zareaguje

milej nocki kobietki!!!!

Donkat u nas też cieplutko, w piecach napalone i na krótki rękawek latamy......

Luandzia kiedy Mai dzis stawiałam bańki, mały oczywiście też chciał, a że jest na antybiotyku to mu jeszcze nie stawiam, poczekam aż skończy leki. Włozyłam mu pod piżamkę tak na niby bańkę i po 5 min usnął....... Maja sie bała ale przeiceż to nic nie bolało, teraz opatulona usypia. Bordowe koła jej wyszły na plecach, to chyba dobrze......

Sprawa ortopedy i stopek tez mnie interesuje jak juz na zamknietym wspominalam.
Dzis przyjzalam sie hani stopa jak chodzi na bosaka to stawia nozki prosto ladnie, jedynie w niektorych butach krzywi do srodka i to tez w nie wszystkich czy wiecie moze od czego to zalezy, bo juz nie wiem czy buty jakies nie dobry czy co.
A donkat czyli nie musza to byc jakies specjalne buty wazne zyby mialy zapietek sztywny tak?

Witajcie dziewczyny ;-)
ostatnio pojawiam się głównie ze zdjęciami na zamkniętym ;-) Dla odmiany tutaj napiszę. Jesteśmy po wizycie u alergologa. Oliwka ma stwierdzone AZS. Na jakiś czas musimy przejść na ścisłą dietę - karmię ja jeszcze. No i wprowadzać będę po jednej nowości dziennie, żeby dość do tego co ją uczula.
Wiecie jakie są dobre kołdry i poduszki antyalergiczne? Wole wymienić stare.

PONIOSŁAM KLĘSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mała wczoraj ładnie P zasneła ja wróciłam przed 22 po jakiś 30min Julia sie wybudziła z płaczem i jak ja bujałam w łóżeczku to było ok jak tylko przestawałam to płacz:no: P zły bo o 5 musi wstać a my mamy tylko jeden pokój
i przed 24 nie wytrzymałam i dałam jej smoka :-:)-:)-:)-:)-:)-(
za duzo to on nie zdziałał bo ona była już wybudzona i płakała z nim- ale zabrać sobie nie dała:-:)-:)-:)-:)-:)-( w końcu jakos zasneła i jej go zabrałam ale o 6 rano ponownie pobudka i to z wielkim płaczem wieć znów jej go dałał ale ona nie zasneła więc zabrałam:-:)-:)-:)-:)-(
czuje się jakbym dała alkoholikowi wódkę:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
a tak dobrze szło 4 noce bez problemu
najgorsze jest to ze my pracujemy i w nocy chcielibysmy odpocząć... i jeszcze sąsiedzi którzy i tak już pewnie dorabiają teorie czemu mała nam płacze (zanjąc ich to i policje mogli by wezwać)
ale mam doła nie wiem co robić oduczac czy nie
i co jak mi taki cyrk robi w nocy???
DO DUPY......

reklama
Do góry