reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

reklama
Ja byłam u lekarza przedwczoraj. Dostałam magnez na skurcze łydek, żelazo, bo mam niby za słabą hemoglobinę i globulki dopochwowe. Z tym ostatnim to jestem zła, bo lekarz pytał się czy mam upławy. Powiedziałam mu że lekką wydzielinę mam, więc mnie zbadał i w sumie wzruszył ramionami jakby nic tam nie zauważył. I tyle. Nic więcej nie powiedział, dopiero w aptece spojrzałam, że mam na recepcie coś dopisane i okazało się że to globulki i kosztują prawie 50 zł.

i okazało się że to globulki i kosztują prawie 50 zł.
To masz pewnie te co ja miałam i też byłam zła na ich cenę :angry:

To jednak chyba naprawdę zależy od laboratorium albo od gina bo ja mogłam byc po małym śniadanku i potem sama zrobiłam sobie glukozowego drina :tak:
A po 40 min. wyszłam do przychodni żeby w 60 min. miec pobraną krew :-)

ja też najpierw w domku piłam glukozę, a potem po 1godz. pobierano mi krew (wcześniej nie), ale musiałam być na czczo-mowa o 50g glukozy
jutro czeka mnie 75g glukozy i mam być na czczo (przed badaniem obowiązuje mnie 3 dniowa dieta cukrzycowa), w laboratorium pobiorą mi krew, muszę szybko wypić glukozę, a za 2godz. przyjść po drugie pobranie krwi

piszcie dziewczyny jakie wyszły wam wyniki z glukozy :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja po USG ,pani doktor ogladała maja mała dobre 40min.:szok:,tym razem grzecznie pokazała wszystko:tak:.Mała rozwija sie dobrze wszystkie wymiary ksiazkowe ,serducho bije jak dzwon:-).Fotke wkleje potem jak M wróci bo sama nie bardzo wiem jaj ja zeskanowac:zawstydzona/y:.

weglowodany masz m.in. w zbożach, ziemniakach, roślinach strączkowych, owocach... to chyba powinnas ograniczyc ale nie rezygnowac calkowicie!!!

i jeszcze jedno znalazlam:
krótko o cukrzycy
Chorym na cukrzycę zaleca się przede wszystkim dużo ruchu, umiarkowanie w jedzeniu słodyczy, tłuszczy i ziemniaków, przestrzeganie diety bogatej w owoce

Dzięki Ruby.
Czyli muszę się trochę zebrać i więcej ruszać i powstrzymać apetyt na słodycze. Plus taki, że może będę przybierała mniej niż teraz.

Witam...ja tez juz po wizycie u gina....wszystko dobrze,dzidzia rosnie,wazy juz ok.900 gram....serducho w porzadku,reszta pomiarow tez w normie,pani powiedziala ze wszystko ksiazkowo...hi,hi...:-).
Mamusia za to sobie w tym miesiacu pofolgowala no i 3 kg przytylam...wrrr,chyba musze ze slodyczy zrezygnowac,a na warzywka sie przerzucic....:baffled:
Dzidzia tym razem tez nie pokazala do konca co ma miedzy nozkami,choc pani doktor dosc dlugo po brzuszku jezdzila,ale malenstwo ulozone bylo na boka i nie za bardzo bylo widac....choc gin.powiedziala ze siusiaka raczej nigdzie nie widzi...:sorry2:wiec chyba druga dziewczynke bede miala...ale co tam aby zdrowa byla.....:-D:-D:-D

Moje malenistwo

Załączniki

• scan0001.jpg
    scan0001.jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 51
reklama
Do góry