reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Zakupy dla nas i dla dzieciaczkow - czyli to co kobiety lubia najbardziej :)

Kluseczka ja mam Persil non-bio i też mam nadzieję, że nie okaże się alergizujący dla mojej dzidzi - zwłaszcza, że ja miewam alergiczne problemy skórne:zawstydzona/y:

reklama
No wlasnie ja tez mam Persil non bio a kompletnie zaponialam o ty Fairy i podobnie jak Kama mam juz wsszystko poprane i poprasowane wiec mam nadzieje ze obedzie sie bez niespodzianek.

a co do proszków to moja znajoma od poczatku uzywala zwykłego proszku i nie prasowała ubranek i malenstwo nie ma ani nie mialo zadnego uczulenia:-) ja tez wyprałam ubranka w normalnym proszku- tyleze mniej go dałam i w Lenorze, tylko pieluchy wypiore w tym dla dzieci.zobaczymy

Ale to tylko powiedzonko :-D i udanych i owocnych, co najważniejsze, zakupów :-D
gorzej jakiby sie spełniło-a w koncu razem mieszkamy hehehh i jakby u niego sie zaległy to i u mnie:-)
a tak powaznie to faktycznie lepiej zeby facet ocenil czy to praktyczny wózek niz za pare m-cy kupowac nowy bo ten sie posypał. nie bede krzyczała ehehhe:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kluseczko ja mam poprane wszystko w persilu ale nie wiem nawet czy on jest bio czy non bio:baffled:hmmmm

Z pierwszym dzieckiem też wszystko prałam w zwykłym proszku i nic zupełnie mu nie było, zero jakiegokolwiek uczulenia

Więc wydaje mi się, że spokojnie można prać w zwykłych proszkach, przecież kiedyś to nasze mamy prały w zwykłym E i też było dobrze;-)

Taaa, Ania, czuj się że facet co cokolwiek oceni hehehehe :-D musisz sama dobrze się czuć prowadząc np na jeździe próbnej :-D a chłop to tylko jako sponsor :-D:-D
Dilajlo, za naszych czasów to jeszcze cypisek był hihi :-D

No ja właśnie z rozpędu wzięłam te Dzidziusie, bo cena jest niska, a te ubranka, które mam do poprania, są albo nowe, albo używane wyprane i właściwie trzeba je tylko odświeżyć :happy2:
A potem się zobaczy :happy2:
Co do płynu do płukania, to najpierw też chwyciłam taki od 3 roku życia, ale się zreflektowałam i odłożyłam na półkę. No i wtedy zobaczyłam, że obok stoi taki dla noworodków. No to go wzięłam do kompletu.
I co teraz :confused: Mam nie używać, skoro niby się nadaje :confused::nerd:
Nie spotkałam się z Dzidziusiem płynem do płukania "od urodzenia", za to podobną butelkę ma Dzidziuś płyn do prania i on jest "od urodzenia". Na pewno się nie pomyliłaś? :-) A może ja po prostu przez 3 ostatnie lata nigdzie się na nie niego nie natknęłam. Ja bym używała, jeśli się nadaje. Zawsze to milsze ubranka będą.

reklama
Do góry