reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Fajnie,że masz apetyt, ale kochana uważaj co jesz. To nie jest prawdą,że możesz i powinnaś teraz jeść za dwóch. Powinnaś przede wszystkim jeść zdrowo. Nie chcę cię straszyć, ale jak teraz tyle będziesz jeść to po prostu przytyjesz za dużo. Wiem co mówię, bo sama przytyłam 20 kg i pomimo 2,5 roku od ciąży, nadal nie wróciłam do swojej wagi. Oczywiście czasem mozna zaszaleć, ale miej nad tym kontrolę!

OLICADzidzia zaczyna słyszeć w 16 tyg!:tak::tak::tak:
Poczytaj sobie stronę Pampersa- rewelacja!
Bedziesz wiedział co czuje twoja dzidzia na każdym etapie ciąży!

O to dobrze !!! Nie ogłuszę dzidzi :-) Ewentualnie trochę będzie się trzęsła pod wpływem basów.

20 kg ???? O dżizus :szok:
A powiedz w I trymestrze ile przytyłaś ?
I w którym najbardziej ?

Ja w I trymestrze miałam średni apetyt ze względu na koszmarne mdłości, ale za to teraz więcej jem.

Pilnuję się i planuję nie przytyć więcej niż 10-12 kg.
Zobaczymy czy się uda.

Narazie ważę od kilku lat 55-56 kilo.

a ja sie lenie .... dalej :-)
a pro po przesądów moja mama do tej pory mi mowi ze to przez to ze w ciązy ze mna przeszła pod sznurkami z praniem to ja miala 2 razy pepowine owinieta!!!!!! o zgrozo!!! :baffled::confused:

Fajnie,że masz apetyt, ale kochana uważaj co jesz. To nie jest prawdą,że możesz i powinnaś teraz jeść za dwóch. Powinnaś przede wszystkim jeść zdrowo. Nie chcę cię straszyć, ale jak teraz tyle będziesz jeść to po prostu przytyjesz za dużo. Wiem co mówię, bo sama przytyłam 20 kg i pomimo 2,5 roku od ciąży, nadal nie wróciłam do swojej wagi. Oczywiście czasem mozna zaszaleć, ale miej nad tym kontrolę!

oj tak wiem wiem;-)ale z synkiem jak byłam też miałam swoje zachciankowe apetyty i podjadałam a z wagą zmieściłam się w normie co szybko to zgubiłąm aż nawet za dużo a teraz jem ale jak zauwarze że za dużo idzie tu i tam to będe się kontrolować:tak:

Piasek od kilku lat ma coraz lepsze piosenki :-)
Ostatnia płyta z Sewerynem Krajewskim- SUPER !

Ja go nie lubiłam za czasów Mafii, "Mocniej, mocniej, mocniej" itd hehe

no włąśnie teraz M mówi że troche smęci tymi piosenkami a wtedy były lepsze np.jak też była ta piosenka ze Złotopolskich itp.;-)

A co do przesądów nigdy nie wierzyłam i nie będę bo bym za bardzo się zaprzątałą tym;-)

a ja sie lenie .... dalej :-)
a pro po przesądów moja mama do tej pory mi mowi ze to przez to ze w ciązy ze mna przeszła pod sznurkami z praniem to ja miala 2 razy pepowine owinieta!!!!!! o zgrozo!!! :baffled::confused:

Też się obijam w pracy.
Dyra nie ma i każdy się obija,
Za oknem leje deszcz i jest czarno jak o 22-giej :-)

kobieta w ciazy nie powinna ubierac sie na czarno bo urodzi martwe dziecko

A jak mama w ciąży ma zgagę, to znaczy,że dziecku włosy rosną

nie mogłam się powstrzymać:
Żona z mężem w restauracji. Żona zamawia:
- Stek, pieczone ziemniaczki i lampkę wina...
- A warzywo? - pyta kelner.
- On? To samo co ja.

i ciąg dalszy przesądów:
popłakałam się ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D Oczywiście razem z moimi koleżankami jak przeczytałam na głos...Tylko nie wiem czemu facetów nie śmieszył;-)
PM...skąd ty bierzesz te pierdoły??? Boszeeee kto to wymyslił??:-)

kobieta w ciazy nie powinna ubierac sie na czarno bo urodzi martwe dziecko

A jak mama w ciąży ma zgagę, to znaczy,że dziecku włosy rosną

nie mogłam się powstrzymać:
Żona z mężem w restauracji. Żona zamawia:
- Stek, pieczone ziemniaczki i lampkę wina...
- A warzywo? - pyta kelner.
- On? To samo co ja.

i ciąg dalszy przesądów:

- nie wolno farbować włosów bo dziecko urodzi się rude
- nie wolno obcinać włosów, bo dziecku życie się skróci
- nie wolno patrzeć przez wizjer lub dziurkę od klucza bo dziecko - tu znam dwie wersje: będzie miało zeza albo urodzi się ślepe
- jak się wystraszysz lub oparzysz to w miejscu na ciele gdzie się dotkniesz/złapiesz twoje dziecko będzie miało znamię
- nie wolno niczego kupować dla dziecka przed porodem, bo się zapeszy
- jak się ma zgagę w ciąży to oznacza, że dziecku włosy rosną
- nie wolno być w ciąży chrzestną, bo się chrześniakowi szczęście odbiera
- nie wolno patrzeć na księżyc, bo dziecko urodzi się łyse i długo łyse będzie
- Przyszła Matka nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu.
- Podczas zmywania naczyń lub prania Przyszła Matka nie może sobie zachlapać brzucha, bo dziecko będzie pijakiem.
- Przyszła Matka nie powinna siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nóżki.
- Tańcząc, Przyszła Matka nie może się okręcać - grozi to okręceniem siędziecka pępowiną
- W razie wizyty u krawcowej, nie wolno nic na Przyszłej Matce szpilkami przypinać, bo łożysko się przypnie i nie wyjdzie po porodzie.
- Przyszła Matka nie może biegać po kałużach, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem.
- nie wolno się w ciąży kąpać, bo się dziecko utopi
Ale sie usmiałam az się popłakałam no!!!!!!
ja nosiłam łańcuszki,czarne ubrania,miałam STRASZNA zgagę,chlapałam brzuch i przede wszystkim sie kompałam :-D:-):-D:-):-D:-)
nic sie nie sprawdziło gdyby ktos pytał :-D

reklama
O to dobrze !!! Nie ogłuszę dzidzi :-) Ewentualnie trochę będzie się trzęsła pod wpływem basów.

20 kg ???? O dżizus :szok:
A powiedz w I trymestrze ile przytyłaś ?
I w którym najbardziej ?

Ja w I trymestrze miałam średni apetyt ze względu na koszmarne mdłości, ale za to teraz więcej jem.

Pilnuję się i planuję nie przytyć więcej niż 10-12 kg.
Zobaczymy czy się uda.

Narazie ważę od kilku lat 55-56 kilo.

Najwięcej przytyłam na przełomie 5 i 6 miesiąca. W każdej książce piszą,żeby wtedy uważać, ale ja to olałam. W ciągu 3 tygodni przytyłam wtedy 5 kg:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Wcześniej tak 1,5 - 2 kg na miesiąc. Podstawowym błędem u mnie był brak wagi w domu. Nie widziałam sama że tak grubnę. Ciuchy ciążowe są luźne, więc nie widziałam żadnej różnicy. A potem szok!

Do góry