reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

raport medyczny- czyli nasze pociechy u lekarza

ja też miałam zakodowane w czaszce, że dziecko cyckowe może nie robić kupy blisko dwa tygodnie, tylko nie byłam pewna czy w takim ''dorosłym'' wieku to też ma zastosowanie, czy tylko do maluszków maleńkich. tym bardziej, że cholernik się popsuł dopiero teraz. wcześniej kupał. ostatnie dwa tygodnie ma takie dolegliwości.

To dlatego właśnie że on taki dorosły już jest:-) Po prostu jego przewód pokarmowy dojrzał tak bardzo że świetnie już sobie radzi z twoim mlekiem W końcu 300g to niemało:tak: A niektórych konowałów to powinni odstrzelić:wściekła/y: Zeby pediatra nie wiedział takich podstawowych rzeczy:wściekła/y::angry::no:

reklama
To dlatego właśnie że on taki dorosły już jest:-) Po prostu jego przewód pokarmowy dojrzał tak bardzo że świetnie już sobie radzi z twoim mlekiem

Anihira
icon_calus.gif

A niektórych konowałów to powinni odstrzelić:wściekła/y: Zeby pediatra nie wiedział takich podstawowych rzeczy:wściekła/y::angry::no:

powiem tak: jak zaczął mnie wypytywać o gorączkę, wymioty itp. to pomyślałam, że nie jest źle. jak poszedł gmerać w szafce to pomyślałam, że może jakąś książkę wyciąga ....
ale jak zobaczyłam w jego rękach kolorową ulotkę jakiegoś producenta mleczno-jedzeniowego .... to już przestałam myśleć :szok:

nie wytrzymałam i na 10:10 bylismy u pediatry Misio ma czerwone gardełko, ale osłuchowo czyściutki. dostaliśmy syropki a gdyby zagoraczkowal to mamy antybiotyk...mam nadzieje ze to nie bedzie konieczne...

ja również życzę zdrówka dla Filipka :tak:

aga_q - a jak tam u Bartoszka? kupka pojawiła się w końcu sama? czy trzeba było działać inaczej?

Klaudia - zdrówka życzymy Koledze :-)
mam nadzieję, że syropki zadziałały i antybiotyku brać nie musicie.

aga_q - a jak tam u Bartoszka? kupka pojawiła się w końcu sama? czy trzeba było działać inaczej?

ech....
nawet Wam już nie pisałam co wtedy mieliśmy w nocy.
ja ten czopek włożyłam Skrzatowi po 13-ej i z racji tej, że nie bardzo miał z czego zrobić tą bombę to czopek się elegancko rozpuścił w jelitach i czekał.

a potem co biedny zjadł, to go czyściło. bardzo piękna kupa - jajecznica jak u noworodka.
co weszło jedną stroną układu pokarmowego to wychodziło drugą.
czyli oprócz tego, że się biedak męczył to w zasadzie był cały czas głodny.
nockę mieliśmy masakryczną, a co za tym idzie - Skrzat był średnio wypoczęty tym piłowaniem po brzuchu i brakiem snu - więc sobota też nie była przyjemna.
teraz wrzucam na luz po Waszych postach. nie zamierzam się przejmować do 10 dni.
ale tak wrzuciłam na luz, że teraz usiłuję sobie przypomnieć kiedy to ja widziałam kupę .... chyba w środę ;-)
wróciłam do starego nawyku z początków karmienia i postanowiłam pić koper włoski.
a jak nie zobaczę kupy przez 10 dni to się nażrę jabłek ;-)

i kurna - najbardziej jestem zła na siebie, że zamiast najpierw naklikać na forum o tej kupie - czyli jej braku - to polazłam do lekarzyny i wykupiłam czopki :angry:

Pamiętam czasy zaparc u Janka, wybawiły nas trochę śliwki w słoiczku gerbera.

U nas kicha na całego, Tuskowi ropieje 2 oczko :angry: i cos łezki trochę koncikiem zewnętrznym spływają. Ręce opadają, muszę iśc w przyszłym tygodniu do okulisty, T. ma jakiegos znaleźc.

U nas kicha na całego, Tuskowi ropieje 2 oczko :angry: .
Oj biedny Tusiek:szok: niech mu oczka szybciutko zdrowieją!!!!:tak:
Aga.q a próbowałaś dawać młodemu osobno herbatke plantex....skuś się! my na początku też mieliśmy problemy z kupką a po tej herbatce było znacznie lepiej:tak:
Duzo zdrówka dla Filipka!!!Niech nie kaszle więcej!!!!:tak:Mnie to serce staje jak młoda zakaszle po tym zapaleniu:no:Filipku broń się przed tymi bezwzględnymi zarazkami!!!!

reklama
Do góry