reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Ja mam dosc nic mi dzis do głowy nie wchodzi chyba sie nie zdąze jednak tego nauczyć, co sie z moja pamięcią podziało chyba sobie odpuszcze tą obrone tego roku i tak pracy nie znajde:((((

Co studiujesz? Spokojnie, uda sie, przeciez na obronie az tak bardzo nie mecza :tak: A i w glowie na pewno masz wiecej niz Ci sie wydaje :tak:

reklama
Ja mam dosc nic mi dzis do głowy nie wchodzi chyba sie nie zdąze jednak tego nauczyć, co sie z moja pamięcią podziało chyba sobie odpuszcze tą obrone tego roku i tak pracy nie znajde:((((

Broń bosze nie odpuszczaj. Z roku na rok będzie coraz gorzej. Poki umysł świerzy idź zalicz i koniec.

I nawet nie dyskutuj

Z tego co się dowiedzialam to problemy są na szczeblu ministerialnym czyli czytaj są to leki do sztucznego rozpłodu a kościół skutecznie blokuje wszystko co może doprowadzić do uznania przez państwo in-vitro jako powszechnej możliwości leczenia niepłodności.

Produkują ten lek tylko Państwo Polskie nie dopuszcza go do Polski. Zamiennik jest jeden Ovitrelle ale także nie ma go na magazynach. Reszta zamienników jest za słaba w sensie niektóre gonatropiny są też dla dzieci.

Co??? A jakim cudem kosciol ma taka moc??? Skoro produkuja to on gdzies musi byc... ale jak sie domyslam nie produkuja go u nas, a za granica? Probowalas poszukac w zagranicznych aptekach internetowych? Co za paranoja...

Z jakiegos innego forum...

olinda83
03.10.2008, 17:02

Kochane Dziewczyny,

pilnie potrzebuję informacji dla przyjaciółki - gdzie można dostać PREGNYL 5000 3 amp. - w całej Polsce szukamy po aptekach i wszyscy mają BRAK.

Proszę napiszcie gdzie ostatnio kupowałyście taki lek. Miasto i ulica apteki będą wystarczające.

Z góry Wam dziękuję.

pregnyl wycofali niestety, sama ostatnio szukałam po aptekach i wszedzie mówili, że są braki i na hurtowniach też nie ma; nie znam powodu wycofania; ponoć jest jakiś zastępczy lek ale drogi, jedna ampułka kosztuje ponad 100 zł, ale niestety nie wiem jak się nazywa, proponuję zapytać lekarza:)

Gablysia
03.10.2008, 19:55

Joka, jesteś z Gliwic. Przejedź się do Chałupek. Do Czech. Tam napewno maja Pregnyl.
W Czechach respektują polskie recepty. W Bohuminie jest bardzo blisko do Apteki.
Masz 40 km w jedna stronę prostą drogą, w Bohuminie tez się nie zgubisz.

Telefon do apteki w Bohuminie. 00-420 596 083 411 Otwarte od 7 do 17.
Jestem pewna, ze dogadasz się po polsku.

wiki80
04.10.2008, 11:46

Hej,

Na Pregnyl wygasla po prostu licencja - to taki dokument na pozwolenie do sprzedazy ... wiec mozna go juz tylko kupic tam gdzie apteki zrobily zamowienie przed tą data i jeszcze wszystkiego nie wyprzedaly .. w zastepstwie mozna brac OVITRELLE - jedna ampulka kosztuje cos ok 140zl, albo CHORAGON - jedna ampulka chyba ok 40zl ... ja mialam w tym cyklu podobny problem... niestety nie udalo mi sie nigdzie kupic zastrzyku wtedy gdy go potrzebowalam... mam nadzieje ze twojej kolezance sie udalo

Gablysia
04.10.2008, 12:56

To niewesoło.
A tak na marginesie, ciekawe co teraz będą brac koksiarze... to był jeden z ich ulubionych środków dopingowych..... tzw antagonista :D
Na czarnym rynku Pregnyl kosztował 50 zł.
Myślę, że na lewo, można by jeszcze u nich kupić, skoro w aptekach nie ma. Sterydowcy mają tego na pęczki pokupowane...

JOKA
07.10.2008, 08:05

Bardzo dziękuję Wam za pomoc w sprawie, dzięki uprzejmości pewnej forumowiczki :) mam pregnyl a i info o aptece w Czechacz jest super (dzięki Gablysia) skorzystam jeśli więcej będzie potrzebne tego leku. Oby nie ... pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Czesc Dziewczęta ;-)
Wstałam dopiero :baffled::zawstydzona/y:
Haniu wieczorkiem bede z kolejna flaszeczką bo tak od rana mysle to raczej nie wypada :-D
Kinguś witam Cię i tutaj :-)

Olapolap studiuję marketing i zarządzanie a dokładnie to zarzadzanie w administracji i strasznie dużo tego wszystkiego i jedno do drugiego podobne ale nie takie samo , już mam mętlik w głowie!!
Hanka aż sie boje dyskutować hihi z tobą
dzięki za wsparcie kobitki

Olapolap studiuję marketing i zarządzanie a dokładnie to zarzadzanie w administracji i strasznie dużo tego wszystkiego i jedno do drugiego podobne ale nie takie samo , już mam mętlik w głowie!!

Kochana.... zostalo Ci tylko 7 dni nauki! To juz niewiele, zaraz bedzie po wszystkim! Ustal sobie, ze uczysz sie codziennie 8-16 i pracuj wtedy rzetelnie - komp wylaczony, przerwy 10cio minutowe co 90 minut. O 16 wstajesz od biureczka i milo spedzasz wieczor
:-D

Co??? A jakim cudem kosciol ma taka moc??? Skoro produkuja to on gdzies musi byc... ale jak sie domyslam nie produkuja go u nas, a za granica? Probowalas poszukac w zagranicznych aptekach internetowych? Co za paranoja...

A o nieformalnych spotkaniach Rydza, bliźniaków i Super opalonego na solarium nie słyszałaś. Z tłumaczeń ważniejszego bliźniaka wynikało, że tylko pytali się o zdanie kościoła na niektóre ustawy.
Wyszło to po tym jak jakiś dziennikarz przydupił ich w podziemiach jakiejś knajpy w puźnych godzinach nocnych.

To jest najgorsze, że kościół ma strasznie duży wpływ bo wiernych u nas jest wielu a
WIERNY = GŁOS W WYBORACH

A o nieformalnych spotkaniach Rydza, bliźniaków i Super opalonego na solarium nie słyszałaś. Z tłumaczeń ważniejszego bliźniaka wynikało, że tylko pytali się o zdanie kościoła na niektóre ustawy.
Wyszło to po tym jak jakiś dziennikarz przydupił ich w podziemiach jakiejś knajpy w puźnych godzinach nocnych.

To jest najgorsze, że kościół ma strasznie duży wpływ bo wiernych u nas jest wielu a
WIERNY = GŁOS W WYBORACH

Ale to wszystko wkurzajace :wściekła/y::no: I wez sie tu czlowieku lecz :zawstydzona/y::no: Nie daje sie tych pecherzykow przekluwac laparoskopowo? :confused:

reklama
Olapolap to jest dobry pomysł dzięki chyba go wykorzystam

Powiem Ci, ze ja niestety sama musze go stosowac ;-) Nie zawsze sie udaje (np. dzisiaj), ale jak sie uda, to jestem z siebie bardzo dumna. Plusem takiego systemu pracy jest to, ze ma sie perspektywe wolnego wieczoru - masz wyrazny podzial na prace i odpoczynek, a nie chodzisz do nocy z kata w kat, masz wyrzuty sumienia, ze nic nie zrobilas, ani porzadnie nie odpoczniesz ani sie porzadnie nie pouczysz, bo ciagle sie rozpraszasz. Trzymam za Ciebie kciuki
:-)

Do góry