reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

co do wesela to wczoraj dzwoniła do mnie przyjaciółka, że dzisiaj wpadną na chwilkę z narzeczonym. Slub mają w sierpniu więc podejrzewam że chodzą z zaproszeniami, mimo że troszkę czasu jeszcze mają :)) rzadko przychodzą do nas razem więc o co innego mogloby chodzić :)))

reklama
Mam problem z kwiatami, bo nie znalazłam jeszcze wiązanki, która spodobałaby mi się na tyle, że chcialabym tę a nie inną.

Obiecałam Ci, że wkleje zdjęcie swojego bukietu białych róż, proszę bardzo:
IMG_1707.jpg IMG_1230.jpg IMG_1231.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja kupilam plyn do higieny intymnej z AA z kwasem mlekowym, bo wczesniejszy plyn chyba troche mnie podraznial, ale od kiedy uzywam tego, to jest dobrze. Zazwyczaj rano i wieczorem sie myje, chyba ze jest goraco czy cos i sie nie swiezo czuje to w ciagu dnia sie podmyje. Nosze bawelniana bielizne i zrezygnowalam ze strinow. Jesli juz bardzo potrzebuje miec "niewidoczna" bielizne, to w triumphie sa fajne bezszwowe majtki. Co prawda nie sa juz bawelniane, ale maja wstawke z bawelny w intymnym miejscu. Np pod sukienke na ślub kupilam sobie taki komplet. W kolorze złotawym, ktorego nie widac prawie na skorze.Polecam

Monia masz calkowita racje. Co do bielizny to o zgrozo stringi roznosza najwiecej bakterii o czym dziewczyny zazwyczaj nie wiedza. Ja ich unikam, zwlaszcza teraz, bawelniane majteczki tez moga byc sexi:) Poza tym czytalam ze wkladek nie nalezy nosic caly czas, jesli juz musicie caly dzien to wiadomo, czesto zmieniac, ale ogoleni jesli mozna lepiej zrezygnowac. One dzialaja jak plaster opatrunkowy, zatrzymuja wszystkie bakterie przy samej skorze i blokuja odplyw powietrza.
Co do plynow do higieny intymnej czytalam, ze nie mozna ich caly czas stosowac, bo cialo sie przyzwyczaja i wtedy jak sie gdzies pojedzie to duzo latwiej o stany zapalne. Z nadmierna higiena nie nalezy przesadzac. Mozna wiec stosowac, ale nie stale.
O tym mydle glicerynowym nie slyszalam, slyszalam ze pomaga na cere jak ktos ma problemy ale nie wiedzialam ze do higieny intymnej tez:)
Ja stanow zapalnych poki co nie mam, zadnych swedzen i zaczerwien, tylko uplawy, ktore dokuczaja glownie rano, ale przed ciaza tez mialam sporo plodnego sluzu wiec to nie katastrofa:)
Ktos kiedys pisal ze mozna ph jakos sprawdzic pochwy, ze mozna zbadac sluz czy wszystko w porzadku. Zastanawiam sie czy sa jakies testy w aptece, ja mieszkam w Szkocji ale jesi sa w Polsce to ktos moze mi podrzucic. Jak wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie.

znalazłam jeszcze coś takiego:
Przestrzegaj higienicznego dekalogu

1. Noś wyłącznie bawełnianą bieliznę – zapewnia cyrkulację powietrza.
  2. Unikaj noszenia obcisłych, przylegających do ciała spodni ze sztucznych tkanin.
  3. Pierz bieliznę w delikatnych proszkach, mydle glicerynowym lub płatkach mydlanych i płucz ją obfi cie w ciepłej wodzie, bez pachnących i zmiękczających płynów do płukania tkanin.
  4. Podmywaj się od przodu do tyłu – dzięki temu unikniesz przenoszenia bakterii z okolic odbytu do pochwy, co grozi zakażeniem bakteryjnym.
  5. Śpij w bawełnianej koszuli nocnej (bez bielizny), a nie w piżamie.
  6. Przed snem poleż kilka czy kilkanaście minut z szeroko rozstawionymi nogami.
  7. Do higieny intymnej nie używaj myjki ani gąbki – na ich powierzchni mogą utrzymywać się i rozwij ać chorobotwórcze bakterie i grzyby; wystarczy podmywać się dłonią.
  8. Zrezygnuj z ciągłego noszenia wkładek higienicznych, chyba że wydzielina z pochwy jest bardzo obfita.
  9. Nigdy bez zalecenia lekarza nie wykonuj płukania pochwy. Wszelkie zabiegi, w tym irygacje, w odmiennym stanie bez konsultacji z ginekologiem są zabronione.
  10. Dobierz odpowiedni preparat do higieny intymnej – najlepsze jest zwykłe mydło glicerynowe; jeśli płyn, to by spełnił swoje zadanie, nie wystarczy, by zawierał kwas mlekowy. Musi też mieć odpowiednie pH. W przypadku emulsji do codziennej higieny intymnej powinno ono wynosić około 5,2, natomiast optymalna wartość pH preparatu leczącego infekcje okolic intymnych to 3,5.

O i wlasnie o to chodzi, sorki ale odpowiedzialam na poprzedni post zanim przeczytalam ponizsze:) Swieta racja passingby.

Ja mam 6 wesel w tym roku
6 czerwca - znajomi
12 czerwca - nasz
sierpien - mojego Ł siostra cioteczna
wrzesień - moja starsza z wesela
październik - moja siostra cioteczna
grudzien - nasi znajomi

I na kazdym zamierzam byc :tak:

to tak jak ja :)) z zakupami czekam jeszcze... na razie odkładam pieniądze :)) mam już wypatrzone wszystko ale kupić zamierzam dopiero jak będzie wiadomo czy chłopczyk czy dziewczynka :)) Jadę w lipcu na usg 3d więc będę miała 100% pewności :))
Jedyne zakupy jakie robie to dla siebie :))

Ja rowniez czekam na wniki po 20 tyg. czy chlopczyk czy dziewczynka, ale podgladam zakupy innym mamus i po malu planuje c bym chciala kupic:) Dla siebie tez jeszcze nic nie mam, ale jutro sie wybieram po jakas sukieneczke, spodnie z gumka i jakis ladny top:)

Witam się i ja :-)

hej kwiatuszek witamy w gronie listopadówek

Kurcze tez mi sie cos przypałętalo mam na mysli grzybka ehh, lekarz przepisał 3 globulki na szczescie tylko 3 bo nie nawidze tabl dowcipnych he he mam nadzieje ze pomogą. Jakiś pogrom tu ostatnio z tym grzybkiem:angry:

Dziewczyny ja miałam cesarke i teraz pewnie też będe miała ale jak bym miała wybierac to wolałabym poród siłami natury. Niestety nie udało mi sie urodzić sn a juz miałam pełne rozwarcie ale mały tak się ułożył że nie dał rady wyjść. Ja nawet dobrze znosłam ta cesarke a raczej rekonwalescencje, dobrze sie czułam rana mnie prawie nie bolała i szybko sie zagoiła ale wiem że dużo dziewczyn z bólu nie może wytrzymac podobno jest tak że te co mają więcej mięśni brzucha bardziej narzekaja no ból po operacji niz te które maja że tak powiem więcej sadełka( a ja do tych drógich raczej należe)nie wspomnę o tym że komplikacje tez sie zdarzają ale o tym mało sie mówi .

Ja tez slyszalam ze duzo lepiej naturalnie, moje psiapsiolka miala dwie cesarki, ale byla za waska w biosrach wiec nie miala wyjscia, ale strasznie dlugo dochodzila do siebie po cesarkach, bardzo bolal ja brzuch i nie miala sily sie ruszac, ktos jej musial podawac i odkladan dzidzie do lozeczka. Ja chcialabym rodzic naturalnie, warto sie przemeczyc i poznac co to porod, to podobno najwazniejszy dzienw zyciu kobiety. A placz dziecka po porodzie umorzy kazdy bol:) Najwazniejsze, zeby komplikacji nie bylo.

cześć dziewczyny! ja właśnie odebrałam wyniki morfologii, i trochę się wystraszyłam, że wyszła mi za niska hemoglobinia! lekarza mam dopiero za dwa tygodnie, i nie wiem, czy zacząć sobie coś brać z żelazem, czy lepiej poczekać, co powie lekarz? bierzecie jakieś preparaty witaminowe? bo mam zalecone zacząć brać, ale jest ich tyle, że nie wiem, na co sie zdecydować...

Jojka, ja biore caly czas witaminy dla kobiet w ciazy i do tego omega 3, ktory znaczenia ma naje=wieksze w pierwszych 3 m-cach. Po wynikach krwi, moze od ok. 20 tyg odstawie witaminy, choc ja jestem w Szkocji, pracuje caly dzien wiec nie mam czasu przygotowywac sobie wartosciowych posilkow codzienie, w sklepach wszystko jest sztuczne wiec balabym sie zdac na wlasna diete:( Ale wszystko zalezy od ciebie. Tutaj u nas zalecaja witaminy do ok. 4 m-ca a nie od 4 m-ca, ale co kraj to obuczaj. Zreszta nawet w Polsce kazdy lekarz powie ci inaczej, decyzje musisz wiec podjac indywidualnie. Jesli juz zdecydujesz sie na jakies witaminy, to kup specjalne dla kobiet w ciazy, bo maja inne dawki niz zwykjle zestawy.

Obiecałam Ci, że wkleje zdjęcie swojego bukietu białych róż, proszę bardzo:
Zobacz załącznik 135776 Zobacz załącznik 135777 Zobacz załącznik 135778

Ja mialam bardzo podobny bukiet, pieknie sie prezentowal na tle perlowej sukni, duzo zieleni i pieknie wygladaja te galazki zwisajace, duzo lepiej niz takie bukiety ktore trzyma sie do gory:) Jak znajde chwile to tez wkleje zdjecie.
Poki co musze sie zbierac bo ide na babskie ploteczki do kolezanki z bylej pracy, bedzie nas 5 ale tylko 2 wiedza o dzidzi poki co:) Ale bedzie zaskoczenie:)

reklama
Do góry