Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.

zabawa tez byla super! jednak szybko sie meczylam.... gdybym mogla powtorzyc to to wolalbym slub brac jakos teraz jak dziecko ma 3 miesiace i wtedy moglabym sie pokusic na zabawe do bialego rana i szampana 

Dokładnie też tak myślę ;-)Ja odradzam ślub w ciąży w przypadku gdy wcześniej nie było takich planów i ślub jest konsekwencją ciąży. Uważam, że jedynym powodem pobrania się jest miłość i chęć spędzenia całego życia razem a nie pojawienie się nagle dziecka lub, co gorsze, presja ze strony rodziny. Znam pary, które tak właśnie zrobiły i te związki szybko się zakończyły.

Trzymam kciuki by papierek doszedł jak najszybciejMy ślub planowaliśmy w lutym tego roku i tak sobie pomyśleliśmy, że skoro zamierzamy się pobrać to można się wziąć za robienie dzidziusia. W ciążę zaszłam w grudniu (więc wszystko szło zgodnie z planem). Niestety okazało się, że A. jako cudzoziemiec potrzebuje pewien dokument którego nie może uzyskać ze swojego kraju, więc trzeba było się udac do sądu, a jak wiadomo sady nie działają szybko więc nadal czekamy. Jestem już w 7 miesiącu ciążyMam nadzieje że w tym miesiącu papierek dostaniemy i będziemy mogli w końcu się pobrać :-)
Brzuch będzie już wtedy duuuuży i mam nadzieję że znajdę jakąś ładną sukienkę![]()

No i może dobrze,że odwołują.Ja brałam ślub w 3 mieś.
Cóż oprucz tego że toast był soczkiem, to było super.
Jednak branie ślubu tylko ze względu na ciąże nie jest dobrym wyjściem :-)
Teraz zauważyłam manie odwoływania ślubów z powodu ciąży, "żeby ludzie nie mówili, że z brzuchem, albo że musiałam"

Dla mnie to wogóle nie ma racji bytu.My wzieliśmy ślub po ponad 4 latach bycia ze sobą to chyba za krótko się nie znaliśmy? jak myślicie?..tez uwazam ze slub brany tylko z powodu ciazy to niezbyt madry pomysl..
Sukienka jak i bukiet ślicznaja się wzięłam i hajtnęłam będąc w 7 miesiącu.
z moim chłopem doszliśmy do wniosku, że i tak trzeba się kiedyś zaobrączkować, więc termin nie gra roli.
a tak to przynajmniej jeden kłopot z głowy, jeśli chodzi o papierki.
na weselu nie było dzikiego tłumu siódmych wód pokisielowych, a tylko najbliższa rodzinka i cała gromada znajomych.
wybawiliśmy się ile się dało.
o, i sukienką się pochwalę:
![]()
![]()
I nawet dużego brzuszka nie widac ;-)
Temat coraz bardziej powszechny ;-)
Według jednej sondy przeprowadzonej wśród kobiet ciężarnych wynika, że 43% kobiet zdecydowalo sie na ciąze będąc mężatkami. Natomiast 1/3 ankietowanych wiązała decyzję o dziecku z decyzją o ślubie. Czy to jest tak, że zalegalizowanie związku daje kobietą większe poczucie bezpieczeństwa, które jest im potrzebne jako przyszlym mamom?
Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
Jestem w 5 miesiący ciąży i za miesiąc biore ślub... Zauwazyłam, że przygotowanie wesela pod panne młodą w ciąży jest trudniejszeOdpowiednia suknia ślubna... pierwszy taniec nieco lżejszy niż dla pozostałych...
Czy ktoraś z was jest w podobnej sytuacji?
Może macie już takie wesele za sobą?
Pozdrawiam :-)
[/http://www.suwaczki.com/