reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

"muszę urodzić i już" - co za podejscie. sorki, ale straszne. ta ginekolog nie wie że można np umrzeć z powodu bólu? ahhh...

miałam iśc na basen. mężuś poszedł sam bo ja znów kicham i prycham, a otworzyłam tylko okno w kuchni jak gotowałam .... kiedy spadnie w Anglii deszcz? dajcie troszkę tej brzydkiej pogody z Polski !!!!

reklama
ja też się strasznie boję. mam astmę i dla mnie największy strach to czy nie zancznę się dusić ze stresu i wysiłku. a jak się zacznę dusić to może być naprawdę ciężko. a jak mi dziecko utknie, albo coś.. dlatego chce mieć cc. mówilam już o tym położnej, ale ona kazała mi to zgłosić na wizycie w szpitalu. idę 8 czerwca na spotkanie własnie w tej sprawie, więc mam nadzieję, że uda mi się tą cc wyżebrać. w anglii jest troszkę inaczej - łatwiej o cc więc może się uda.
wiem, że to temat dośc kontrowersyjny, ale ja zawsze wychodziłam z założenia że nie muszę być matką polką i nic nikomu udowadniac rodząc naturalnie. "bo nasze babki, matki, ciotki rodziły i dały rade". i co z tego? ja to ja i jeśli mogę ulżyć sobie i dziecku to to zrobię. tylko niech mi lekarze w tym pomogą :)

przepraszam, że zawracam Wam głowę JUŻ takim tematem, ale ja ciągle o tym myślę. Jak to będzie i w ogóle.

Masz rację, ja jestem zwolenniczką naturalnego porodu, ale jak ktoś jest zdrowy w miarę. To co piszesz rzeczywiście może być nieciekawe.

Bosa stopka tak jak pisze Natalunia to nie ty powinnaś wiedzieć o badaniach, ale lekarz powinien Co powiedzieć. Więc idż śmiało, jest kilka badań które musisz mieć, gr. krwi, wr, morfologia i mocz to kilka razy i po polowie robią test na glukozę, bardzo ważny bo wykrywa czy masz cukrzycę ciążowa.

Hej!
Dziewczyny na alergie w ciąży najlepsze jest calcium, mi pomogło w 100% 2 razy dziennie piłam, a na katar woda morska.
Przeciw rozstępom polecam krem Fissan, kosztuje około 25 zł można go dostać w każdej aptece. Jest bardzo mocno nawilżający, nie ma w nim hormonów, co zauważyłam stare rozstępy mi porozjaśniał i bliznę po operacji, bo od 14 lat nie mam wyrostka :-p i ogólnie skóra jest bardzo po nim delikatna, aż miło ją dotykać :-) dziś koleżanka mnie jeszcze w tym utwierdziła, bo jej pokazywałam brzuszek i dotykała go i mówi, że skóre mam jak niemowlak:tak:
A jak Ka...M po badaniu? pewnie zadowolona :tak: czekam kochana na newsy :-)
Co do krwi w nosie to też mam rano przy smarkaniu, ale to normalne w ciąży, bo śluzówki są podrażnione. Czytałam o tym gdzieś w necie.

takie głupie pytanie - jak liczycie tygodnie ciąży? jeśli mam 16 plus 4 dni tzn że jestem w siedemnastym tygodniu czy w szesnastym? bo na mój mały rozumek to siedemnasty, ale mały to mały hahahaha :)

a i w skoczyłam w 17 tydzień :-) za dwa tyg. idę do gina na kontrolną wizytę, to poproszę go o L4 i tak już do końca:-) w sumie nie szłabym jeszcze, bo czuję się nawet o.k., ale siedzę przed kompem 8 godzin, przewalam papiery, roboty mam od za.... i kierownik jeszcze mnie pogania, bo obawia się, że nie długo pójdę na chorobowe, ale w ogóle, to źle się do mnie odnosi, jestem jedyną kobietą na cały swój 14 osobowy wydział i traktuje mnie jak kogoś gorszej kategorii- myślę, ze to szowinista!:angry: I to L4 to z zemsty, niech zoaczy ile mam obowiązków, że zawsze się z nich wywiązuję, a jak mnie zabraknie, to żaden z moch kolegów chętnie ich nie przejmie po mnie, bo zajmują się technicznymi sprawami, a nie fakturami czy umowami cywilno-prawnymi.:angry: He ale sobie pogadałam, ale już mi lżej:tak: super, że tu mozna się wygadać.
Ok, ja łapię się za ksiąki, bo mam sesję i muszę kłuć.

cześć dziewczyny
dzis czuje się juz lepiej , już brzusio nie boli tylko czasem cos ukłuje. Widzę ze piszecie na temat porodu, ja tez strasznie się boje porodu , jest to moje pierwsze dziecko i poród ze strony mojej osoby jest mi obcy ale byłam przy porodzie mojej siostry i chciala bym miec taki szybki porod jak ona. Na porodówke przyjechalysmy kolo 21 godz a juz koło 1.10 urodzil się mały chlopczyk. Zawsze mi mówi że bardzo pomogła jej moja osoba przy boku dlatego ja tez chce miec kogos bliskiego...tylko ze ona jest troche bardziej odwazna niz ja , bo ja to jestem straszna panikara i tego sie najbardziej boje - ze spanikuje!!!! :szok:

Dzięki wielkie za porady! Teraz to już na pewno nie będę się wahać i 10 idę do drugiego lekarza :-) Mam nadzieję, że nadrobi zaległości w badaniach i sprawdzi te moje nerki... (znowu mocno dają o sobie znać :-()

Co do porodu, to staram się o tym nie myśleć za dużo, ale chyba bardziej niż bólu boję się powikłań po źle zrobionym znieczuleniu przy cc. Trochę się nasłuchałam leżąc ostatnio w szpitalu na Dyrekcyjnej o tym :-( No i dużo dłużej się dochodzi do siebie po cc ponoć. Będę jednak chciała urodzić siłami natury i mam nadzieję, że będzie to mozliwe. Każda z nas ma swoje lęki i najważniejsze, żeby było prawo wyboru, w końcu to już 21 wiek!

reklama
Dziewczyny, ja to uważam, że jestem w 17 jak pokazuje 16 i 4. A wogóle Andradi jesteśmy równiutko :-)

Do góry