reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

Dziękuję. Ja od początku mówiłam,że jestem przeciwniczką testów owu i mierzenia tempki, bo to nakręca mocno. Widzę jak dziewczyny po zmierzeniu tempki gwałcą na siłę swoich mężów. Dla mnie to nie metoda i wiem to z własnego doświadczenia- z poprzedniej ciąży. Ale każdy ma swój rozum i robi po swojemu. Ja jestem dowodem na to ,że da się zajść w ciążę nawet jak sex jest raz w miesiącu.
Życzę wszystkim takich krótkich staranek.
.
a ja uważam, że to zalezy poprostu od człowieka od organizmu.. bo jak wiemy i mamy sporo przykładów zajśc w ciążę i to w pierwszym czy drugim cyklu udaje sie równiez i tym babkom co mierza tempke , robia testy czy kochają sie na zawołanie bo akurat są po monitoringu......
i te co sie nie mierza, nie testuja nie monitoringuja i maja pełny spontan też potrafia starac się wieki i nie wychodzi...... u jednych jest tak u innych siak . Poprostu nie ma sie co nakręcac jedynie wlasnie tak jak mówisz.... ale czy sie mierzy tempke czy nie można sie nie nakrecac i spokojnie robic swoje.....

ja pamietam swoje pierwsze cykle jeszcze w zeszlym roku kiedy to miałam wszystkie mozliwe objawy i sto razy w ciąży byłam.. a nawet nie wiedzialam ze mozna mierzyc temperature,a ni co to sa testy owulacyjne.....
teraz jak spowrotem od stycznia zaczelam i wiedze juz mialam to mimo iz nie mialam testów a ni termometra tez sie nakrecalam ze co chwile przesuwała mi sie miesiączka a to wczesniej a to pozniej....
i teraz mierzę sobie tempke i korzystam z testow owu po to zeby poznac sowj organizm bo juz sie nie nakreecam i co zauwazylam? kiedy przestalam tak obsesyjnie o tym myslec to spowrotem mam okres jak w zegarku :tak: ale tez musialo troche upłynąc zanim przestałam się tak nastawiać......
to sie rozpisałam a ze zadko tak sie rozpisuje to prosze mnie nie bic :sorry2:
:*

reklama
Hej wszystkim:-)Jak wam mija dzien,u mnie brzydka pogoda,ze nic sie nie chce:no:Wczoraj mnie bolał brzuch przez cały dzien,ale nie na @,taki dziwny ból kuło mi:-(a dzis mi przeszło i jest jak narazie dobrze.:tak:Uczyłam sie tego jezyka norweskiego zjebany jest ze szok:szok:ale dam rade:tak:

dzisiaj chyba zrobie zywkłego schabowego czyli to co moj małż lubi najbardziej:tak:

dziewczyny! ktora ma konto na ferlity friend? niech mi powie gdzie mam tam znalesc zeby wpisac ile trwa moj cykl bo zaraz sie wsciekne!!:wściekła/y:
mialam wczesniej tam ale zapomnialam juz co i jak! a ze kupilam sobie termoter lektroniczny postanowilam mierzyc tempke znowu, ciul ztym ze od srodka cyklu hehe ale zobaczymy....
Ja to z miesa najbardziej lubie KALAFIORA :rofl::rofl::rofl:;-);-);-)
Co do wykresu to Ci nie pomogę,bo nie mierzę sobie temperatury

Dziękuję. Ja od początku mówiłam,że jestem przeciwniczką testów owu i mierzenia tempki, bo to nakręca mocno. Widzę jak dziewczyny po zmierzeniu tempki gwałcą na siłę swoich mężów. Dla mnie to nie metoda i wiem to z własnego doświadczenia- z poprzedniej ciąży. Ale każdy ma swój rozum i robi po swojemu. Ja jestem dowodem na to ,że da się zajść w ciążę nawet jak sex jest raz w miesiącu.
Życzę wszystkim takich krótkich staranek.

A dziękuję,dziekuję:-D
Faktycznie podobieństw jest sporo. Musisz się starać z fasolką,żeby mnie dogonić. :tak:
Życzę aby poszło Ci tak szybko jak u mnie. Co dowagi - teraz będę ją mocno kontrolować, bo ważę 5 kg więcej niż przed pierwszą ciążą. Ale Tobie gratuluję,że juz tyle zrzuciłaś.
Wiem jak liczony jest suwaczek, ale dziewczyny pisały o tym,że zagnieżdżanie jest tydzień po owulacji ( mniej więcej) , więc to wychodzi około 20 dc. Jeśli mówimy o cyklach 28d. No ale nieważne kilka dni w tą czy drugą stronę.
Ja w tej chwili mam 3 kg wiecej niz przed ciażą z Paula:baffled:
I równiez zamiezam ostro kontrolowac swoja wage jak tylko uda mi sie zajśc w ciażę.
Wielkie dzieki za grotulacje

Witam:-)
A potem byliśmy z M na obiadku bo mamy dziś 2 rocznicę ślubu i ja mam imieninki:tak:
Spóźnione życzenia z okazji imienin i rocznicy
Wszystkiego naj naj, niech spełnią się Twoje marzenia:-):-):-)

Dzwoniłam do czech do apteki mają ten sam problem z Pregnylem więc nie wykupię - QURWA MAC..
Ja chyba tego nie zrozumiem jak można pozbawiać ludzi leku i nie wypuścić nic w zamian :angry::angry::angry:

A ja - no coz z objawow to spanie, spanie, spanie. Troche mi zapachy sie uaktywniaja - dzis mi zupa pomidorowa smierdziala a byla taka jak zawsze...
:-D:-D:-D

Ale nie ma co się łamać! Trza iść do przodu :tak:
No pewnie :tak::tak:

Mam dzisiaj egzamin, wiec musze sie uczyc.
Powodzenia ;-)

czesc babeczki :sorry:
ja tak jak mowilam dzisiaj dostalam @ obudzila mnie wredna s..... o 4 rano! :wściekła/y:
Mam nadzieje, że to będzie ostatnia @;-);-);-)

tak wczoraj smęciłam a moj małz spisał sie wieczorkiem:tak: nie wiem czy jejeczko jeszcze bylo czy juz nie ale i tak było super...:rofl2:
Suuuuper :-D:-D:-D

Ale jestem rozdrazniona, normalnie gdybym miala kogo to bym gryzla :wściekła/y: mam tego wszystkiego dosc, chce wyjechac, oderwac sie od tego wszystkiego i najlepiej juz nigdy nie wracac :no: ryczec mi sie chce, mam dosc dosc dosc......
A kiedy na jakieś wakacje się wybierasz??

A to my dziś 23tc

a ja uważam, że to zalezy poprostu od człowieka od organizmu.. bo jak wiemy i mamy sporo przykładów zajśc w ciążę i to w pierwszym czy drugim cyklu udaje sie równiez i tym babkom co mierza tempke , robia testy czy kochają sie na zawołanie bo akurat są po monitoringu......
i te co sie nie mierza, nie testuja nie monitoringuja i maja pełny spontan też potrafia starac się wieki i nie wychodzi...... u jednych jest tak u innych siak . Poprostu nie ma sie co nakręcac jedynie wlasnie tak jak mówisz.... ale czy sie mierzy tempke czy nie można sie nie nakrecac i spokojnie robic swoje.....

ja pamietam swoje pierwsze cykle jeszcze w zeszlym roku kiedy to miałam wszystkie mozliwe objawy i sto razy w ciąży byłam.. a nawet nie wiedzialam ze mozna mierzyc temperature,a ni co to sa testy owulacyjne.....
teraz jak spowrotem od stycznia zaczelam i wiedze juz mialam to mimo iz nie mialam testów a ni termometra tez sie nakrecalam ze co chwile przesuwała mi sie miesiączka a to wczesniej a to pozniej....
i teraz mierzę sobie tempke i korzystam z testow owu po to zeby poznac sowj organizm bo juz sie nie nakreecam i co zauwazylam? kiedy przestalam tak obsesyjnie o tym myslec to spowrotem mam okres jak w zegarku :tak: ale tez musialo troche upłynąc zanim przestałam się tak nastawiać......
to sie rozpisałam a ze zadko tak sie rozpisuje to prosze mnie nie bic :sorry2:
:*

To jest racja,to zalezy od organizmu,ja np nie mierze nie testuje,ale wierze,ze mi sie kiedys uda tak jak innym:tak:

Ja to z miesa najbardziej lubie KALAFIORA :rofl::rofl::rofl:;-);-);-)

http://www.sweetim.com/s.asp?im=gen&lpver=3&ref=12
ja z mięs też najbardzije lubie warzywa:-D:-D kalafior i brokuły mniam:-D:-D

Witam:-)
A to my dziś 23tc
slicznie wygladasz a brzusio taki zgrabniutki!! tylko pozazdroscic!:-D zdrowo oczywiscie:-)
To jest racja,to zalezy od organizmu,ja np nie mierze nie testuje,ale wierze,ze mi sie kiedys uda tak jak innym:tak:
napewno ci sie madziu uda jak nam wszytskim:tak: a gdzie ty masz suwaczek? nie wiadomo kiedy testujesz ani nic..:tak:

reklama
dziewczyny! ktora ma konto na ferlity friend? niech mi powie gdzie mam tam znalesc zeby wpisac ile trwa moj cykl bo zaraz sie wsciekne!!:wściekła/y:
mialam wczesniej tam ale zapomnialam juz co i jak! a ze kupilam sobie termoter lektroniczny postanowilam mierzyc tempke znowu, ciul ztym ze od srodka cyklu hehe ale zobaczymy....

kochana uzupelniasz kolejne dni klikajac normalnie na date w kalendarzu i on automatycznie wydluza cykl (przynjmniej ja tak robie.. nie mam na kolejny dzien miejsca to klikam na dzisiejszy dzien w kalendarzu nad wykresem wpisuje co ma byc i save i juz..

Do góry