dormark
Fanka BB :)
A czym trzeba sobie zasuzyc ?;-)to nie tylko ja o tym decydujęprzegadamy sprawę co z twoim i innych dostępem i jak co wyślę zaproszenia
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
A czym trzeba sobie zasuzyc ?;-)to nie tylko ja o tym decydujęprzegadamy sprawę co z twoim i innych dostępem i jak co wyślę zaproszenia
![]()

podzielam Twoje zdanie co do zwiazku 

dla mnie to chore bo tu chodzi o dziecko a nie o to czy ktos bral cywilny czy koscielny...
ale mialam takiego samego wrdenego proboszcza - ale jeszcze na emerytke nie odszedl 
zreszta ja nie chrzilam w swojej parafi tylko u mojego m a to nie daleko :-) ale mial pretensje - o jejciu 

nie bedzie luksusu jak sie nie zaplaci...
a Ty bedziesz miala za darmo to super zazdroszcze Ci 

Macy jest to taki oddział prowadzony tylko przez położne, bez lekarzy. Ten oddział znajduje się na terenie szpitala więc jak są jekies komplikację to zaraz cię przenoszą. Nie jest polecany dla kobiet które po raz pierwszy są w ciąży,ani dla kobiet które miały jakiekolwiek komplikację, no i wogóle zadają milion pytań zanim cię zakwalifikują. Ja się na to zdecydowałam bo miałam dosyć mocną depresję poporodową i myślę że potrzebuję troche innych warunków po porodzie. A tam panuje taka "rodzinna" atmosfera,będa się mna zajmować cały czas te same osoby, no i mój partner będzie mógł ze mna być cały czas. Rodzisz w jakiej chcesz pozycji, korzystasz ze wszystkich urządzeń, natomiast nie ma możliwości podania znieczulenia. Ale i tak jak dałam radę z pierwszym to i z drugim też dam:-) No i najważniejszy plus nie ma kolejek, ostatnim razem każdy check-up pół dnia w d....![]()

witam:-)
ja siusiam co najmniej dwa razy w nocy, a jak zjem truskawki lub arbuza to wstaję i klnę w nocy jaka ja byłam głupia, że zjadłam na wieczór, tylko moja kicia się cieszy bo jej się nie nudzi, że ktoś nie śpi po nocach![]()
jeśłi chodzi o chrzestnych to nie moga oni być ze związków niesakramentalnych, bo nie dostaną rozgrzeszenia, a jak wiadomo chrzestny musi być wierzący i praktykujący.patrysia86 niestety wlansie u nas jest tak ze bedac po cywilnym nie mozna ochrzcic dziecko, chrzestni tez nie moga byc po cywilnym jezeli wybiera sie paredla mnie to chore bo tu chodzi o dziecko a nie o to czy ktos bral cywilny czy koscielny...
ale mialam takiego samego wrdenego proboszcza - ale jeszcze na emerytke nie odszedl
zreszta ja nie chrzilam w swojej parafi tylko u mojego m a to nie daleko :-) ale mial pretensje - o jejciu
...![]()