reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Z cukini to albo sos do makaronu, albo zupę czy leczo; generalnie trzeba pokroić na małe kawałki i poddusić, a potem dodać wedle uznania inne warzywa, przecier pomidorowy albo śmietanę i koperek. Jak zupa to dodatkowo wywar i mięsko, jak leczo to parówki pokrojone na drobne kawałki.

Magdzik kciuki zacisniete :tak:
Zrobilam cukiniowa zupke i nawet mi smakowala Misiek zjadl caly sloiczek co juz mu sie dawno nie zdrzylo :-)
Dziewczyy dajecie juz dzieciaczkom smietane??

Andula my z racji skazy nie dajemy.
Magdzik kciuki zacisniete, oby zupka była mniam mniam:tak:
Surv ty to masz świetne pomysły na dania dla maluchów:tak:
Ja przywiozłam wczoraj sobie z ogródka od cioci buraki, w założeniu ma być barszczyk ale co wyjdzie to nie ma pojecia:baffled:co potem z tymi burakami robicie? ścieracie na tarce?

Andula, ja daję. Tzn staram się używać jogurtu, ale jak nie mam albo jak je to co my, to i śmietanę dostaje. Dziś akurat była potrawka koperkowa z kurczaka ze śmietaną właśnie ;-) no i fajnie, że Miśkowi posmakowało!

Kicrym, ja nie mam specjalnych pomysłów dla dzieciaków, tylko normalne dania obiadowe nieco dostosowuję - to leczo cukiniowe dość często robię na przykład dla nas na obiad. a buraki chyba lepiej zetrzeć, można i w kostkę, ale bardzo długo się do miękkości gotują, więc starte szybciej będą gotowe. No i myślę, że Kubusiowi posmakuje, Florka barsczyk ukraiński uwielbia:tak:

reklama
A wiec smietanie tez bede od czasu do czasu podawac z racji duuzego brzuszka nie za czesto;-)
Kicrym przy skazie nie mozna cukinii :szok::szok:
Kicrym ja robilam ostatnio barszczuk ale potraktowalam go blenderem :tak:

Do góry