reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

No i przepis na pyszne ciasto:

Biszkopt
Masa: 100 dkg (pół kostki) masła, tyle samo chałwy waniliowej, cukier puder ok 2, 3 łyżki, 2 łyżki spirytusu -> wszystko razem wymieszać
Masa orzechowa: tyle samo masła i cukru co w poprzedniej masie, 4 łyżki prawdziwego masła orzechowego, wymieszać na masę
Polewa czekoladowa

biszkopt przekroić, posmarować masą orzechową i chałwową, przykryć biszkoptem, posmarować częścią masy chałwowej, polac polewą

Smacznego

reklama
niunia to super :-D z pracą na pewno się wszystko ułoży a jakie ona ma teraz znaczenie, jeśli byłaby fasolinka ?? :-)

Jeżeli 12 tydzień ciąży upłyną by po wygaśnięciu umowy na okres próbny to pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy a u nas to ważne bo M nie przeszedł badań u lekarza pracy na poprzednie stanowisko po wypadku i teraz zarabiać będzie mniej.

No przez to że miałam bardzo krótkie cykle, to brałam duphaston od 16 dc. Owu wypadała około 12 dc i wcześniejsze obserwacje temp, szyjki, śluzu, i raz monitoringu na to wskazywały, no i w 13 dc (jak widac niżej)

ciotka ja teraz wyczytalam ze najlepiej jest sie kochas 3 dni przed skokiem tempki i z 3 dni po...czyli tak z 6,7 dni CO DZIENNIE!!!
takze na mije oko jestes na dobrej drodze...ja jeszcze sprobuje dzis i jutro..bo pozniej juz chyba nie ma sensu..szkoda,ze wczesniej sie nie kochaimsmy ze dwa dni bo u mnie dzisiaj skok tempki...moze jeszcze mam szannse...

Romka kochana

Zadne 3 dni przed i po. Niech Ci nawet takie mysli po glowie nie chodza

2 dni przed owu i max w dzien po choc tu szanse sa niskie.

Jeżeli 12 tydzień ciąży upłyną by po wygaśnięciu umowy na okres próbny to pracodawca nie ma obowiązku przedłużyć umowy a u nas to ważne bo M nie przeszedł badań u lekarza pracy na poprzednie stanowisko po wypadku i teraz zarabiać będzie mniej.
w takim razie naprawdę nie jest to łatwa sytuacja :-( Ale moze pracodawca będzie chciał z własnej woli przedłużyć umowę ( a nie tylko zmuszony przepisami) albo znajdzie się jeszcze inne rozwiązanie... Życzę Wam jak najlepiej, niech się wszystko ładnie ułoży!!!

Romka kochana​

Zadne 3 dni przed i po. Niech Ci nawet takie mysli po glowie nie chodza​

2 dni przed owu i max w dzien po choc tu szanse sa niskie.

to ja juz nic nie wiem! na jednym forum pisza tak,na innym inaczej..na kolejnym napisali ze tak naprawde moze byc i tak ze tempka nie jest zgodna ze sluzem i wtedy mnie mamy pewnosi co do owulki...ja juz nic nie wiem!!!
jak dla mnie czeski film...

Kochana

A jesli nie wiesz kiedy jest owu.....Wiec zacznijmy od tego.
Owu moze byc na 3 dni przed wzrostem tempki (rzadko sie zdarza sie moga byc 4 dni przed) do 2 dni po wzroscie tempki. Wiekszosc jednak kobiet ma wzrost nastepnego dnia po owu.
Najlepiej jak tempka idzie ladnie ze sluzem ale jesli nie - to to powyzej nalezy pamietac.

Pamietajac o tej rozpietosci powyzej, w mocy zostaje samo serduchowanie o ktorym pisalam wyzej w okolicach owu (jesli ja umiesz "wyczytac" z ciala) - 2 dni przed owu i dzien po owu. Serduszkowanie rankiem gdy wzrosla po raz pierwszy tempka jest niemal rowne z serduszkowaniem z dniu owu. Wieczorem jest za pozno zwykle

nie wiem czy prowadzisz pomiar temp??? bo ja jak mierze i prowadze obserwcaje metoda rotzera to mniej wiecej zawsze 6-7 dfl jest u mnie najwyzsza temp a to oznacza pik progesteronu bo to on podwyzsza temp. i wtedy mam zamiar zrobic progesteron ;-) wiec sadze ze mozesz zalozyc 7dfl :sorry2:

Hej!
Szafirku-ja badalam progesteron przed owu, w dniu owu i tydzien po...by sprawdzic jak sie zmienia w ciagu cyklu bo mialam niski. Ale standardowo bada sie okolo tydzien po owulacji. Okresl mniej wiecej czas owulki i po tygodniu zbadaj.
temp mierze odkad odstawilam tabletki anty,ale im dluzej mierze,tym bardziej skomplikowane mi sie to wydaje :baffled: u mnie najwyzsza temp. jeszt w kazdym cyklu innego dnia fl :baffled:
prosze pomozcie mi okreslic,kiedy powinnam zbadac ten progesteron,no i kiedy wg Was byla owu w tym cyklu...bede baaaaaaaaaaardzo baaaaaaaaaaaaardzo wdzieczna za pomoc

strasznie male te zdjecia
jak patrze na ostatnie zdjecie to wychodzi ze owu mialas 5 dni temu (masz 5 dpo)...ale to po samej tempce

reklama
17-18dc

ma moje po skoku to juz po owulce ale tak jak eve pisala ze progesteron moze takze przed owulka sie wydzielic

jesli cos ominelam to przepraszam.. dzis w nocy wujek mi zmarl.. nie chcialam pisac o tym wczesniej ale dopadl go rak i nie bylo szans na wyleczenie.. biedny wujek.. no coz tak bywa..
przykro mi bardzo z powodu wujka...mowilas,ze lezy w szpitalu...moze dla niego tak jest lepiej,niz milaby sie dluzej meczyc,wiesz przy raku,to im dluzej,tym wiecej cierpienia...:-:)-(
dzieki za odpowiedz :)

strasznie male te zdjecia
jak patrze na ostatnie zdjecie to wychodzi ze owu mialas 5 dni temu (masz 5 dpo)...ale to po samej tempce
dzieki,podnioslas mnie na duchu,ze 17dc,czyli moze nie jest dupa zbita,bo jesli 21,to kicha,nigdy nie wiem w takich momentach jak patrzec,bo od 17dc byl skok o jedna kreske kazdego dnia,a dopiero 21dc o 2 kreski

Do góry