reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

Witajcie Kochane :-)
Czy przy braniu duphastonu miała któraś z Was tak, że od owulki czuła się jakby zaraz miała dostać @ :confused::confused::confused:

Normalnie brzuch mnie boli i nogi tak charakterystycznie jak na @ :baffled: A najgorzej jak coś dźwignę :oo:

reklama
Czy przy braniu duphastonu miała któraś z Was tak, że od owulki czuła się jakby zaraz miała dostać @ :confused::confused::confused:

Normalnie brzuch mnie boli i nogi tak charakterystycznie jak na @ :baffled: A najgorzej jak coś dźwignę :oo:
Kochana ja tak tez mialam klucia bole podbrzusza promieniujace do nog to duphaston , a moze u ciebie......to nie duphaston a.....;-). Trzymam kciuki:-)

Dziewuszki a ja sobie siedze przed kompem w silikonowym aparacie na górną szczękę i wybielam sobie ząbki:tak::-D
Musze zacząc robic to regularnie bo ja to gapa jestem i nie pamiętam o tym:-D No a teraz jak mąż na koloniach to mam duuużo czasu wolnego to i mi sie przypomniało:-p:-D

No nareszcie Kochana:tak:
Już myślałam, że zaginęłaś w jakiejś akcji;-):-)
U mnie oki, brzuszek poboli tylko rano jak się obudzę i jak się przemęczę:tak:
U lekarza byłam 7 lipca i widziałam 6mm pęcherzyk ciążowy. Teraz ide 21 lipca.. i mam nadzieję zobaczyc już Fasolkę:tak:

Nie zaginęłam :)Ja następną wizytę mam 30 lipca :) ja widziałam ja byłam 5 lipca taką małą białą kropeczke w pęcherzyku :) Jak pójde następnym razem to mam nadzieje że już większa będzie ta moja dzidzia :)

witaj izulka ;-) fajnie ze wypoczełaś... ja wlasnie tez jestem z moim tż umnie w rodzinnym domku i jutro albo w poniedzialek juz wracam do swojego kochanego opola :-) korci mnie zeby mamusce powiedziec o dzidziusiu ale jeszcze chyba zaczekamy ... bo tato i tak pewnie teraz by tego milo nie przyjal do wiadomosci podobnie jak bylo z moim slubem rozumiecie ukochana coreczka tatusia bierze nagle slub z chlopem ktorego moj tato raz na oczy widzial :-p no al ejakos sie udalo wszystko :tak: ja bylam we wtorek u goina i nic nie widzial a bylam dwa dni potem bo lekko plamilam w nocy i wszystko jest ok i sdjecie mi dal nawet :-) z fasolinką w takiej optoczce śmiesznej to moze to ten pęcherzyk włąśnie jest???;-) no i nastepna wizyte mam 29-30 lipca :-)

a jak u ciebie dzidzia wygląda?? pozdrawiam ;-)

Ojj, to widze że Ty z tatą masz tak samo jak ja :) hehe. Mój wiadomość o ciąży przyjął nawet nawet :) No moja dzidzia to narazie taka mała biała kropa :)

Dzięki Kochana:tak:
Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie i u mnie:tak:
Najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

Ojj, ja wczoraj i dziś rano wymiotowałam. Nic miłego. Ale nie martw się, napewno będzie dobrze kochana :*

Ja biore Duphason na podtrzymanie, i fakt, czasem mam takie dziwne uczucie w brzuchu jak na @, ale delikatne. A nogi to mnie już bolały wcześniej, zanim zaczęłam brać Duphason, ale jak już byłam w ciąży. Nie martw się :*

Dziewuszki a ja sobie siedze przed kompem w silikonowym aparacie na górną szczękę i wybielam sobie ząbki:tak::-D
Musze zacząc robic to regularnie bo ja to gapa jestem i nie pamiętam o tym:-D No a teraz jak mąż na koloniach to mam duuużo czasu wolnego to i mi sie przypomniało:-p:-D

Ciekawe zajęcie :) Ja oglądałam właśnie film pt. "Kochanie, jestem w ciąży". Fajny nawet :)

Dzięki Kochana:tak:
Miejmy nadzieję, że tak właśnie będzie i u mnie:tak:
Najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

ja ani w 1 ani w2 ciay nie mialam nudnosci ani wymiotow:-)
ciesz sie ze nie masz;)
mojejedyne objawy do wlasnie sennosc,ciagniecie w podbrzuszu i czeste wizyty w toalecie na poczatku-bo macica sie powieksza i uciska pecherz.
mnie nieraz tylko draznily niektore zapachy ale nie wymiotowalam;)a znajoma miala mdlosci nawet na zapach pasty do zebow:-D
ja jedynie co to bylam strasznie senne.gorzej niz zawszenieraz w dzine ucinalam sobie drezmke,mimo ze normlanie tego nie robie;)
co do pecherzyka-to sa blony plodowe w ktorym jest zarodek-czyli fasolka;)
na pocztau ciazy nie zawsze na usg widac fasolke bo jest maciupka;)
ale ejak rosnieto potem widac,a serduszko tez rozwja sie dopiero pozniej wiec spkojnie dziewczyny,wszytskow swoim czasie..duzo tez zalezy od sprzetu jaki ma lekarz,bo jak stare usg to tez slabo widac:-)

ja ani w 1 ani w2 ciay nie mialam nudnosci ani wymiotow:-)
ciesz sie ze nie masz;)
mojejedyne objawy do wlasnie sennosc,ciagniecie w podbrzuszu i czeste wizyty w toalecie na poczatku-bo macica sie powieksza i uciska pecherz.
mnie nieraz tylko draznily niektore zapachy ale nie wymiotowalam;)a znajoma miala mdlosci nawet na zapach pasty do zebow:-D
ja jedynie co to bylam strasznie senne.gorzej niz zawszenieraz w dzine ucinalam sobie drezmke,mimo ze normlanie tego nie robie;)
co do pecherzyka-to sa blony plodowe w ktorym jest zarodek-czyli fasolka;)
na pocztau ciazy nie zawsze na usg widac fasolke bo jest maciupka;)
ale ejak rosnieto potem widac,a serduszko tez rozwja sie dopiero pozniej wiec spkojnie dziewczyny,wszytskow swoim czasie..duzo tez zalezy od sprzetu jaki ma lekarz,bo jak stare usg to tez slabo widac:-)
Dzięki za informacje:tak::-) teraz już nie będę się zamartwiac tylko spokojnie czekac do następnej wizyty:tak::-)

najgorsze jest to, że ja żadnych objawów nie mam:confused: Słyszałam, że jak są nudności itp to wiadomo, że dzidzia zdrowo się rozwija a u mnie nic..no ale zobaczymy 21 lipca - mam wtedy wizytę:tak:

co do objawów to ja do tej pory nie wymiotowałam jedynie to lekkie mdłości ale rzadko i w sumie zgaga mnie meczyła piersi urosły ale dopiero teraz zrobiły sie ciężkie i wrazliwe no i latanie do łazienki co chwila siusiu :-):-) tez sie bałam ze jak nie wymiotuje to cos nie tak naj widoczniej jesteśmy szczesciarami gdzieś tak kiedys przeczytałam hehe:-)

A mnie cos wzieło na zupę i gotuję kalafiorową:-D Tylko wiecie.. ja żadnych zdolności nie mam:zawstydzona/y::-) Więc kupiłam mrożonke Hortexu:zawstydzona/y::-D Niech ten mój M juz wraca bo ja tu z głodu padnę;-):-D On tak niesamowicie dobrze gotuje:tak::-)
Byłam na malych spozywczych zakupach bo juz pustki w lodówce.. normalnie jak M przyjedzie to najpierw mi coś pysznego ugotuje a potem będziemy sie witac;-):-D

black_opal - ja tak mam, ale bez duphastonu :baffled: wg kalendarzyka owulka mialam niby miec 1 lipca i od tamtej pory tak mnie brzusio boli, czasem mocniej, czasem mniej, czasem az nogi dretwieja... Czekam na @, pewnie przyjdzie :-(

reklama
Witam w poniedzialek! U mnie staranka ruszyly pelna para ;-), do owulacji jeszcze pare dni a mnie od dwoch dni pobolewa podbrzusze:baffled:. Hmm...zawsze mnie bolalo po owulce a teraz przed. Miala moze tak ktoras z was:confused:

Do góry