reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam, my z M disiaj niewyspani znów..:sorry:

oglądalismy do 1 film, znaczy ja o 1 poszłam spac a on oglądał do 3:sorry: i klął dzisiaj na budzik-przestawiał 5(!) razy:-D no i w koncu mnie tez przebudzil a jak juz sie przebudze to musze od razu siku nno i zjesc bo bez jedzenia to mi zaraz niedobrze, no i se pospałam:confused2:
Pisałam Wam ,że w sobotę mam robić tort dla chrześniaka.
Jak napisałam tak potem go zrobiłam.
Myślę,że wyszedł całkiem nieźle.

Swietny ten torcik:tak::tak:

reklama
Witam was kochane sorki ze nie poczytam duzo tego a mi ciągle brak czasu jutro jade do mamy wiedz nie bedzie mnie cały dzien .Kamiek naszczescie nie ma juz gorączki nocke przespał ładnie no dobra zaraz Kamilka usypiam i biore sie za prasowanie

witam

Wiktoria wszystkiego dobrego, mjnostwa slonca na niebie, szybko mijajacych dni w tesknocie za ukochanym i wolniejszego czasu gdy jestescie razem.Spelnienia marzen i mnostwo buziakow

Byłam u lekarza,oczywiście było opóxnienie,jedna lekrka przyjmowała bo czas urlopowy.3 osoby przyszły się pytać czy ich przyjmie więc minuty lecą i w sumie weszłam 40 min po czasie.
nie znosze tego czekania przed tym gabinetem.

obejrzała mi ta rękę i od razu powiedziaął że to reakcja alergiczna i wysłałą na zastrzyk.piguła mi dała zastrzyk w tyłek,było znosne,az tak nie bolało :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i powiedzieli mi że po tym już nie będzie się powiekszał obrzęk i będzie schodzić.
nie minęło dużo czasu,może z 3h a tu rozlało mi sie z 3cm do 10cm-taka plama na reku i gorące jak cholerka-jest goraczka.
godzinę robiłam sobie okłady z wody z octem,smaruje fenistilem,dziś juz wypiłam 4 tabletki musujace wapna.

w tej chwili widzę że jakby troszeczke lepiej ale zobaczymy co po nocy.obym nie musiała jutro znowu biec do lekarza :tak::tak::tak::tak:
a to co alergia na zastrzyk czy jak
Agnes,współczuję,bo wiem co przechodzisz:-(,z Julem mam to samo jak go mecha dziabnie:wściekła/y:,w nocy komary go pocięły to tylko czerwone plamki ma na 4 mm.
chyba jakas plaga tych komarow:wściekła/y:
jestem po pracy:happy:
dzisiaj nawet średnio zmęczona no i nałogowo musiałam do was wpaść:rofl2:
milutko milutko
jestem

moze ma co z ciasteczkami

to wez daj mi ten numer i ewentualnie zapytaj co i jak oki?
wiesz co,jezeli Tobe sie nie uda w tym tyg do mnie wpasc a po niedzieli bedzie pogoda to moze ja sie w koncu zbiore i pojade .postarm sie mocno!!!!!!!11
bo przez te wakacje to juz calkiem zapyzieje w tek chalupie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Pauliny terapeutka bierzez na poczatku sierpnia troche wolnego to ja bede miala spokojnie czas gdzies jechac bo tak jestem od niej uzalezniona.

wspolczuje.ja tak kiedys mialam po komarze:tak:
Weronike ostatnio tez jak kmar ugryzl w lydke to tak spuchlo jakby jej sie cos stalo innego,.nie mogla stanac na ta noge i zaczerwienienie bylo strasznie gorace.ale fenistil pare razy dzinnie i zeszlo

milo nam:-)
moze ma cos z ciasteczkami ja za bardzo sie nie znam ale nerwy juz na ten komp mam i to spore
Witam!
Cały dzień się nie pokazywałam bo jeden pan skończył komin przerabiać w salonie więc wzięłam się za sprzątanie, bo niby folią zakryte ale się nakurzyło. A że przed @ jestem to sprzątanie mi szło ...nawet okna pomyłam:tak::szok:

:-D:-D:-D będziesz miala na zmianę, fajne choć nie w moim guście:sorry:

przyjedż do mnie u nas tropiki i temperatura 35'C:szok: i nie pada

dołączam do życzeń WSZYSTKIEGO DOBREGO!!!!

ja kupiłam dla Macka za 35 zł na allegro nowy i nawet Krzyś jeżdzi:tak:
SUPER JEŹDZIK - NÓWKA (690397042) - Aukcje internetowe Allegro

mojemu się kilka razy zdarzyła wpadka:crazy::crazy::crazy: ale sam prał i sprzątał podłogę:angry::wściekła/y:

oj skąd ja to znam:no::confused2: ale mnie psycholog w przedszkolu mowila że dzieci nie mają podzielnej uwagi i to dlatego:tak: więc żeby się nie złościć tylko podejść i dotchnąć bo inaczej nie słyszą:no:

moja mama jak do mnie przyjeżdża to zrobi furę pierogów z wszystkim a ja do woreczków opisuję i mrożę a potem są jak znalazł

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

to musi być silna reakcja alergiczna, napisz co i jak!

Pozdrawiam wszystkie!
Może będę miała jutro trochę czasu przez dzień to zaglądnę.:tak: Miłej nocy!:-):-):-)
no jak jej nie dotkne to musze glosno wolac zeby zareagowala
lody by sie przydaly
rano narzekalam na zimno a treaz za oknem jets 20stopni:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok: a wczoraj bylo tylko 10:szok::szok::szok::szok:
oj bedzie upal jutro
dzis u mnie upal:baffled:
Witam.
Nie mam czasu popisać z Wami .
Napiszę tylko od siebie kilka słów.
Kurs ten- to spełnienie moich marzeń.
Totalny profesjonalizm.
Dziś mieliśmy warsztaty z psychologiem.Na warsztatach robiliśmy ćwiczenia.
Najbardziej pomocne ćwiczenie,gdzie można było choć w minimalnym stopniu poznać problem dzieci niepełnosprawnych było bardzo proste.
Polegało ono na tym,że byliśmy podzieleni w pary.
Jedna osoba była matką , a druga dzieckiem.
Dziecko było niewidome(mieliśmy opaski na oczach) a matka miała być przewodnikiem.
Dziecko było prowadzane po korytarzu ,po schodach,wyprowadzone do innej sali i...
zostawione w pewnym momencie samo.
Ja w tym ćwiczeniu byłam dzieckiem i naprawdę emocje jakie towarzyszą są nie do opisania.
Strach ,paniczny lęk przed nieznanym,brak poczucia bezpieczeństwa doprowadza do prawie paraliżu .Zastyga się z bezruchu i nie wie się co dalej zrobić.Po pewnej chwili przychodzi refleksja,że trzeba czegoś szukać,gdzieś iść...
W ten sposób wpadłam na otwarte okno,stolik,krzesło ,ścianę i po ścianie udało mi się wyjść z sali.
Dodatkowym utrudnieniem było komunikowanie się tylko przy pomocy literki E i tej litery w różnych intonacjach i powtórzeniach.EEEEE a my byliśmy prowadzeni przez przewodników jedną ręką pod rękę i drugą za bark .

Druga część ćwiczenia była zupełnie inna i polegała na nawiązaniu komunikacji(dialogu bez słów ze strony dziecka) z dzieckiem niewidomym i nie mówiącym.
Dziecko w tym ćwiczeniu bawiło się zabawką(gryzaki,piłki,grzechotki) a matka przy pomocy innej zabawki miała przekierować za pomocą słów i gestów a na końcu dotyku uwagę dziecka z jej zabawki na zabawkę matki.
Dziewczyny wcale nam nie nie ułatwiały tego zadania,bo miały być upartymi dziećmi,nie mającymi ochoty nawiązać kontaktu .
Mi udało się zaciekawić koleżankę opowiadając jej świat za pomocą gryzaka ,który miał kilka elementów typu :słońce,księżyć,chmurka,gwiazdka.
Bez problemu nawiązałyśmy kontakt i wygrałyśmy to ćwiczenie,bo trafiłam z pomysłem jak wybrnąć z tego zagadnienia.
Dzieciom niewidomym tylko za pomocą słów i dotyku opowiada się świat -niby takie proste ,a dlaczego tak trudno?
Super doświadczenie....doznania niesamowite....
Ech można by tak w nieskończoność....
Już Was nie zadręczam.
Uciekam i pozdrawiam.
to cieszy, fajnie ze sie podoba:tak:
Pisałam Wam ,że w sobotę mam robić tort dla chrześniaka.
Jak napisałam tak potem go zrobiłam.
Myślę,że wyszedł całkiem nieźle.

piekny
Witam, my z M disiaj niewyspani znów..:sorry:

oglądalismy do 1 film, znaczy ja o 1 poszłam spac a on oglądał do 3:sorry: i klął dzisiaj na budzik-przestawiał 5(!) razy:-D no i w koncu mnie tez przebudzil a jak juz sie przebudze to musze od razu siku nno i zjesc bo bez jedzenia to mi zaraz niedobrze, no i se pospałam:confused2:
Swietny ten torcik:tak::tak:

kinomaniacy:-D:-D:-D

A ja jade do Rybnika z mama na zakupki
i wpadlam na momencik:tak:

reklama
witam kobiałki:happy:
nocka w miarę ok :tak:
za oknem pogoda trudna do określenia ciepło ale lekko kropi i zero słońca:baffled:
słuchajcie w realu super wyprzedże ubranek gdyby któraś była zainteresowana to świetne letnie bluzeczki super gatunkowo są po 3.99 spodenki długie krótkie 3/4 są po 3-5 zł naprawdę super okazja jak któraś ma kasę i chce coś nawet na przyszłe lato kupić to się opłaca:tak:
a i w tesco akcja szkoła duży wybór fajnych rzeczy w świetnej cenie:tak:mam nadzieję że doczeka nna moją kasę biurko bo jest fajne tańsze o połowe z 69 zł z szufladą no świetne pasowało by mi dla julki:tak:
meduska w 5-10-15 są śliczne kocyki za 14 zł a są piękne kocham mamusię kocham tatusia i takie milusie dość duże bo 120/60
superbodziaki też w 5-10-15 po 6 zł i półśpiochy po 3.99 a i 3 paki skarpeteczek takie słodkie po 7.99
a od 1 sierpnia h&m rusza z wyprzedażą a tam są ubrania które ja kocham i mam nadzieję że upoluję dzieciakom coś fajnego a najbardiej anton iemu bo on najbiedniejszy w ubranka:tak:
a i koleżanka w wójciku mówiła mi że w sierpniu będą mieli wyprzedaż zimowych kurtek i kombinezonów z ubiegłego sezonu i będą sprzedawane za -70%:tak:
no to info zakupowe wam przekazałam:-D:-D

Do góry