reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwiecień 2009

hehe adusia no to sa jaja...ktos ukradl mi posty:-DAle tak na powaznie to wydaje mi sie,ze chyba dlatego,ze Ma_Dunia usunela kilka watkow:tak:

eh...M dalej spi a Dominik oczywiscie nie i jest rzeski jak poranek:eek:nie wiem dlaczego tak spi...czy Wasze dzieciaczki tez maja drzemki podczas dnia po 5-10 min.On usypia i jest ok ale za 5-10 min sie budzi i normalnie jakby nie spal:baffled:

Aha zapomnialabym zapytac...babeczki ktore karmiie piersia...kiedy bedziecie dzidziom wprowadzac jakies deserki,soczki itd??Bo ja sie zastanawialam wlasnie od kiedy zaczac i jak jest najlepiej...

Za chwile ide na dol do tesciow zeby nie bylo ze Dominika nie pokazuje:sorry:chociaz za bardzo mi sie nie chce:baffled::eek:

A tak wogole to dzisiaj bedziemy miec debiut kapania w duzej wannie.Mam zamiar wykapac sie z Domisiem ale troche sie boje...trzymajcie kciuki a pozniej napisze jak bylo;-)

reklama
skunkanka, adusia wy mnie przestańcie tak rozśmieszać:-):-):-), bo mi mały właśnie usnął na rękach, a ja przez was się trzęsę jak galareta ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I po co kupować leżaczki z bajerami???Siedzisz trząchasz się a maluszek ma wibracje!!!!
Co do podawanie nowości to niestety muszę się jeszcze wstrzymać do19 sierpnia mam wtedy 3 szczepienie i będziemy kończyć 5 miesiąc ja az się boję bo my skazowo-alergiczne jesteśmy:-:)wściekła/y::-:)wściekła/y:,a może mile sie zaskoczę i będzie w porządku??? Zobaczymy...

oj adusia dobrej mysli badz, tym razem tak nie musi byc
manja moze to plesniawki???
muj nieslubny wku... mnie i mam zly humor, suuuper
ide mala ryczy zolza nie da popisac ide dac cyca

Normalnie oplułam całego laptopa ze śmiechu :-D:-D:-D

Moja księżniczka już śpi, mam nadzieję, że dzisiejsza noc będzie lepsza... ehh

Co do tarcia oczek, to moja panna też czesto to robi.

No nic idę na kolacje, a później dalej bb:-D

madzia1989 - powodzenia w kąpaniu, ja planuje też już dużą wanne, napisz jak było

klucha - nie wiem czy to pleśniawki bo Wojtek nie miał nigdy, ale ta biała plamka pojawia się tylko na dziąśle, po jednym czy dwóch dniach znika i w tym miejscu dziąsełko jest rozpulchnione, jakby to był pleśniawki to chyba byłyby też w innych miejscach, co nie? no i mały akurat w to miejsce namiętnie pcha paluszki

napiszcie koniecznie jak idzie kąpanie w dużej wannie, my na razie ciągle trenujemy wanienkę na łóżku w sypialni

manja kapanie w dużej wannie -super mała ma dużo miejsca na chlapanie i może szalec z nogami :-)

skunkanka -dobre sam sie wytrzep - a swoją drogą popieram taki styl :-)

spaczyna wiem,że szpital przygnebia i piguły które są w pracy a czasami serca brak, mam nadzieje, że mimo miejsca czas szybko zleci i wróciccie do domciu...

My już przetestowalismy dwie nowe opcje kąpieli - mała wanienka w dużej wannie i kąpiel ze mną. Obie faktycznie lepsze, bo Młody może sobie chlapać ile wlezie:tak:

Znudziło mi się śpiewanie "Na Wojtusia z popielnika" i lecę "U prząśniczki siedzą":eek: Nawet nauczyłam się nowych zwrotek:eek: A piosenkę o kupiszonie chyba spiszę, może jeszcze na tym zarobię:-p

Co do historii rodzinnych to takich anegdot mamy od zarypania, co ciekawe, zazwyczaj dotyczą stosunków damsko męskich:-p

My juz po kapieli,Domis spi,ja kolacje zrobilam a za chwile ide jesc no ale najpierw musialam zagladnac bo bym nie usnela!!!!!
U tesciow siedzialam niecala godzine i nawet ok bylo.Tesc latal kolo mnie jak kolo jajka...moze to moze tamto:-Dhehe az smiac mi sie chcialo:laugh2:

Kapiel w wannie super!!!!!!!Polecam kazdej,bo naprawde moze sie dzieciaczek wyszalec!!Dominik chyba nie wiedzial co sie dzieje na poczatku ale pozniej nozkami przebieral i chyba mu sie podobalo a poza tym dla mnie bylo to nowe odkrycie i jeszcze bardziej to wiaze z maluszkiem!Naprawde jestem zadowolona i bedziemy czesciej tak sie kapac.A tak nawiasem mowiac to moj M pierwszy raz zalozyl pieluszke Dominikowi,bo jeszcze Go nie przewijal:szok::sorry:

manja my tez do tej pory trenowalismy tylko wanienke na lozku w sypialni ale tak te kapiele dziewczyn mnie zachecily i bylo super!!Kurcze juz sobie wyobrazam jak na basenie jest fajnie...

skunkanka hehe podsunelas mi nowa piosenke do spiewania:-DZapomnialam o niej a do tej pory tez spiewalam "Na Wojtusia z popielnika" i "Byl sobie Król,byl sobie paz":-)a tak wogole to tez zastanawialam sie czy nie wsadzic wanienki do duzej wanny ale odrazu przeszlismy do samej duzej wanny:tak:

Dobra ja lece laski...
Spokojnej i przespanej nocki zycze:tak:
Dobranoc

reklama
a co sie stalo ze nie spalas cala noc???
grill był zajeb...y, mieliśmy wracac do domu (a ja miałam prowadzic ) ale w koncu zostalismy a ja sobie trzy kielonki wina walnęłam;-);-);-) już zapomniałam co to alkohol , no i że "kopie "
Hejka!!
A nie mówiłam że ten podlec mój mąż coś chce ode mnie!!!!Żeby to vitaminka S była no to ewentualnie rozumiem ale nie "Kochanie jak jesteśmy w domu to ja zabiorę Oliwię i Kacpra i na rybki pojadę a ty sobie odpoczniesz" do nędzy to ja powinnam wyjść na powietrze i odpoczywać a nie siedzieć w chacie:angry::angry::angry::angry:...pojechał i na niego nie patrzę:sorry:
jak są rybki nie ma ci... :-D - sie mi rymnęło

Hejka,
Piszecie, że Wasze dzieciaczki się pocą na główce, a moja non stop mam mokre stópki.:eek:
zuzi strasznie sie pocą i nogi i głowa:szok:
oj adusia dobrej mysli badz, tym razem tak nie musi byc
manja moze to plesniawki???
muj nieslubny wku... mnie i mam zly humor, suuuper
ide mala ryczy zolza nie da popisac ide dac cyca
u nas dzieciom mąż nadał ksywki- zuza to zołza a dominik demonek (ludzie dziwnie patrzą jak za nim krzyczy demon bo nam sie to nie kojarzy tak jak innym ludziom:-))

napiszcie koniecznie jak idzie kąpanie w dużej wannie, my na razie ciągle trenujemy wanienkę na łóżku w sypialni
my zołzunie od poxczatku w dużej kąpiemy bo mój mąż tak sie zbiera z zakupem wanienki :tak::-D:-D
Znudziło mi się śpiewanie "Na Wojtusia z popielnika" i lecę "U prząśniczki siedzą":eek: Nawet nauczyłam się nowych zwrotek:eek: A piosenkę o kupiszonie chyba spiszę, może jeszcze na tym zarobię:-p

Co do historii rodzinnych to takich anegdot mamy od zarypania, co ciekawe, zazwyczaj dotyczą stosunków damsko męskich:-p
u mnie "wojtuś" non stop "leci":-D:-D:-D
a u nas to nawet w rodzinie nie opowiadamy takich historyjek bo to nasza codzienność- taka sprośna familia:-D:-D:-D

kurcze u mnie wszyscy śpią:szok: to ja posmigam na bb

Do góry