reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

do lekarza w związku z brakiem @ i moja checia poawanturowania się :p

a mąż włoskamiu zachwycony.w koncu ma swoja zone tak jak lubi...a co twoj powiedzial na twoje wloski????

reklama
dziewczynki czy to możliwe ze po antybiotyku mi wyszło uczulenie na piersiach i całym brzuchu a zwłaszcza po bokach brzucha?? trochę mnie to swędzi ale tylko rano i sa to takie plamki czerwone. Kupiłam sobie wapno na to zobaczę jak będę je pić czy to co da bo jak mi sie to bedzie powiększac to chyba muszę odstawić ten antybiotyk??
miała któraś z Was taki problek kiedyś??

dziewczynki czy to możliwe ze po antybiotyku mi wyszło uczulenie na piersiach i całym brzuchu a zwłaszcza po bokach brzucha?? trochę mnie to swędzi ale tylko rano i sa to takie plamki czerwone. Kupiłam sobie wapno na to zobaczę jak będę je pić czy to co da bo jak mi sie to bedzie powiększac to chyba muszę odstawić ten antybiotyk??
miała któraś z Was taki problek kiedyś??

Tak niestety :(, mi kiedyś wyszło po Augumentinie i po Ketonalu 250 - musis sie skontaktować lekarzem bo nie możesz brać tego leku, no i wapno...

Poziomka - trzymam kciuki bardzo mocno!

do lekarza w związku z brakiem @ i moja checia poawanturowania się :p

a mąż włoskamiu zachwycony.w koncu ma swoja zone tak jak lubi...a co twoj powiedzial na twoje wloski????
ja swojego nie poznaję aż sie zdziwiłam bo powiedział że z takimi krótkimi bo znów je podcięłam) świetnie wyglądam a kolor superowy (w końcu jakaś zmiana a nie tylko czarne w kółko) :-):-)
a u lekarza walcz o swoje nie poddawaj sie masz racje :tak:;-):-)

Tak niestety :(, mi kiedyś wyszło po Augumentinie i po Ketonalu 250 - musis sie skontaktować lekarzem bo nie możesz brać tego leku, no i wapno...
!
na prawde ale mi to wyszło po jakimś tygodniu stosowania nie zaraz na początku
a żeby sie z lekarzem skontaktować to będę miała problem bo to jest dermatolog który w moim mieście przyjmuje raz w miesiacu :baffled::baffled:

uciekam dziewczynki coś popracować na dworze póki nie ma upału ale potem sie z kawka u Was zjawie na pewno
buziaki ***

Cześć Babeczki :sorry:
Dziewczyny mam wyniki martwie się różyczką bo mam : 27,4 IU/ml IgG ilościowo a max jest napisane 10 co to znaczy?
Kochanie ja bym skonsultowala te wyniki z lekarzem bo jak ja robilam rozyczke to mam IgG >300!!!! moze dlatego ze chorowalam (w 3 kl. wiec pamietam) i chyba nawet bylam szczepiona :eek: jakbys miala <10 to na bank musialabys sie zaszczepic! ale 27,4 to tez za duzo nie jest ale lekarzem nie jestem wiec ten wynik skonsultuj! :sorry:
Zajaczek pisze, ze jest w szpitalu, ze lekarz powiedzial po badaniu ze "raczej szans brak" bo bardzo krwawi:no::-:)-:)-(i ze to za wczesnie by stwierdzic ze to ciaza (jak k...za wczesnie, wiem, ze serduszko jeszcze nie bije, ale przeciez testy pozytywne byly i betka tez i nie bylo @....!!!!)
...I ze dopiero jutro (ja nie wiem czemu dopiero jutro????) beda robili zajaczkowi usg i badanie krwi i ma nadzieje, ze jutro wyjdzie do domu. Dotychczas nic nie zrobili.
....napisala wlasnie wiecej-Justynka, tzn, Zajaczek...bo zapytalam ja czy cos jej dali, kroplowke, zastrzyk ...cokolwiek...i odpowiedziala, ze jedynie herbate i nic wiecej....zaraz mnie (tj mnie kropeczke) tu jasna cholera wezmie jak siedze.....no jak tak mozna.....??? i dopiero teraz lozko dostala i to na korytarzu .....:angry::crazy::angry::crazy: Pisze, ze lekarz sie bardzo sceptycznie odnosil do niej i ona juz tez traci nadzieje i zebysmy sie nie martwily...no jak sie mamy nie marwtic???? jak??????
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no to sie wq!!!!! co za swiat .... kuźwa no ZAJĄCZKU jestem z tobą!!! wierze ze fasolka jest silna i jeszcze pokarze tym konowalom! ;-)
mam odp:
Zajaczek napisal, ze ginka ja zbadala i tez nie dala jej wiele szans ale ze skierowala ja do szpitala i powiedziala jej, ze nie powinno sie starac o dzidzie w 1ym cyklu po HSG. (słyszałyscie o tym wczesniej??? przeciez wtedy sa max szanse chyba nie??? Gosia tez chyba tak zaszla w ciaze i kilka innych osob wlasnie)...A i nadal Zajaczek ma krwawienia... i pozdrawia Was.
pierwsze slysze! z tego co pamietam to Tikanisek zaszla wlasnie po HSG :eek:
kurde chyba już popieprzyłam poczekaj napisze ci jak mam:
różyczka IgG ilościowo 27,4 IU/ml
toxo IgM ilościowo ujemny '
toxo IgG ilościowo <5
anty hcv ujemny
anty hiv ujemny
a nie mam IgM na różyczkę lekarz nie kazał zrobić
IgM rozyczki nie bylo sensu robic bo rozyczka daje objawy typu - wysypka na calym ciele a IgM sprawdza czy teraz przechodzisz chorobe! :sorry:
Dziewczyny piszcie szybko co u Zajaca bo nie mam czasu czytac plissss.
U mnie II kreski chociaz druga ledwo ledwo no ale jednak test z czuloscia 100 takze spoko. Moj mezu zabiera mnie na randke do kina. Takze co i jak bede pisac jutro.
i ty to tak spokojnie piszesz!???????????? :eek:
GRATULUJĘ!!!!!!!!!!!!!!!! :-D

a ja wczoraj zaszalalam po wizycie u ortodonty (troszke bolalo) zalecialam do H&M kupilam fajne i wygodne balerinki koloru morskiego i dwie bluzeczki na ramiaczka czerwona i bialą niedrogie a dobre gatunkowo :sorry:
a tak na marginesie dzisiaj mi stuknelo 7 lat z P. :laugh2:

:-:)-:)-:)-:)no::no::no::no:mam wiesci od Zajaczka...płakac mi sie chce dziewczyny...Justynka napisała rano smsa, że wczoraj wieczorem zbadali jej krew....i dzis lekarz rzucił przechodząc, że test ciążowy (chyba miał na mysli ta nowa betka z krwi) negatywny:no::-:)-:)-:)no:
Nie udało sie Fasolce......................................................bo Fasolka napewno była...betka przeciez nie kłamie ....a Justynka miała betke przed weekendem = 25......
I Zajączek pozdrawia i dziękuje wszystkim "lachonon"...czyli chyba Wam;-)i napisala, ze chce jak najszybciej isc z tego szpitala do domu, ale maja jej jakies badania jeszcze dzis zrobic.

A tak bardzo chcialam Wam moc przekazac dobre wiesci.............:-:)-(

reklama
na 10.20 mam wizyte u lekarza..
Pozdrawiam i całuję
P.S. Mam zmieniony nick :)

Olu PM-jaki piekny nowy nick:tak::-D:tak:
Powodzenia u lek. i czeeeekamy na wiesci!!! Moim zdaniem takie zaburzenia cyklu sa nomalnie przy takich drastycznych dietach jak twoja....pewnie bedzie trzeba brac cos na wywolanie @....

Włoski????? pokazuj foto-ale juz!!!!

dziewczynki czy to możliwe ze po antybiotyku mi wyszło uczulenie na piersiach i całym brzuchu a zwłaszcza po bokach brzucha??

Bernadko-a nie dostalas tego uczulenia po wczorajszym farbowaniu wlosow??? moim zdaniem moze byc to albo reakcja na antybioytyk...ale bierzesz juz go kilka dni i wczesniej nic nie mialas, tak??? albo na farbe - bo wieczorem sie farbowalas....i rano dostalas uczulenie...
jedno z dwoch.
jak po wapnie Ci to nie przejdzie to idx do lek. ogolnego, da ci tabletke lub zastrzyk z hydrocortizonem odczulajacy i powie co dalej...nie musisz od razu biec do dermatologa.

Cześć Babeczki :sorry:

pierwsze slysze! z tego co pamietam to Tikanisek zaszla wlasnie po HSG :eek:

a tak na marginesie dzisiaj mi stuknelo 7 lat z P. :laugh2:

Hej Evie!
Tikanisek zaszla po laparoskopuii, a to operacja.

GRATULUJE ROCZNICY!!!!!! wiesz czego Wam zycze w zwiazku z tym;-)

Do góry