reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

starania się - watpliwości..

W kazdym razie mam namiar na ginkę od dziewczyny która była w szpitalu. Starali sie przez 5 lat o dziecko. Mieli 2 IUI, w klinice powiedzieli że raczej juz tylko In Vitro. pojechali do niej. po pół roku zaszła w ciążę, i jest w siódmym m-cu z bliźniakami:):)
Jadę do niej w piątek na 23,15:-D:-D Dodam że to wcześnie bo sie zwolniło miejsce. W pierwszej wersji na 24,30;-)
Justynko przykro mi,ze tak sie stało ale jestem pełna nadziei czytając tego posta,ze następnym razem sie uda.Mocno trzymam za to kciuki :tak:ale godziny przyjec to ona ma szokujące

reklama
ogłoszenie z regionalnego serwisu podlaskiego:

Zatrudnię żonę: pranie,prasowanie, sprzątanie domu,opieka nad dziećmi, bieganie do sklepu po piwo,wieczorny seks.
Wymagania: atrakcyjna,pracowita,miła dla kolegów,wytrzymała na stres,lubiąca dzieci,mało inteligentna,nie kłótliwa, itd.

W kazdym razie mam namiar na ginkę od dziewczyny która była w szpitalu. Starali sie przez 5 lat o dziecko. Mieli 2 IUI, w klinice powiedzieli że raczej juz tylko In Vitro. pojechali do niej. po pół roku zaszła w ciążę, i jest w siódmym m-cu z bliźniakami:):)
Jadę do niej w piątek na 23,15:-D:-D Dodam że to wcześnie bo sie zwolniło miejsce. W pierwszej wersji na 24,30;-)
O kurcze Justynko, to trzymam kciuki żeby ta gina okazała sie świetna i wszystko zeby sie ułożyło!!:tak: Nie ma to jak trafić pod odpowiednia opieke, jak moja znajoma co poroniła 5 czy 6 razy, a kiedy wkoncu trafiła po latach na dobra ginke ta ja rok czasu przygotowywała do ciąży , poczym wszysko poszło swietnie a teraz ma juz 2-miesieczną małą Nataszkę :tak:
Napewno wam sie tez uda i to pewnie szybciej niz myslicie :**

Ja się wogóle nie spodziewałam,że takie ciemne mi wyjda te kudły :-( stąd myśl o jakis jasnych pasemkach :tak:bo bardzo źle teraz wygladam w tym kolorze
Ja też się wczoraj przefarbowałam w ramach terapii;-)
a gdzie tam jeszcze nie :-) mam nadzieje ze jeszcze z 2 tyg maluch posiedzi grzecznie :-)
No właśnie, tyle siedział to niech nie szaleje...
Justynko przykro mi,ze tak sie stało ale jestem pełna nadziei czytając tego posta,ze następnym razem sie uda.Mocno trzymam za to kciuki :tak:ale godziny przyjec to ona ma szokujące
Jestem Madziu....
Wiecie dziewczyny jest mi baaaadzo smutno jak pomyśle że mogłam zacząć się powoli cieszyć już z dzidzi....:-:)-( Wiele łez wypłakałam już, i pewnie nie raz bede płakać...o właśnie jak teraz...:zawstydzona/y:
Ale jestem realistką.Dzieje się tak i już. Przynajmniej coś wiemy. Bedziemy próbować dalej Skoro organizm sam się oczyszcza jak coś jest nie tak to może tak miało być. ...

Kroptusia a Ty w ogóle dawaj do siebie numer komórki żebyś mogła kogoś poinformować o tym że to JUŻ :))

spoko maroko zdarze sie odezwac jeszcze :-)

Aha...doczytałam trochę i musze sprostować.
Oni mi nie zrobili w poniedziałek bety z krwi. Tylko z moczu... po tym jak wysikałam sie przynieśli mi kubeczek żebym nasikała więc musiałam pic i na siłę nasikać. We wtorek po badaniu przez ordynatora miałam zrobione USG dowcipne i z tego co rozmawiali to że niby na macicy nic nie widza. Wszedł ordynator i zaczęłam drążyc czy ten zabieg konieczny. I on stwierdził że mam sobie przemysleć do jutra (czyli do wczoraj). Póxniej była burza mózgów 100 telefonów do różnych osób. w tym do Hanki (dzięki wielkie Hania:):)) i co osoba/lekarz to inna opinia. Poszłam na rozmowę do z-cy ordyn - kobitki która robiła USG i gadałam z nią. Ona mnie zrozumiała że ja chcę sprawdzić i poczekac czy w ciązy nie jestem jeszcze. I zleciła dopiero Ona badanie beta i jeszcze raz mocz. Wyniki dopiero będa z krwi. Mocz wyszedł poraz drugi negatywny. Ale ja się nie spodziewam nic innego bo widziałm juz skrzepy w poniedz. wieczorem. Mam się zgłosic 10 sierpnia na ponowne badania. WE wtorek dali mi jakieś leki ale nie wim co. Nadal krwawię ale troszkę tylko.

ta Twoja historia to dla mnie wielkie nieporozumienie i brak komentarza...powiem jedno co bym powiedziala jakbym byla na Twoim miejscu NIE MA TEGO ZLEGO dowiedzialas sie o dobrym lekarzu i udalo Ci sie do niego dostac, moze to znak i tak musialo byc i teraz dzieki niemu urodzisz zdrowego maluszka :-) trzeba sobie jakos wszystko tlumaczyc inaczej szlo by zwariowac, mnie tez juz tyle z zyciu zlego i niesprawiedliwosci spotkalo ze zawsze staralam sie znalezc w tym wszystkim jakis sens, wskazowke, lekcje....i jeszcze jedno, obawiam sie ze to mogla byc ciaza biochemiczna i czasem zaden lekarz, lek nie pomoze ale to lepiej dla kruszynki niz by potem miala byc chora, organizm w taki sposob sam sie pozbywa ze tak brzydko napisze dlatago wg statystyk 50/50% ciaz to biochemiczne o ktorych kobieta nawet nie wie, nie robi testu przed terminem a @ przychodzi w dniu terminu, badz sie lekko spoznia kiedy kobieta nie zdarzy zrobic jeszcze testu badz go zrobi ale juz test ujemny i za dzien dwa @ badz jak u Ciebie wychodzi ciiieeeen cienia i malutka betka - 25, ta betka juz spadala wg mnie Slonce, nie chciala nic pisac ale to byl wg moich obliczen jakis 4 tyg i powinna byla byc ew wyzsza a byla rownomierna na 3 tydz....ja robilam bete 2 dni przed terminem @ i wyszla mi 101 a gin powiedzial ze to cos ZA NISKA i czekamy nie zalozyl nawet karty ciazy nic, mimo ze byla juz kropeczka na usg widoczny pecherzyk...:-) Bedzie dobrze Slonce

Nektarynko skoro jestes to skorzystam i zapytam, ile kosztuje karta graficzna bo mi te kolorki sie wogóle już nie pojawiaja na komputerze!! i czy to ma znaczenie jaki ja mam komputer w tej chwili jakiej firmy czy nie??
wszystko zalezy od tego jaką masz płyte główną.. aby wiedziec jaka jest plyta trzeba zajrzec do komputera i spisac nazwe płyty głównej lub tez z pudełka..

ewentualnie wejdz w wlasciwosci pulpitu ostatnia zakladka ekran i tam bedzisz miala jaką masz karte graficzną i jak podasz mi jaka to mozna poszukac podobnej z tym samym wejsciem do płyty głownej:) wiem wiem wyglada to jak czarma magia ale jak mi to podasz to pomoge

Martynko wybacz..blondynka bylam :)

Hej Bernardka, Kamila, Justyś, Patrysia, Marzenixx :))
Hi Ola
dasz rade kochana do wszystkiego sie idzie przyzwyczaic...na poczatku ciazy byl bol bo spac mi sie straaaaaaaaaaaaaaasznie chcialo juz o 10 rano i przy 1 dziecku to ok idziesz spac ale juz z 2 w ciazy to to pierwsze nie daje i chodzilam przymulona na maxa gdzie moglam to drzemka :-) a jak bylam z W to sie balam ze w nocy sie nie obudze, ale nie ma takiej opcji, mala ladnie spala, co 3h do karmienia, pierw normalnie a potem bralam ja do loziaaa i sobie tylko cyca ssala jak chciala potem do 2 i spalysmy hihii :-) na wszystko znajdziesz patent...i fakt na poczatku jak mala spala w dzien ja tez czaaaaaaaaaaaasem komara zapuscilam ale nie zawsze bo bylam wtedy na studiach to nauka, praca itp badz jak spala moglam zrobic cos kolo siebie lub prania, sloiczki itp...najgorzej wspominam grudniowe 2 tyg: od 23-7 rano pisalam prace mgr a o 7 wstawala juz na dobre mala wiec nie spalam wcale :-)
nooo to teraz jak mi to napisalas to trzoszke mnie uspokoiłas.. ale i tak sobie tego nie wyobrazam pewnie M bedzie karmil swoimi.. hmm chyba sie nie da:-D:-D
trzymam kciuki moze faktycznie to jakas sensowna ginka i Ci pomoze.. oby.. licze na to:)

reklama
ta Twoja historia to dla mnie wielkie nieporozumienie i brak komentarza...powiem jedno co bym powiedziala jakbym byla na Twoim miejscu NIE MA TEGO ZLEGO dowiedzialas sie o dobrym lekarzu i udalo Ci sie do niego dostac, moze to znak i tak musialo byc i teraz dzieki niemu urodzisz zdrowego maluszka :-) trzeba sobie jakos wszystko tlumaczyc inaczej szlo by zwariowac,
Dokładnie tak jak piszesz Kroptusiu. Też tak myślę. Ja na prawdę bym nie panikowała i sama się do szpitala nie pchałam. Betke zrobiłam po terminie ale wcześnie bo chcieliśmy wiedzieć co z wyjazdem. Bedziemy starać się nadal i już.
Zajaczku a jaki masz kolorek teraz??
tośmy zaszalały bo ja tem mam inny na reszcie zmieniłam
z czarnego na brąż. Nie ma szaleńczej różnicy bo ja na czarno farowałam jakieś 10 lat... więc się wrzarło. Chciałam pasemka w innym odcieniu, ale fryzjerka odradziła bo mogło mi pstrokato wyjść. Zadowolona jestem w każdym razie
trzymam kciuki moze faktycznie to jakas sensowna ginka i Ci pomoze.. oby.. licze na to:)
Ja też:-)

Do góry