reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczęśliwe dzieciństwo maluszków - zabawki, piosenki, metody wychowawcze itp.

ja też chce wózek już !! i łózeczko.. i w ogóle chce mi sie już prać i prasować małe ubranka. nie dotrwam do stycznia ! :-:)-:)-(

reklama
ja też chce wózek już !! i łózeczko.. i w ogóle chce mi sie już prać i prasować małe ubranka. nie dotrwam do stycznia ! :-:)-:)-(
ja też tak chce... chce pozbierać wszystkie ubranka, poukładać do szafy i codziennie je wyciągać, przekładać, przepierać....:-:)-:)-(

Paula, Ivi.... a już myslałam, że tylko ja tak mam:-Dsnuję się jak cień koło pustego pokoiku który już jest na żółto pomalowany ustawiam w myślach meble i chętnie bym już ciuszki układała i po prostu tam siedziała i czekała:-D:-D:-D

a co do zakupów w lumpeksie to jestem za. ciuch można wybrać a niektóre są nieużywane, ja kupiłam kaftanik i sukieneczkę za 3zł chociaż nie wiem czy będzie dziewczynka,
a w międzyczasie snuję sie po innych sklepach jak 5-10-15 teraz są fajne promocje:-D:-D

nasz pokój dla maluszka nie ma jeszcze ani drzwi ani sufitu... więc raczej nie często tam wchodzę :-Dale przechodzę obok niego codziennie i nie mogę się doczekać aż zaczniemy go wykańczać:-)

a mebelki będziecie kupować zestawami? My raczej użyjemy stare mebelki dziecięce które mamy na strychu (po moim A :-D) są drewniane i w super stanie.. Ponaklejam na nie jakies kolorowe duże naklejki czy coś i powinno być ok :tak:najwyżej tylko ten przewijak mój A. zmajstruje:tak:

Cały czas nad tym pracowałam :-D
Proszę:
Biały:
dsc04526k.jpg

Żółty z niebieskimi paskami:
dsc04527.jpg

Tylko już ciemno i w rzeczywistości są ładniejsze :-)

Jutro kupujemy z mężem wózek :-) Wiem, że trochę wcześnie, ale trafiła się nam okazja... za 650 zł wózek bardzo mało używany chicco trio enjoy, w którym spacerówka nigdy nie była użyta :szok: Zresztą jak przeczytałam że spacerówka waży 7,5 kg.... A nowy kosztuje średnio 1300 na necie...

ładniutkie sweterki moja mama mi takze kupiła podobne ale za duze:-Dale to nic;-)a wózek no prosze to naprawde okazja:tak:

My też kupiliśmy wózek - PARASOLKĘ-:-D:-D:-D:-D, ale jeść nie woła, a to była naprawdę okazja, bo opróżniali magazyny w hurtowni w której pracuje nasz kuzyn i za wózek który na allegro kosztuje 1500 zł, my daliśmy 400:-):-):-)
Taki:

i tu niezła okazja:tak:

ja też ja tez:-Djuż mówiłam mojemu M że jak synek będzie to wtedy przemalowujemy pokój na żółty ale taki ciepły ;-)i jak się dowiem jaka płeć to odrazu biore się za wyprawke:-Da wtedy to ja będe non stop patrzeć już mój wózio sobie złożyłam jak dla noworodka czyli gondolke itp.wszystko powkładałam(bo miałam go wcześniej rozebrane na spacerówke)ciuszki także posortowane co tylko czekać na płeć i poprać wybrac no chyba że synek wtedy wszystkie poprać i patrze się teraz co jeszcze zrobić:-D

a mój pokoik dziecięcy bez podłogi.. :-) więc też się do niego nie pcham narazie. Musimy położyć panele i pomalować ściany ;-) przez Was zachciało mi się takiego ciepłego żóltego ;-) mmmm.. taaak... ;-) a od kilku dni płakałam,że nie mam wizji na dziecięcy pokój. Już mi się utworzyła jakaś ;-)u nas mebelków nie będzie na początku- będzie tylko taka fajna dziecięca szafa i komoda na ubranka. w kącie będzie stało łózeczko,a na przeciwko bujany fotel. i duuuży puchaty dywan na środku ;-)

Dziewczyny a kupujecie pościel do wózka czy raczej kocyk ???

Kubiaczka
sweterki cudne :tak:
Agatka wózek super :tak:
Ivi co do mebelków to ja mam dla córki łóżko z ikea białe i chce do tego białe łóżeczko i musze tatę namówić żeby mi szafę zrobił na wymiar w pokoju bo tą co mam za dużo miejsca zajumję ;-) więc raczej kolorystycznie ale nie od kompletu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
ja nie kupuję mebelków bo na razie nie mam kasy a póki co to dzidzi one potrzebne nie będą:-D
w tym pokoiku mam kanapę i fotel jeszcze ze starego mieszkania bardzo mięciutkie i wygodne i zamierzam tam wypoczywać jak dzidzia pośpi:-D
przeniose tylko komodę z sypialni i będzie gdzie ciuszki trzymać no i obowiązkowo kupię łóżeczko,
a i jeszcze muszę wystukać kasę na rolety bo to baaaardzo nasłoneczniony pokój ma 3,5 metra okien i muszę je zakryć bo się z dzidzią usmażymy:-D:-D:-D
mam taki puchaty dywan biały ale nie wiem czy go dopiore bo mój pies za szczeniaka widział w nim trawę i siuuuusiał zobaczymy:-D:-D

a co do kołderki do wózka to ja bedę mieć bo pościel którą wypatrzyłam ma 14elementów
i to akurat z taką mini podusią jest w zestawie
http://allegro.pl/item695160253_14_el_posciel_90_x_120_3_gratisy_babycode.html

Ostatnia edycja:
Do góry