reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Szafirku - ja przy bezowulacyjnych cyklach miała raczej bez znacznych skoków temperatur , utrzymywała się na granicy 36,6 i spadała - wykres wyglądał całkiem inaczej, no ale co organizm to organizm.

Dziewczyny mam mdo Was pytanie odnośnie temp. Bo zawsze mierze o 5:30 tylko dzisiaj nie byłam w stanie wstać i zmierzyłam o 8:30 :-( i temp. z 36.6 podskoczyła na 37:szok: a to est 9 dc. Myślicie, że winna jest godzina pomiaru?
Ja sie na ty tak nie znam ale z tego co mi dziewczyny tłumaczyły to musisz ja zaznaczyc jako zakłóconą,bo to jest 3 godziny różnicy w czasie mierzenia i moze temp byc wyzsza

Andzia - bylam po ten wynik hist-pat i tak jk przypuszczalam - martwe tkanki czyli potwiuerdzenie obumarcia ciazy

ja wczoraj zapodalam sobie sikacza jakiegos czerwonego...

Witam sie rano z kawka oczywiscie...

Gosiu - ja miałam w wyniku oprócz obumarłych resztek jaja jeszcze zwłóknione i zwapnione kosmki - najprawdopodobniej to doprowadziło do obumarcia zarodka - z tego co mi lekarz powiedział (ale dopiero ten obecny bo wcześniejsza ginka nawet nie przetłumaczyła mi tego wyniku z łaciny:wściekła/y:) to zwłóknienia sa efektem stanu zapalnego a zwapnienia przesuszonej śluzówki - dlatego tak Ciebie dopytywałam, bo mi to troszkę wytłumaczyło dlaczego ciąża obumarła:sorry2:

Magda - miłego weekendu:tak:

a tak w ogóle to się witam:-)

No ja własnie zaznaczyłam , że była mierzona później, ale wiecie ja kiedyś owulacjie miałam w 7dc :szok: więc u mnie to różnie bywa a pęcherzyk wtedy miał 18 mm

Pajkaa - zaznacz jako zakłóconą - zobaczysz jak tempka jutro - a jak inne objawy - tzn. śluz, ból owulacyjny???

Ja mam śluz już od razu po @ taki mega owulacyjny, a bóli praktycznie nie mam jedyne co to troche "opuchnięte" piersi i wrażliwe ( i z tego co obserwuje to zaczynają się takie robić) a jeżeli chodzi o bóle owulacyjne to ja mam tylko rwanie nogi, tej po której stronie jest pęcherzyk - nawet nie czuje samego pęknięcia;-)
W poprzednim cyklu chodzić nie umiałam bo tak bolała lewa noga :szok:

ja wlasnie mam teraz Guerlain- L'instant dostalam od M :tak:
O to widze , ze podobny gust mamy :-) To polecam ci jeszcze inna troszke wersje łagodniejszą L'Instant Magic :tak: Super!
Rodzice nie wiedza, chce im powiedziec dopiero po pierwszym trymestrze (25.09)...
A czemu tak pozno??:confused:
Dziewczynki będę przez weekend z krzaczorów,bo małż ma wolne a pogoda piękna wiec pewnie jutro zagladnę na chwilkę i pojawię się w poniedziałek na porannej kawce ;-)

Absolutnie! Masz tu czesciej zaglądac i to nie z krzaczorów!!!!:dry:

Witam się sobotnie, ja juz po sniadanku i po kawce:-)

powiedzcie mi jeszcze taką rzecz o ile powinna podnieść się temp. żeby można było mówić, że była owulacja? Bo nigdy tego nie umiałam odczytać bo zawsze jak mierzyłam temp. to miałam cykl bezowulacyjny a ten jest pierwszym cyklem mierzonym od dłuższego czasu więc liczę na odpowiedzi doświadczonych w tym temacie dziewczyn. I jeszcze jedno gdzie można sobie znaleść takie wykresiki jak niektóre dziewczyny wy macie?​

reklama
powiedzcie mi jeszcze taką rzecz o ile powinna podnieść się temp. żeby można było mówić, że była owulacja? Bo nigdy tego nie umiałam odczytać bo zawsze jak mierzyłam temp. to miałam cykl bezowulacyjny a ten jest pierwszym cyklem mierzonym od dłuższego czasu więc liczę na odpowiedzi doświadczonych w tym temacie dziewczyn.​

Niewazne ile sie tempka podnosi - wazne ze zaobserwujesz skok i wzrost 3 dni pod rzad w gore. Ksiazkowo przyjmuje sie ze wzrost powinien byc min 0.2...choc sie zdarza ze sa mniejsze.

Do góry