Szafirek83
moje szczęscie w brzuszku
Męda przyjechała to mu każę robic obiad i lepiej niech nie fika bo pozna mój gniew.![]()
I KTO TO MOWI????????????

rozmawialam z ginem (wiesz ktorym) i powiedzial,ze jak nam sie nie uda w 3-4 msc,to mam sie zglosic na monitoring.A poza tym mialam w tym cyklu robic progesteron po owulce,bo wiem,ze mam krotka faze lutealna,ale wszystko sie popieprzyloCykle długością się nie różnią jedynie w bezowul nie występuje skok temp.
A faza lutealna musi mieć min 10 dni.
Żeby sprawdzić czy była owulka najlepiej zmonitorować sobie jeden cykl. Albo około 10 dni po podejrzewanej owulacji zrobić progesteron.
mialam zrobic ten progesteron i isc z wynikami do gina,zeby mi luteine albo duphaston zapisal,no i wtedy ewentualnie zapisac sie na monitoring.ehhh,trudno...mam tylko nadzieje,ze @ przyjdzie w terminie.no wlasnie na moj maly rozumek tak wychodzi,ale chcialam sie dla pewnosci zapytac...a co najlepsze robilam na poczatku tego cyklu LH i FSH i wyszlo wszystko w normie,mimo ze bezowulacyjny :-)dzięki Szafirkua co do badania - skoro nie było określone, w którym dniu cyklu to moim zdaniem możesz zrobić w bezowulacyjnym, bo rozumiem, że nie jest istotna faza cyklu to nie jest istotne czy była owulacja
![]()

a co do badania - skoro nie było określone, w którym dniu cyklu to moim zdaniem możesz zrobić w bezowulacyjnym, bo rozumiem, że nie jest istotna faza cyklu to nie jest istotne czy była owulacja
) no , ale czego się nie robi dla dzidzi
) przytylam 10 kg a juz prawie przestalam wtedy jesc. taka bylam zalamana,ze szok...
a potem ja sobie dałam spokój i mu powiedziałam, że jak będzie gotowy to wtedy będziemy się starać. Bo niestety u nas był warunek, ze musi zrobić badania. Wierz mi decyzja w nim dojrzewała chyba z 3 miesiące. Ja borykałam się z konowałami, a on się zastanwiał. Zrobił 5x badania bo musiał, ale ani razu nie usłysząłam nic złego. Potem się okazało, ze ja dostanę clo - więc on musi zacząc się bardziej starać - dieta, brak alkoholu i zapytałam się go , czy jest na to gotowy. Dałam mu czas na zastanowienie i powiem Ci, że dopiero od 3 miesięcy widzę, ze mu naprawdę zależy na dziecku. Nie pije alkoholu, odrzwia się zdrowo - jak stwierdził, nadrobi jak będzie dzidzi :-) szczera rozmowa to grunt.