reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

starania się - watpliwości..

reklama
Pajkaa
ja biore 2 x po 50mg a to miał być 3 moj cykl na luteinie ale tak jak napisałam nie zdążyłam jej wziać bo wzięłam w 18dc dawke a na drugi dzień @ dostałam a wczesniej miałam @ tyle że 2 dniową o 2 dni wcześniej niż zazwyczaj a wtedy był to 2gi cykl z luteiną
mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjaśni
dziękuje zę mi troche to wszystko wyjaśniłaś

Pajkaa
ja biore 2 x po 50mg a to miał być 3 moj cykl na luteinie ale tak jak napisałam nie zdążyłam jej wziać bo wzięłam w 18dc dawke a na drugi dzień @ dostałam a wczesniej miałam @ tyle że 2 dniową o 2 dni wcześniej niż zazwyczaj a wtedy był to 2gi cykl z luteiną
mam nadzieje ze jutro sie wszystko wyjaśni
dziękuje zę mi troche to wszystko wyjaśniłaś
,
ja tez miałam jeden taki dziwny cykl, ze wziełam 2 tabletki i dostałam @. teraz mam przesuniętą luteinę ze względu na owulację, bo jej nie mozna brac przed owulką:-) oczywiście tego dowiedziałam się na necie, żaden lekatrz nie mowił, mi, ze moze zadziałac na owulkę :wściekła/y: ach te konowały :wściekła/y:

to ja miałam wcześniej od 15dc ale potem od 18dc nie wiem w sumie dlaczego
no nic moze jutro sie cos wyjaśni

a kiedy masz owulację? moze dlatego lekarz Ci przesunął, żeby nie zakłócić. Teoretycznie luteina ma wydłużyć fazę lutealną, a u Ciebie tego nie robi więc moze lekarz zdecyduje się na przesunięcie lutki, ale pamietaj, zeby to nie było przed owulacją.

Ja brałam od 14 dc a owulację mialam 16 dc potem poszłam na kontrole do jednej lekatki i sie jej pytam, ze biore przed owulką czy to tak moze byc (4 lekarzy wczesniej powiedziało, że nie zaszkodzi a czytałam coś innego) a ona mi, ze absolutnie nie przed owulką. I dopiero jak mam potwierdzone monitoringiem pęknięcie pęcherzyka dopoero wtedy biore lutkę :-)

ja niestety mam tak popierdzielone cykle ze nie wiadomo kiedy jest do końca owulka i nie wiem czy ta luteina jest dalej nie za wcześnie bo przy cyklach 34 dni to owulka teoretycznie powinna być 20dc ale z usg wynikało ze w 13dc mam pęcherzyk 23mm to chyba owulka powinna byc wcześniej a monitoringu nie miałam robionego

ja niestety mam tak popierdzielone cykle ze nie wiadomo kiedy jest do końca owulka i nie wiem czy ta luteina jest dalej nie za wcześnie bo przy cyklach 34 dni to owulka teoretycznie powinna być 20dc ale z usg wynikało ze w 13dc mam pęcherzyk 23mm to chyba owulka powinna byc wcześniej a monitoringu nie miałam robionego

dlaczego nie masz monitoringu?? ja miałam tak, że w 14 dc miałam pecherzyk 26 mm wiec lekarka mowi, pewnie peknie dzisija proszę przyjsc juro. Poszłam następnego dnia a on zmienił kształt i dopiero pękł 16 dc w nocy wiec nie ma reguły , ze jak ma 23 mm to musi peknąć tego dnia. Ja na Twoim miejscu robiłabym usg gdzies koło 15 dc żeby sprawdzic. A co jezeli pecherzyk nie peknie i zrobi sie torbiel, a Ty kolejny cykl bedziesz brała clo i zrobisz sobie tylko krzywde.

dlaczego nie masz monitoringu?? ja miałam tak, że w 14 dc miałam pecherzyk 26 mm wiec lekarka mowi, pewnie peknie dzisija proszę przyjsc juro. Poszłam następnego dnia a on zmienił kształt i dopiero pękł 16 dc w nocy wiec nie ma reguły , ze jak ma 23 mm to musi peknąć tego dnia. Ja na Twoim miejscu robiłabym usg gdzies koło 15 dc żeby sprawdzic. A co jezeli pecherzyk nie peknie i zrobi sie torbiel, a Ty kolejny cykl bedziesz brała clo i zrobisz sobie tylko krzywde.
kochana ja to wszystko wiem tylko uwież mi ze jeżeli się mieszka na zacofanej wiosce z dala od porządnych lekarzy i ma sie ograniczone srodki finansowe to nie da sie jeździć do lekarza 100km tylko tam gdzie najblizej i nie mowie ze do byle kogo ale każda wizyta to koszt bo prywatnie wiadomo a do tego jeszcze nie ma tak ze co dzień przyjmuje tylko raz w tygodniu i co wtedy kto mi zrobi ten monitoring??

kochana ja to wszystko wiem tylko uwież mi ze jeżeli się mieszka na zacofanej wiosce z dala od porządnych lekarzy i ma sie ograniczone srodki finansowe to nie da sie jeździć do lekarza 100km tylko tam gdzie najblizej i nie mowie ze do byle kogo ale każda wizyta to koszt bo prywatnie wiadomo a do tego jeszcze nie ma tak ze co dzień przyjmuje tylko raz w tygodniu i co wtedy kto mi zrobi ten monitoring??

mój lekarz też przyjmuje raz w tygoniu :-)i ja to robie w ten sposób, ze patrze, który dc mam wiem, ze np pecherzyk w 15 dc moze miec juz dobre rozmiary wiec ide na usg, a potem skikam pod koniec , zeby sie upewnic, ze pekł. Wiatomo , że jak peknie o spoko, ale jak potraktujesz torbiel clo to ona podwoi swoje rozmiary, a wtedy albo laparoskopia, albo na dwa miechy jestes wykluczona ze staran bo dostaniesz anty. Ja juz tak miałam (torbiel prawie 5 cm ) dlatego, albo ide na usg tylko raz w miesiacu gdzies kolo 17-18 dc w zaleznosci od tego jak przyjmuje moja lekarka :-) niestety ja tez prywatnie wiec wiem co to za bol :wściekła/y:

reklama
Do góry