reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wyniki badań itd czyli co słychać po wizycie u gina...

(oczywiście mózg mojego męża myśli ze spoooko tydzien po urodzeniu pójdziemy z wózkiem...ech troche mnie to wnerwia:wściekła/y: ten jego brak wyobraźni)

Malbertka ale jak wszystko będzie bez komplikacji (a niby czemu miało by nie być:)) to tak własnei możecie zrobić!!!
ja tam się nastawiam na to że po ok tyg będziemy w miarę normalnie funkcjonować - jeśli chodzi o spacerki bynajmniej...
a co do skurczy to nie p[omogę bo ja nigdy na ktg skurczy nie miałam, z Karolem też dopiero w trakcie porodu się zaczęły - tak zawsze moje ktg część dolna to istna plaża...

reklama
Odsłuch tętna, tak samo jak i ktg miałam robione raz... jak spadłam ze schodów. Teraz lekarz twierdzi, ze nie ma takiej potrzeby, więc nie mam pojęcia o czym mówicie, wspominając o skórczach 20 czy 70% :baffled:
o ktg pytałam swoja lekarkę, bo dziwiło mnie, że część dziewczyn miała i to nie raz, a ja nic; i też mi powiedziała, że nie ma takiej potrzeby; że skoro ruchy czuję, jestem przed terminem, to po prostu nie widzi takiej konieczności; i nie miałam jeszcze ani razu;

pewnie, że nie ma co na wyrost robić pewnych rzeczy, a do tego co za dużo, to niezdrowo.
ja mam ktg od 33 tygodnia w związku z moją cukrzycą ciążową i jak na początkowych ktg Mikołaj strasznie się buntował albo kopał w klipsy albo siedział ciho i dawał, że go nie ma. teraz już się przyzwyczaił, ale widocznie to urządzenie strasznie drażni dzieci ;-(

A mi po ostatnim badaniu polozniczym czyli 5 dni temu powiedziano ze wszystko trzyma sie jeszcze mocno i jest wysoko...:(w jakim czasie szyjka macicy moze sie skurczyc,....?nie chce urodzic po terminie:-(

A mi po ostatnim badaniu polozniczym czyli 5 dni temu powiedziano ze wszystko trzyma sie jeszcze mocno i jest wysoko...:(w jakim czasie szyjka macicy moze sie skurczyc,....?nie chce urodzic po terminie:-(

moja gin powiedziała, że klika pożądnych skurczy i szyjka jest gotowa do porodu, czyli to kwestia kilku godzin, ale nigdy nie wiadomo kiedy przyjdą skurcze:tak:

My już po wizycie.
Mamy zielone światełko. Mała leży główką w dół już ładnie wyszykowana do porodu. Z pomiarów usg wyszło, że ma może między 2850g a 2990g, czyli prawie 3kg.:-) Szyjka miękka gotowa. :-)
Nic tylko rodzić....choć jak zawsze jedno ale.......
z usg termin wyskakiwał na 3.09:szok::szok::szok:
A nie mówiłam, że będę ostatnia???:confused:

My już po wizycie.
Mamy zielone światełko. Mała leży główką w dół już ładnie wyszykowana do porodu. Z pomiarów usg wyszło, że ma może między 2850g a 2990g, czyli prawie 3kg.:-) Szyjka miękka gotowa. :-)
Nic tylko rodzić....choć jak zawsze jedno ale.......
z usg termin wyskakiwał na 3.09:szok::szok::szok:
A nie mówiłam, że będę ostatnia???:confused:

nie martw sie ja ostatnio tez mam wrażenie,że moja mi na złość robi i dopiero we wrześniu wyjdzie,choćgotowość u nas była juz w 36 tyg.

reklama
Efe super wiadomosci. A mowilas o tych skrzepkach krwi??
Nie doluje sie ze na 3 wrzesnia bo np. majaam pamietasz na kiedy miala termin a kiedy dzidzia wyszla??Mala wyjdzie jak bedzie gotowa a nie jak wskazuje USG;-)

Do góry